• Apgrejdovali smo forum na XenForo 2.1.1, ukoliko imate predloga vezanih za izgled ili funkcionalnost foruma, ili ukoliko naletite na neki problem, javite nam OVDE

DEFINISALI SMO PRAVILA FORUMA. Pročitajte ih, pojaviće se automatski kada krenete da čitate nešto!

Intel g3258, H81M-P33 Maticna ploča

Cipirpi

PCAXE Apprentice
Učlanjen(a)
13.10.2015.
Poruka
14
Rezultat reagovanja
0
Moja konfiguracija
Pozdrav svima pretrazio sam po celom svetu na svim forumima i nisam jos naisao na nekoga da ima ovakav problem, uglavnom ljudi nisu mogli da pronadju drajvere, ili su hteli da rade na Visti ili XP-u za koji nema support, medjutim ja koristim windows 7 --- kupio sam Intel g3258 procesor i H81M-P33 Maticnu ploču, moj problem je sledeci:

Ne radi mi integrisana graficka kartica na procesoru, preko gpu-z programa je detektujem, medjutim nigde je ne vidi ni na dxdiag, ni na device manager, niti na screen resolution/adapters. Probao sam da stavim odgovarajuce drajvere sa diska od maticne ploce, sa oficijalnog msi sajta, sa oficijalnog intelovog sajta medjutim uzaludno, kada je instaliram u device manageru mi je zuti ! znak uzvika da nesto nije u redu, kada ukljucim neku igru normalno je da ne detektuje graficku i da radi na "brute force" samo procesor gurka po 5-6 frejmova.

Dao sam na reklamaciju, medjutim tamo mi kazu da je sve u redu, ja mislim da nisu cak ni proverili drajvere jer je zena operaterka na papiru za reklamaciju napisala "ne integrisana grafika, ne PCI slot" <-- citiram je tacno kako je napisala. I onaj lik sto je radio reklamaciju - verovatno je ubacio/gurnuo kabal unutra video da daje monitor sliku, spakovao sve nazad u kutije i napisao mi je poruku sve ti je u redu, saljemo ti nazad sve radi......(naravno PCI slot mi je prazan dok hocu da upalim ovu integrisanu graficku od procesora)

Takodje drugi deo sa istom maticnom/procesorom, imam graficku karticu MSI r9 270x 2G OC i monitor BENQ2411z koji radi na 144hz, kada stavim bilo sta na 100+ hz i gledam youtube recimo 10 minuta javlja se screen flickering onako kao da trepće slika na 0.3s u pocetku reko hajde, mozda je nesto samo trenutno da zabada međutim na dugi period ide zaista na zivce. Pa ako neko ima iskustva - savete sta da radim hvala unapred vam se zahvaljujem. :wave::wave: sutra u 8 sati ujutru cu pokusati da nazovem reklamacionu sluzbu i da pricam sa likom koji je radio reklamaciju i da ga pitam korak po korak sta je tacno sve radio, i da li je uopste uradio reklamaciju kako treba tj. da li je uopste njegovim testovima i prouzrokovao probleme zbog kojih sam prvobitno i dao komponente na reklamaciju... vise informacija sutra.

Poslednja izmena:

ilbb

PCAXE Addicted
Učlanjen(a)
07.06.2013.
Poruka
2.251
Rezultat reagovanja
278
Moja konfiguracija
1. Malo pojasni kako ne radi grafička kad vidiš: gpu-z, device manager itd? Ako misliš da Intel integrisana radi ili bude aktivna kada 270x radi, to nije moguće pa je programi ni ne detektuju ili javljaju da je neaktivna.

2. moguće frekfencije su 100/120/144Hz, sad da li će raditi? Zavisi od grafe da li može da pušta te frekfencije i od aplikacije, a youtube i pretraživač sigurno nisu 100+Hz aplikacije, igre mogu 100+Hz ali sa jačom grafom od r9 270x, sa 270x nećeš imati velike boljitke sa 100Hz+, tako da ostavi na 100Hz. I stavi Benq programe za monitor ako nisi, ako jesi probaj bez njih.

