• Apgrejdovali smo forum na XenForo 2.1.1, ukoliko imate predloga vezanih za izgled ili funkcionalnost foruma, ili ukoliko naletite na neki problem, javite nam OVDE

DEFINISALI SMO PRAVILA FORUMA. Pročitajte ih, pojaviće se automatski kada krenete da čitate nešto!

Integrusa ne detekuje monitor kao PNP device

activated1

Moderator
Učlanjen(a)
01.04.2009.
Poruka
4.583
Rezultat reagovanja
10
Moja konfiguracija
PC / Laptop Name:
a1-PC
CPU & cooler:
AMD FX 8300 @ 3.3GHz / Thermalright Ultra-120A
Motherboard:
ASUS M5A99X EVO
RAM:
4x4GB Kingston HyperX Genesis
VGA & cooler:
ZOTAC GTX1060 6GB / ASUS R9270X-DC2T-2GD5
Display:
BenQ 2450
HDD:
SP/Samsung 120GB SSD Raid-0, 4x Toshiba 1TB Raid-0, Toshiba 2TB
Sound:
Integrated - S/PDIF @ Yamaha RX-V 659
Case:
Corsair Obsidian 750D
PSU:
Corsair RM1000i
Optical drives:
/
Mice & keyboard:
Logitech UltraX & Razer Copperhead (thanks to Lukija)
Internet:
Telekom VDSL 20Mbps/4Mbps
OS & Browser:
Windows 10 x64
Other:
Xiaomi Redmi 5 Plus/HTC One M7 32GB/HTC EVO 3D + 8gb microSD/Sony Ericsson X1
Novi problem, stara mashina :d

Elem zimus sam se ponovio Panasonic TX-P42S30E televizorom, HTPC je od tad povezan preko HDMI-a, sve je radilo super do kraja Aprila kad sam HTPC privremeno preselio u drugo kuciste, tad mi se prvi put desilo da po ukljucivanju televizora na HDMI ulazu ne bi bilo slike sa HTPC-a iako je isti ukljucen i radi, stiskom na power dugme racunar ce uraditi shut down, cuje se i zvuk za shut down, ali slike ni traga. Tek nakon cupanja iz struje i cekanja par desetina sekundi i ponovnog paljena racunara slika bi se pojavila. Potom sam HTPC vratio u njegovo kuciste i delovalo je da se stanje vratilo u normalu, slike bi bilo i nakon nekoliko gashanja i paljenja televizora, da bi se pre neki dan problem vratio, tad sam pokushao da iskljucim HDMI kabel iz racunara i vratim nazad, cuo bi se zvuk za detektovanje hardvera i slika bi se vratila jeste da nekad bi i bilo slike po paljenju televizora, nekad ne bi pa bi morao da cupam kabel. Ali sad dodjoh kuci sa ciljem da nastavim gledanje How I Met Your Mother, ali cvrc nema slike. Gasio sam racunar nebrojeno puta, cupao kabel, ali nishta ni da mrdne, na kraju sam nakacio moj monitor preko VGA na kojem mi se slika pojavila bez ikakvih problema, pokusao sam da detektujem TV iz catalysta ali bez uspeha. Potom sam unistalirao catalyst da bi mi se po zavrsetku uninstalacije pojavila slika na TV-u. Nakon restarta i dalje je bilo slike i na TV-u i na monitoru, instalirao sam nesto stariju verziju catalysta, podesio sve uredno, otkacio monitor ugasio racunar i nakon ukljucenja slike vise nije bilo. Iskreno ne verujem da je problem software-ske prirode poshto nema slike ni kad racunar postuje, ali ne mogu da provalim shta bi mogao biti uzrok problema.

