• Apgrejdovali smo forum na XenForo 2.1.1, ukoliko imate predloga vezanih za izgled ili funkcionalnost foruma, ili ukoliko naletite na neki problem, javite nam OVDE

DEFINISALI SMO PRAVILA FORUMA. Pročitajte ih, pojaviće se automatski kada krenete da čitate nešto!

In Win 303

Mi-Los

Banned
Učlanjen(a)
23.02.2016.
Poruka
331
Rezultat reagovanja
1
Moja konfiguracija
Sta mislite, ja mislim da je vrlo zgodno kuciste.
Cuo sam da ce kostati ispod 100$, tacnije 80$.

https://www.inwin-style.com/en/gaming-chassis/303

Osecam da ce biti dosta trazeno kuciste kod ljudi koji nece da bacaju
200-250 eura. E sada kada bi postojala aluminijumska varijanta za 150 bilo bi jos bolje.

nasteezy

PCAXE Addicted
Učlanjen(a)
21.09.2015.
Poruka
2.053
Rezultat reagovanja
739
Moja konfiguracija
Optical drives:
-
Mice & keyboard:
HyperX Alloy FPS, A4 Tech Bloody T70
Internet:
SBB EON 250/25 @ ASUS RT-N12 D1
Other:
Headset: Logitech G230/JBL T110, Phone: Xiaomi MI10T Pro
Dobro je na prvi pogled, klasično ali ima neku crtu koja mi se sviđa.
Pitanje je da li će ga biti kod nas i kolika će biti cena i ako ga bude, jer se zna da je kod nas uvek 10-20% skuplje

mean_machine

PCAXE Member
Učlanjen(a)
28.12.2013.
Poruka
192
Rezultat reagovanja
0
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
FX8300 & Nepton 140XL
Motherboard:
ASUS SaberTooth 990FX R2.0
RAM:
KINGSTON 8GB DDR3 1333mhz
VGA & cooler:
MSI 7970 TW
Display:
PHILIPS 244E
Sound:
Realtek
Case:
HAF 932 & ATC-201
PSU:
RECOM 750W
Internet:
KBCNET
OS & Browser:
WIN7 64bit & Chrome
Meni se bas dopada, ali bih ipak sacekao neki bolji test da vidimo kako rade ti gornji ventilatori i kako je hladjenje za 3.5" hardove, posto se montiraju sa zadnje strane lima pa mi deluje da nema neke ventilacije za njih.

Poslednja izmena:

Mi-Los

Banned
Učlanjen(a)
23.02.2016.
Poruka
331
Rezultat reagovanja
1
Moja konfiguracija
Ti ventilatori se ne dobijaju, to su EKWB Vardar ventilatori.
Pokazuju da se gore moze drzati 360mm radiator. Napajanje je sa druge strane.
Cak poseduje i nosac mali za teske i velike graficke.
Pazi ja koji sam bas strog i trazim alu kuciste pa se razmisljam da uzmem ovo jer nije skupo.
Samo voleo bi da je jos 5-6cm manje, sto moglo je da se uradi, ali su hteli da daju vise prostora za hladjenje.

A ovo je isto kuciste koje mi je jedna od opcija mogucih... to je ono sto kazem... Lici na mATX a staje ATX a samim i tim E-ATX.
Ali ono je dosta skuplje posto je aluminum/magnesium Alloy. Vidite maticna pokriva ceno tray, samo mesta ima napred gde je smesteno napajanje i ispod njega SSD i HDD. Postoji mogucnost 240mm radiatora sto je dovoljno za jednu GPU i CPU umereno klokovane, ono fabricki klokovan GPU i CPU umereno klokovan, a ima na dnu mogucnost da se modifikovanjem ubaci verovatno jos jedan 240mm. Ili 240+120mm.
Ja kada kupujem kuciste volim da pokrijem sto vise mogucih opcija. Iako smanjujem sa Skylake EX velicunu ploce na mATX I dalje hocu opciju da moze da stane E-ATX. ATX nije nista, one su jedva bolje od mATX i prednost im je vise grafickih karti. Inace za stvarno dobar VRM i stvarno Top obicno je E-ATX. Tako da mi je onda isto mATX ili E-ATX.

