Tutur
Newcomer
- Učlanjen(a)
- 21.07.2024.
- Poruka
- 3
- Rezultat reagovanja
- 0
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
Intel core i7 6700
Motherboard:
Asus Prime Z270-p
RAM:
16 GB Kingston Fury DDR4 3200MHz
Display:
RX 570 4 GB
PSU:
Cougar 650W
Internet:
Kablovski
Imam problem sa temperaturama na procesoru.Naime skoro sam promenio maticnu plocu,kako su podesavanja za cpu kuler drugacija nego na proslo, primetio sam da u nekim trenucima ventilator krece ludacki da se okrece na 100% svoje snage. Skinuo sam "core temp" i video da na 100% koriscenja procesora(dok se radio stress test) jedno jezgro ima temeperaturu 15-20 stepeni vecu nego ostala jezgra koja su par stepeni gore dole ali su slicna. U pocetku je to jezgro se grejalo i preko 100 stepeni na stress testa ali kada iskljucim XMP je opalo na neki 85-90 max stepeni.
Pokusao sam i pastu da promenim, ali opet isto. Kuler sam dotekao do kraja ali me brine da li on lepo leze jer ipak nije bas box kuler ali je i na prosloj maticnoj bio primitivno reseno njegovo monitranje kao i na ovoj.Sledece nedelje bi trebao da mi stigne novi CPU kuler pa cu videti da li se situacija smiruje,ali do tada me zanima vase misljenje o ovom probelmu.
Specifikacije racunara:
intel core i7 6700
maticna ASUS PRIME Z270-P (stara mi je bila HP 5054)
RX 570
napajanje cougar 650W
RAM kingston FURY 16 gb 3200MHz ali je u biosu smanjeno na 2133 jer toliko procesor podrzava
U prilogu imaju i temeperature
Pokusao sam i pastu da promenim, ali opet isto. Kuler sam dotekao do kraja ali me brine da li on lepo leze jer ipak nije bas box kuler ali je i na prosloj maticnoj bio primitivno reseno njegovo monitranje kao i na ovoj.Sledece nedelje bi trebao da mi stigne novi CPU kuler pa cu videti da li se situacija smiruje,ali do tada me zanima vase misljenje o ovom probelmu.
Specifikacije racunara:
intel core i7 6700
maticna ASUS PRIME Z270-P (stara mi je bila HP 5054)
RX 570
napajanje cougar 650W
RAM kingston FURY 16 gb 3200MHz ali je u biosu smanjeno na 2133 jer toliko procesor podrzava
U prilogu imaju i temeperature
Prilozi
-
272,8 KB Pregleda: 36