wucinac
PCAXE Member
- Učlanjen(a)
- 02.09.2010.
- Poruka
- 139
- Rezultat reagovanja
- 0
Moja konfiguracija
Sa read ahead-om, ako vec imas class 4, ne bih ti preporucivao da ides na class 6 . Jer sa read aheadom, class 4 kartice imaju veci boost nego class 6Nameravam da postojecu mikro SD karticu od 4GB Class 4, zamenim za Transcend 8GB Class 6.
Da li ima neko ovu karticu, kako radi, ima li neke osetne razlike izmedju Class 4 i Class 6?
Hvala!
OK, medjutim ako vec uzimam 8GB karticu, bolje da bude class 6 nego class 4. Mada izgleda nema vece razlike.Sa read ahead-om, ako vec imas class 4, ne bih ti preporucivao da ides na class 6 . Jer sa read aheadom, class 4 kartice imaju veci boost nego class 6
Ondak ok, ako razlika u ceni nije velikaOK, medjutim ako vec uzimam 8GB karticu, bolje da bude class 6 nego class 4. Mada izgleda nema vece razlike.
pa to, moze svaki, ali androidOndak ok, ako razlika u ceni nije velika
@voodoons, moze svaki, samo se menja putanja "read ahead", tj bdi sys foldera. Doduse mora biti rootavan telefon, pa ako neki telefon nema moguc root, jedino tako. Ako budem imao vremena odradicu neki test, trenutno sam pretrpan obavezama :/
istina xDpa to, moze svaki, ali android
ma to su gluposti...stave na stock rom neku temu i nabace kernel koji njima najvise odgovara i nazivaju to mod-om..jak mi mod u pm...to rade svi samo neprave nepotrbene teme i dodatno zbunjuju ljude...najbolje instaliras cm ili sgm,temu i kernel po tvom izboru i ubacujes tweak-ove..da nadjes sta tebi najvise odgovara..mozes i ovu kombinaciju ali sve zavisi od coveka do coveka sta kome odgovaraJe li neko isprobao Mod X?
http://forum.samdroid.net/f53/mod-x-4721/
Ako se konektujes preko 3g-a, zamrzava se, 2g (edge) radi odlicno. Imas svakakve tweak-ove, citaj malo temu, nacices i linkove u postovimaYONIP v17A je odlican sto se tice brzine, ali cim se konektujem na net, telefon se zamrzne i moram da vadim bateriju. Valjda ce popraviti to u V18.
Zanima me sta jos instalirati pored CM i YONIP-a? Jel ima jos nesto sto je bitno za sistem , ubrzanje i stabilnost istog sto se preporucuje ?
Ne znam zasto, ja nemam takvih problema. Probaj da odradis cist reinstal rom-a i kernela.Hmm... meni blokira i na 2G. Mislim, stiklirao sam "Use 2g",ali i dalje zakuca. Kod m:ts-a sam.
To sto nisi konvertovao sve na ext2 predstavlja problem, tj. bootloop se javlja zbog toga . Ne konvertujes SD, vec sve operativne file sisteme system/data/cache. Na SD ces tek praviti particiju od nekih 128mb/256mb (zavisi od tebe). Da, mnogo ces dobiti YONIP-om, a gubiti neces nista to je sigurno. Instaliraj v17a posle all2ext2 iz prvog posta zbog fajlsistema. v17a zadrzi nativni froyo 2.6.32.9 kernel kod, i telefon prosto leti . A baterija traje do 5 danaPozdrav,
jedno pitanje:
posle duge i teske borbe uspeo sam da root-ujem moju Spicu(po ovom tutorijalu
http://www.addictivetips.com/mobile/root-samsung-galaxy-spica-i5700-with-leshaks-kernel/),
a zatim i da ubacim CyanogenMod iz prvog posta ove teme.
Hteo sam i ostale tweakove tamo pobrojane da instaliram, pa sam ih poskidao i ubacio na SD.
Usao sam u recovery, instalirao Yonip, obrisao dalvik-cache ali je posle restarta telefon poblesavio, krene da dize sistem, klizac dodje do 2/3 i restart... i tako u krug.
Skinuo sam YONIP Kernel V.12B BFS 24Bpp, da li je problem u njemu?
Da li je problem sto nisam SD konvertovao u ex2, i ako moze link ili savet kako to da odradim?
Da li je YONIP uopste neophodan, koliko cu dobiti a koliko izgubiti bez njega?
Hvala unapred, nadam se da nisam previse udavio
Imas u recovery konzoli pravljenje particije, ides advanced, partition sd card, i izaberes velicinu particije . Inace ext2 je particija, nema ext3/4 za froyoOk, evo upravo čekam da se završi bekap SD-a pa da se bacim na konvertovanje.
Pitanje:
pošto nisam našao ovde na forumu uputstvo za tako nešto, radim po ovom uputstvu:
http://androidandme.com/2009/08/news/how-to-manually-partition-your-sd-card-for-android-apps2sd/
pa me interesuje da li mi je potrebno da pravim i swap particiju(kao kod normalnog linuxa) i da li da ex2 nakon ovoga konverujem u ex3, kao što je savetovano na kraju ovog tutorijala?
Meni je bio veci battery drain na v18, tako da mu preporucih v17a koji mi drzi bateriju 5 dana . Nemam snage vise da se bakcem sa drugim kernelima, tj. kernelima sa 32 kodom i banjoo-vim resursima, tako da ako neko bude testirao neka napise ovde utiske. Ja cu malo da poradim na v18ici za personalne potrebe, pa ako budem uspeo nesto stavicu i ovde za vas.stavi ovaj yonip. ovo je finalna verzija, nazalost banjo vise nece razvijati yonip (za sada).
YONIP Kernel V.18 (2.6.32.9) 24Bpp