3. 3d? Monitor je NVIDIA® 3D Vision tako isto ništa od toga

Poslednja izmena:

Steamroller

Moderator
Učlanjen(a)
22.01.2011.
Poruka
9.655
Rezultat reagovanja
17
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
Intel Core i7 2600K @4.8 w/HT CM Nepton 280L
Motherboard:
Gigabyte Z77X-UP7
RAM:
4x4Gb Patriot @1866MHz
VGA & cooler:
ASUS 280X + Morpheus + 2x NF-F12
Display:
2x Dell U2312HM
HDD:
Samsung 840 Evo 120GB
Sound:
Integruša
Case:
HAF XB
PSU:
Seasonic SS-620GM
Mice & keyboard:
CM Storm Recon White + Genius Imperator
Internet:
Cable 20/2
OS & Browser:
Win 7 64bit
Other:
Fluffy Cat and Dog
Jel taj procesor upošte na spisku podržanih za tu ploču? BIOS apdejtovan?

Cipirpi

PCAXE Apprentice
Učlanjen(a)
13.10.2015.
Poruka
14
Rezultat reagovanja
0
Moja konfiguracija
1. Malo pojasni kako ne radi grafička kad vidiš: gpu-z, device manager itd? Ako misliš da Intel integrisana radi ili bude aktivna kada 270x radi, to nije moguće pa je programi ni ne detektuju ili javljaju da je neaktivna.

2. moguće frekfencije su 100/120/144Hz, sad da li će raditi? Zavisi od grafe da li može da pušta te frekfencije i od aplikacije, a youtube i pretraživač sigurno nisu 100+Hz aplikacije, igre mogu 100+Hz ali sa jačom grafom od r9 270x, sa 270x nećeš imati velike boljitke sa 100Hz+, tako da ostavi na 100Hz. I stavi Benq programe za monitor ako nisi, ako jesi probaj bez njih.

3. 3d? Monitor je NVIDIA® 3D Vision tako isto ništa od toga
-1. Ne rade drajveri, sve instalira ali na kraju bude zuti znak uzvika kod drajvera u device manageru, i nigde ne vidi graficku kao da nema jedino na gpu-z programu pokazuje intel hd graphics, ne naravno da je izvadjena r9 i nema nista u PCI slotu dok hocu integrisanu graficku :)

-2. Jeste i rade sve frekvencije ovo je sa r9, jer na integrusi bez drajvera ne mogu da stignem do biranja hz, sto se tice ovoga nema tu nekih problema za r9-tku jedino na 144hz ne radi u idle klokovima nego je memorija dignuta na max, ali zato na 120hz radi na idle klokovima, uglavnom na starom kompu ista grafa, isti kabal, detektovan je monitor sve lepo, on sadrzi u sebi v4 verziju koja automacki sve odradi sa drajverima, znaci plug & play je. Sto se tice youtuba uglavnom su snimkovi na 30 ili 60 frejmova, tako da ako imate 144hz npr. ono svejedno prikaze 30 ili 60 fps-a nema veze visak sto ostane, prilagodjava se samo

-3. Samo nvidia moze 3d da podrzava, u ovoj situaciji je apsolutno ne bitno

Cipirpi

PCAXE Apprentice
Učlanjen(a)
13.10.2015.
Poruka
14
Rezultat reagovanja
0
Moja konfiguracija
Jel taj procesor upošte na spisku podržanih za tu ploču? BIOS apdejtovan?
Jeste sve je na spisku, updejtovao sam bios odmah jos na pocetku

Zvao sam reklamaciju danas, javila mi se zena operaterka i nije htela da mi da da pricam sa covekom koji je radio reklamaciju jer kaze da su oni jako zauzeti sa poslom, medjutim kada sam joj nakon 10 minuta ispricao ceo problem rekla mi je da ce da me pozove covek koji ce jos jednom uraditi reklamaciju, jer sam igrao na kartu ne sposobnosti predhodne operaterke da mi je pogresno napisala zahtev za reklamaciju, i da sa time sto su uradili da ne mogu uopste da prouzrukuju problem zbog kojeg sam prvobitno stavio na reklamaciju, tako da vidicemo sta ce se dalje desiti - game on. :D

Poslednja izmena:

DR4C0Ni4N

PCAXE Addicted
Učlanjen(a)
20.02.2011.
Poruka
3.005
Rezultat reagovanja
772
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
i9-10900F | Cryorig C7
Motherboard:
ASRock Z590M-ITX/ax
RAM:
16GB 3200MHz Vengeance LPX
VGA & cooler:
Zotac GTX 1070
Display:
Dell U2722DE (27" QHD IPS)
HDD:
1TB Samsung 970 EVO Plus
Sound:
Focusrite Scarlett 2i2 | Presonus Eris 3.5 | AKG K550 | SMSL iDEA
Case:
Lian-Li A4-H2O X4
PSU:
Corsair SF750
Mice & keyboard:
MX Master 2S & Thor 300 TKL
Other:
ThinkPad T580 (i5-8250U, 24GB DDR4, 256GB M.2, Intel UHD 620)
Probaj i neki drugi drajver ako nisi vec ponovo poslao na reklamaciju.