http://jonsbo.com/en/products_33_2.html

mean_machine

PCAXE Member
Učlanjen(a)
28.12.2013.
Poruka
192
Rezultat reagovanja
0
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
FX8300 & Nepton 140XL
Motherboard:
RAM:
VGA & cooler:
MSI 7970 TW
Display:
PHILIPS 244E
Sound:
Realtek
Case:
HAF 932 & ATC-201
PSU:
RECOM 750W
Internet:
KBCNET
OS & Browser:
WIN7 64bit & Chrome
Mislio sam konkretno na blizinu ventilatora i stakla kad se koristi normalan ili deblji radijator.

Druga stvar koja mi se ne svidja je hladjenje 3.5" ali to je cist problem kod kompaktniji kucista.

Inace kuciste jeste lepo i kompaktno a prilicno funkcionalno.

Shonnex

PCAXE Member
Učlanjen(a)
24.04.2015.
Poruka
567
Rezultat reagovanja
11
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
Intel i3-4130 + Intel box
Motherboard:
Gigabyte H81M-S2PV
RAM:
Kingston DDR3 2X2GB 1333MHz
VGA & cooler:
MSI GTX 750Ti
Display:
LG 21"
HDD:
WD 500GB
Sound:
Asus Xonar DGX + Microlab M100u 2.1
Case:
FD Arc Mini
PSU:
Chieftec GPS-600A8
Optical drives:
Pioneer
Mice & keyboard:
Logitech
Internet:
SBB
OS & Browser:
Win7 Ultimate 64bit
Fensi kuciste, dok kod nas se pojavi bice cena 120e a za taj novac i sam znas koliko imas boljih opcija za kuciste.

Mi-Los

Banned
Učlanjen(a)
23.02.2016.
Poruka
331
Rezultat reagovanja
1
Moja konfiguracija
Ne znam... Trenutno ima 3-4 kucista koja bi platio. Neka od njih su velika sto bas ne bih imao sada hrabrosti sobzirom da verovatno planiram da smanjim velicinu kucista.
Jonsbo UMX4 kosta 200$ ali je ceo aluminijum i to je verovatno kuciste koje bi najpre uzeo.
Lian-Li PC-X2000NF je ogroman i preko je 400$ i to je kuciste za E-ATX prevashodno.
Mercury S5 je 270$ i sa isporukom 360$ i to da covek kupi tamo pa on da mi posalje kao tastaturu a on je samo mATX znaci goodbay obicne maticne, nema vise standardna maticna...Rupa velika je na mestu gde su mogli da stave E-ATX plocu i da se rasklopi zadnja stranica i nosac prebaci na bocnu.
Ovaj In Win 303 mi se svideo onako i cena mala daju OK stvar. Inace nikada ne bi uzimao konvencionalno obicno kuciste ponovo.
Moralo bi da bude nesto drugacije, manje, horizontalna maticna, napajanje pozadi, ili nesto slicno a ako bi morao da platim preko 150$ onda bi sigurno samo aluminijum trazio. Ne mozes za 80$ da ga trazis, tu je dobijes sta dobijes.

Inace trenutno na trzistu kucista nema bas i nekih opcija kao sto je bilo pre 5 god da mi se neke bas svidjaju. Ima dobrih resenja ali i preskupim nedostaje nesto, ili suvise velika, ili suvise mala, ili nisu alumijum. A Jonsbo sa 2-3 modela je prvi kandidat koji sve pokriva.
Njih Cooltek pravi ja mislim.

