DR4C0Ni4N
PCAXE Addicted
- Učlanjen(a)
- 20.02.2011.
- Poruka
- 3.027
- Rezultat reagovanja
- 815
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
i9-10900F | Noctua NH-L9i
Motherboard:
ASRock Z590M-ITX/ax
RAM:
32GB 3600MHz Patriot Viper
VGA & cooler:
Zotac GTX 1070
Display:
Dell U2722DE (27" QHD IPS)
HDD:
1TB Samsung 970 EVO Plus
Sound:
Focusrite Scarlett 2i2 | Presonus Eris 3.5 | AKG K550 | SMSL iDEA
Case:
Lian-Li A4-H2O X4
PSU:
Corsair SF750
Mice & keyboard:
MX Master 2S & HyperX Alloy Origins
Other:
ThinkPad T580 (i5-8250U, 24GB DDR4, 256GB M.2, Intel UHD 620)
Pozdrav ekipo, sklapam neki mini PC pa naiđoh na problem koji nikako da rešim. Probao sam 3 različite mini ITX ploče sa Intel Atom procesorima i kod svih mi se dešava isti problem - ploča startuje ali na monitoru nema slike (kao da ne dobija VGA signal).
Probao sam sa da menjam napajanje, drugi VGA kabal, RAM memoriju, skidao BIOS bateriju na 10ak minuta i ništa nije pomoglo. Ako imate neke ideje šta bih još mogao da probam da rešim ovo pišite ovde, siguran sam da su bar dve ploče potpuno ispravne i da kod mene nešto zeza, ali nikako da otkrijem šta.
Monitor je Dell ST2220L, a ploča koja mi je trenutno povezana Intel DG945GCLF. Sve ploče imaju samo VGA izlaz pa koristim standardni VGA kabal.
Probao sam sa da menjam napajanje, drugi VGA kabal, RAM memoriju, skidao BIOS bateriju na 10ak minuta i ništa nije pomoglo. Ako imate neke ideje šta bih još mogao da probam da rešim ovo pišite ovde, siguran sam da su bar dve ploče potpuno ispravne i da kod mene nešto zeza, ali nikako da otkrijem šta.
Monitor je Dell ST2220L, a ploča koja mi je trenutno povezana Intel DG945GCLF. Sve ploče imaju samo VGA izlaz pa koristim standardni VGA kabal.