Pozdrav svima,
Imam problema sa pregrevanjem gorenavedenog procesora. Naime, posle svih mojih, za sada bezuspesnih, pokusaja da ga "ohladim" nista mi nije poslo za rukom.
Konfiguracija je sledeca:
CPU: Intel I9-9900KF @ 3.6 Ghz
MB: Gigabyte Z390 Gaming SLI
CPU Cooler: Noctua NH-D15
PSU: SEASONIC Focus Plus 850 Gold 850W
Kuciste: MS Industrial Black Widow
GPU: Zotec GTX 1080Ti
Problem je ... CPU je na idle vec na 30~40 stepeni. Cim pokrenem bilo kakvu aplikaciju, npr Visual studio temp skace na 50+.
Pokretao sam AIDA64 Stress test i vec nakom 3 minuta dobijem obavestenje o CPU Throtlingu zbog pregrevanja. Temperature tada dostizu 85~90 stepeni.
Pre toga sam imao CM ML 240 Lite AIO vodeno hladjenje i mislio sam da ono nije dovoljno pa sam uzeo Notcua-u u nadi da ce ga on ohladiti medjutim, slaba vajda.
Imam dva ventilatora sa prednje strane kucista , jedan sa zadnje i jedan sa gornje strane. Svi su 120mm.
Pasta koju sam koristio je ona sto sam dobio uz cooler.
Kuler sam dva puta skidao i vracao misleci da ga nisam dobro namontirao ali nije bilo nikakve promene.
Oba ventilatora na kuleru su podesena da rade na 100%.
U Biosu su ucitana optimalna podesavanja, znaci nije radjen nikakav OC. Maximalni clock po core-u je 4.7 Ghz.
Ne znam da li mogu da pruzim jos neki info. Ako treba, tu sam.
Da li je neko imao slicnih problema ili ja nesto ne radim kako treba?
Imam problema sa pregrevanjem gorenavedenog procesora. Naime, posle svih mojih, za sada bezuspesnih, pokusaja da ga "ohladim" nista mi nije poslo za rukom.
Konfiguracija je sledeca:
CPU: Intel I9-9900KF @ 3.6 Ghz
MB: Gigabyte Z390 Gaming SLI
CPU Cooler: Noctua NH-D15
PSU: SEASONIC Focus Plus 850 Gold 850W
Kuciste: MS Industrial Black Widow
GPU: Zotec GTX 1080Ti
Problem je ... CPU je na idle vec na 30~40 stepeni. Cim pokrenem bilo kakvu aplikaciju, npr Visual studio temp skace na 50+.
Pokretao sam AIDA64 Stress test i vec nakom 3 minuta dobijem obavestenje o CPU Throtlingu zbog pregrevanja. Temperature tada dostizu 85~90 stepeni.
Pre toga sam imao CM ML 240 Lite AIO vodeno hladjenje i mislio sam da ono nije dovoljno pa sam uzeo Notcua-u u nadi da ce ga on ohladiti medjutim, slaba vajda.
Imam dva ventilatora sa prednje strane kucista , jedan sa zadnje i jedan sa gornje strane. Svi su 120mm.
Pasta koju sam koristio je ona sto sam dobio uz cooler.
Kuler sam dva puta skidao i vracao misleci da ga nisam dobro namontirao ali nije bilo nikakve promene.
Oba ventilatora na kuleru su podesena da rade na 100%.
U Biosu su ucitana optimalna podesavanja, znaci nije radjen nikakav OC. Maximalni clock po core-u je 4.7 Ghz.
Ne znam da li mogu da pruzim jos neki info. Ako treba, tu sam.
Da li je neko imao slicnih problema ili ja nesto ne radim kako treba?