Mi-Los

Banned
Učlanjen(a)
23.02.2016.
Poruka
331
Rezultat reagovanja
1
Moja konfiguracija
Kad kazem malo a funkcionalno mislim na ovo... Za sada jedino kuciste da pokriva sve sto mi treba, nije idealno, ne izgleda posebno nista ali hardware pokriva sve, a mali je. Izgleda kao mATX a staje E-ATX i kosta oko 130eura. Spolja je aluminijum, struktura celik a prozor tempered glass. Napajanje mu je pozadi. Idealan je...cak ima mesta napred za 2x140mm tj 280mm radiator koji nije idealno ali moze ohladiti plocu i grafiku u slucaju nuzde. Na podu ima mesta za 2x120 ventilatore. Pumpa u krajnjoj nuzdi moze da stoji na podu ili da je nosi nosac koji se stavi na svako ventilatorsko mesto.

Jonsbo W2

To je ono, mozes da ga kupis za sadasnje komponente, napajanje mogu i najvece grdosije da stanu zato sto je iza... a u buducnosti mozes slobodno da se okrenes manjem hardwaru. Ne kao kupis malo kuciste a ne znas sta ces sa svojim delovima. Ili da zuris na nove konfiguracije kada ne mora. Nego spakujes svoje a posle mozes manje da biras tokom vremena.

Poslednja izmena:

mean_machine

PCAXE Member
Učlanjen(a)
28.12.2013.
Poruka
192
Rezultat reagovanja
0
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
FX8300 & Nepton 140XL
Motherboard:
RAM:
VGA & cooler:
MSI 7970 TW
Display:
PHILIPS 244E
Sound:
Realtek
Case:
HAF 932 & ATC-201
PSU:
RECOM 750W
Internet:
KBCNET
OS & Browser:
WIN7 64bit & Chrome

Bor1s

PCAXE Addicted
Učlanjen(a)
10.03.2014.
Poruka
1.276
Rezultat reagovanja
67
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
i7 4770K / NZXT Kraken X62
Motherboard:
ASUS Maximus VII Ranger
RAM:
16GB (2x8GB) 2400MHz HyperX Beast
VGA & cooler:
Gigabyte GTX 1070 G1 Gaming
Display:
Dell UP2716D 27''
HDD:
Samsung 850 Evo 250GB / Samsung 850 Evo 500GB / WD Green 2TB
Sound:
ROG SupremeFX / Objective2 AMP+DAC / AKG K612 Pro / Beyerdynamic DT880 600 Ohm Edition
Case:
Fractal Design Define R5
PSU:
SeaSonic X-850 850W
Optical drives:
Asus neki
Mice & keyboard:
CM Storm Quickfire Ultimate / Logitech G400s
Internet:
Optika 30 Mbit/s
OS & Browser:
Win 8.1 Pro / Chrome

Shonnex

PCAXE Member
Učlanjen(a)
24.04.2015.
Poruka
567
Rezultat reagovanja
11
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
Intel i3-4130 + Intel box
Motherboard:
Gigabyte H81M-S2PV
RAM:
Kingston DDR3 2X2GB 1333MHz
VGA & cooler:
MSI GTX 750Ti
Display:
LG 21"
HDD:
WD 500GB
Sound:
Asus Xonar DGX + Microlab M100u 2.1
Case:
FD Arc Mini
PSU:
Chieftec GPS-600A8
Optical drives:
Pioneer
Mice & keyboard:
Logitech
Internet:
SBB
OS & Browser:
Win7 Ultimate 64bit
Dosta sam grubo prokomentarisao ovo kuciste, sad kada ga bolje razumem, super je i definitivno osvezenje u moru slicnih kucista, uz to nije ni skupo, prosto sam bio iznenadjen kada sam pre nekoliko dana video cenu, ocekivao sam da je mnogo skuplje od 89 dolara (verovatno je verzija sa metalnom stranicom jeftinija). In Win ne prestaje da me iznenadjuje, definitivno razmisljaju "out of the box"! Bravo za In Win!

Poslednja izmena:
Vrh