Ima li ko kakvih ideja? :wave:

Fallen

PCAXE Addicted
Učlanjen(a)
30.08.2011.
Poruka
2.884
Rezultat reagovanja
1
Moja konfiguracija
Probaj druge HDMI portove na tv-u.
Obicno je jedan HDMI predvidjen za PC i tu daje najmanji input lag kao i najbolju sliku.
Na Samsungu to je HDMI 3 port, za Panasonic vec ne znam, googlaj malo. :D
Inace, da li si probao sa drugim HDMI kablom?
Meni iskreno deluje kao da ti je HDMI na karti (ploci) lagano riknjava, ako vec na VGA regularno baca sliku, ali isprobaj drugi HDMI kabal da bi bio 100% siguran, mada retko se desava da je problem do kabla.

warmaster

Moderator
Učlanjen(a)
01.04.2009.
Poruka
2.687
Rezultat reagovanja
8
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
4690k 4.5ghz 1.25v EK custom
Motherboard:
Gigabyte Z97n Gaming5
RAM:
eXceleram 2x4Gb
VGA & cooler:
Gigabyte gtx970 itx
Display:
LG 42" LW4500 3D SBS
HDD:
Seagate Barracuda ST3000DM001
Sound:
Storm Sirus/Telefunken TLX 22/4 on Telefunken TA750
PSU:
SilverStone Strider 650W Gold
Mice & keyboard:
G105 MW3, Logitech G5
OS & Browser:
Win7 x64
Other:
Take me to the hospital
VGA regularno baca sliku, ali isprobaj drugi HDMI kabal da bi bio 100% siguran, mada retko se desava da je problem do kabla.
Ako si baksuz kao i ja, onda je to to :D. Meni su danas riknuli DVI portovi na karti (a ima samo njih).

activated1

Moderator
Učlanjen(a)
01.04.2009.
Poruka
4.583
Rezultat reagovanja
10
Moja konfiguracija
PC / Laptop Name:
a1-PC
CPU & cooler:
Motherboard:
ASUS M5A99X EVO
RAM:
VGA & cooler:
Display:
BenQ 2450
HDD:
Sound:
Case:
Corsair Obsidian 750D
PSU:
Corsair RM1000i
Optical drives:
/
Mice & keyboard:
Internet:
OS & Browser:
Windows 10 x64
Other:
Probaj druge HDMI portove na tv-u.
Obicno je jedan HDMI predvidjen za PC i tu daje najmanji input lag kao i najbolju sliku.
Na Samsungu to je HDMI 3 port, za Panasonic vec ne znam, googlaj malo. :D
Inace, da li si probao sa drugim HDMI kablom?
Meni iskreno deluje kao da ti je HDMI na karti (ploci) lagano riknjava, ako vec na VGA regularno baca sliku, ali isprobaj drugi HDMI kabal da bi bio 100% siguran, mada retko se desava da je problem do kabla.
Ima tri HDMI-a na TV-u i ni na jednom nema slike. Kabel je ok, poshto sam istim kabeleom povezao HD kablovski risiver i slika se pojavila istog momenta. Isto tako na sva tri HDMI-a moze da se poveze PC. Moj racunar je povezan na HDMI 3, a HTPC je na HDMI 2, a nekih nedelju dana je moj PC bio na 1, ali me je nerviralo to shto TV cim dobije signal na HDMI 1, automatski se prebacuje na njega, pa bi svaki put kad bi mi se racunar vratio iz stand by-a promenio input.

:wave:

activated1

Moderator
Učlanjen(a)
01.04.2009.
Poruka
4.583
Rezultat reagovanja
10
Moja konfiguracija
PC / Laptop Name:
a1-PC
CPU & cooler:
Motherboard:
ASUS M5A99X EVO
RAM:
VGA & cooler:
Display:
BenQ 2450
HDD:
Sound:
Case:
Corsair Obsidian 750D
PSU:
Corsair RM1000i
Optical drives:
/
Mice & keyboard:
Internet:
OS & Browser:
Windows 10 x64
Other:
I tako to veche ja ostavim racunar nekih 2 sata izboden iz struje, ubodem nazad i sve radi ko podmazano. Sledece jutro slike i dalje ima i tako je radio do pre nekih 10 dana. Da bi opet imao problem sa dobijanjem slike na TV-u, ali pre toga je EPS drndao struju nekoliko puta, potom sam opet ostavio racunar da oladi bez struje nekih pola sata i od tad opet sve fercera normalno. Jel moguce da nestabilan napon i china tow napajanje uzrokuju problem?

:wave:

Vrh