Šalu na stranu, ne planiram clock sa ovim nikakav! To podvlačim! Masa baza podataka, programiranje i video editing je ono za šta će služiti ovaj CPU. Mislim da je 8 thredova ipak bolje od 4
Što se ploče tiče, ovu sam izabrao, uprkos X58 chipsetu koji nikad neću koristiti, samo zbog izgleda
Ploča je super, koliko vidim, pokupila je na većini sajtova gold award.
Cpu se pokazao kao odlican, ploca kao pouzdana i stabilna (nema brlja sa BIOS-om kao Gigabyte, recimo).
jer je greota da takav cpu stoji na stock kloku

Zeznuli su se verovatno sto su i i5 i i7 stavili u istu 'korpu'Hm, ovaj sajt me sad bacio u nedoumicu. Na tom sajtu kaže da i5 ima 4 core 8 thread ali na ark.intel kaže da ima 4 threada?
A sajt kaže: core thread
Sandy Bridge Core i5, i7 4 8
Sandy Bridge Core i3, i5 2 4

. Čak i kod video editinga, na svim testovima, na svim sajtovima, bloomfield dobija sandy. Novija je platforma, ok, i šta ja dobijam time? Ništa. 1155 je zamena za 1156 koliko sam shvatio, 1366 još nije dobio naslednika... Jedino, ali jedino, što sam video da je bolje kod sandija je power consumption gde stvarno KIDA bloomfielda... Ali s obzirom da sve ide na napajanje od 1kw ni to mi nije problem 

Interesantno...
P8P67 u directlinku je imas kao i sabertooth koju si hteoMislim da za 60eur mozes vec naci 8GB Exceleram memorije. Ako ti ultimate overklok nije bitan (kako si naglasio) nema potrebe da bacas pare na neke 2200MHz modulePa 2600k ima smisla... A koju ploču za njega, tu što je ivan rekao p8p67pro?
plus što je taj 2600k skuplji za samo 10eura od ovogInteresantno...
OK, ajmo sad, 2600k, koja mem za sandy? 4gb za početak, limitiran budžet
GIGABYTE GA-P67A-UD5-B3??? kako se ovo pokazalo, ne mogu da nađem ploču kod dobavljača, tu što je ivan rekao p8p67