Sent from my U8815 using Tapatalk 2

Cipirpi

PCAXE Apprentice
Učlanjen(a)
13.10.2015.
Poruka
14
Rezultat reagovanja
0
Moja konfiguracija
Probaj i neki drugi drajver ako nisi vec ponovo poslao na reklamaciju.

Sent from my U8815 using Tapatalk 2
Probao sam sve drajvere sa MSI diska od maticne ploce, sa oficijalnog MSI sajta, sa oficijalnog intelovog sajta, starije i novije verzije, sve moguce kombinacije i opet je sve uvek isto, poslato mi je na reklamaciji je trenutno pa da vidim sta ce oni da urade, po svemu sudeci malfunkcija hardverske komponente, videcemo. Hvala svima na ukazanom interesovanju da resimo ovaj problem :) cim dobijem neke dodatne informacije od njih - jer treba da me zove taj covek iz sluzbe za reklamaciju, ja cu napisati ovde da ostane tema updejtovana, pozdrav.

DeRadicci

Market Guru
Učlanjen(a)
14.04.2015.
Poruka
3.394
Rezultat reagovanja
98
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
i7-3770, LC-CC-120
Motherboard:
Asus P8B75-M LX
RAM:
2x8GB Kingston HyperX HX316C10F/8
VGA & cooler:
Sapphire RX 580 8GB Pulse
Display:
Dell UltraSharp U2312HM
HDD:
500GB WDS500G2B0A, 2TB HDWD120UZSVA
Case:
Cooler Master Elite 334
PSU:
Sharkoon SHP550 V2
OS & Browser:
Windows 10 Pro, Firefox

ilbb

PCAXE Addicted
Učlanjen(a)
07.06.2013.
Poruka
2.251
Rezultat reagovanja
278
Moja konfiguracija
Da li Intel HD graphics podržava 100Hz i više, pa je moguće da je i neka nekompatibilnost sa tim Benq-om pa da drajveri polude, dobro bi bilo probati i na drugom monitoru.

Poslednja izmena:

Cipirpi

PCAXE Apprentice
Učlanjen(a)
13.10.2015.
Poruka
14
Rezultat reagovanja
0
Moja konfiguracija
Windows 7, 64 bita Home Premium, Service Pack 1 sa svim updejtovima, imam instaliran microsoft visual studio 2013 itd, tako da nije problem do toga sigurno jer da jeste ne bi mi prvobitno dozvolilo instalaciju ovoga programa. Sve AMD drajvere sam uninstalirao u safe modu upravo sa gore pomenutim programom, znaci clean install je sve bilo uvek, nije problem do monitora jer ne vidi graficku ni na dxdiag, na device manager-u stavi Zuti znak uzvika, pa normalno da se podrazumeva da ne vidi ni kod adaptera na monitoru, inace probao sam sa dva monitora opet je ista stvar, dok na racunaru iz 2004 rade oba bez problema, dakle samo drajvere nece da prihvati pa to ti je. Cekam da me pozovu iz reklamacije da vidim sta ce da kazu, ako me pozovu uopste tj.

@ilbb
Makar i da ne podrzava bar bi mi dozvolilo da udjem u opciju gde pise 60hz, i dozvolilo bi mi recimo da ukljucim cs 1.6 i igram normalno umesto da bude 5 fps, uopste ne detektuje GPU, cim nema drajvera a nece da prihvati drajvere probao sve sa CD-a, MSI sajta, Intel sajta, novije starije verzije, dzaba sve, instalacija prodje i onda nakon restarta zuti znak uzvika kod drajvera u device manageru i ne radi.

Poslednja izmena:

Cipirpi

PCAXE Apprentice
Učlanjen(a)
13.10.2015.
Poruka
14
Rezultat reagovanja
0
Moja konfiguracija
Rešen je problem, rekli su mi da je sve u redu sa komponentama, pa kod druga smo testirali, on je uzeo istu maticnu i procesor radilo je sve kod njega, stavio njegov novi hard disk unutra i sve je radilo, dosao kuci, stavio format i sve je radilo, izgleda da je bilo nekog konflikta sa starijim drajverima makar su bili uninstalirani u safe modu, ko bi ga znao uglavnom to je to. Hvala svima na ukazanoj pomoći, pozdrav u nekom drugom topicu. :mir::cheers:

Vrh