• Apgrejdovali smo forum na XenForo 2.1.1, ukoliko imate predloga vezanih za izgled ili funkcionalnost foruma, ili ukoliko naletite na neki problem, javite nam OVDE

DEFINISALI SMO PRAVILA FORUMA. Pročitajte ih, pojaviće se automatski kada krenete da čitate nešto!

HTC Desire Z - Odlican telefon (potreban GPS info)

Igoritza

PCAXE Member
Učlanjen(a)
01.04.2009.
Poruka
290
Rezultat reagovanja
0
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
Phenom 9850 BE + modded Intel stock cooler
Motherboard:
DFI LP UT 790FX-M2R
RAM:
2x2GB Kingston @1033Mhz
VGA & cooler:
Gainward 4850
Display:
LG L222WS
HDD:
Samsung 250Gb
Sound:
Bernstein audio module (uz plochu)
Case:
Blueberry Igoritza edition
PSU:
LC Power 550W
Optical drives:
Mrtvi Optiarc
Mice & keyboard:
Logitech UltraX Premium + Logitech RX1000
Internet:
SBB
OS & Browser:
Windows XP SP3
Other:
home made astal, mnogo gotivan
dakle, dobih Desire Z, od ugovora. cale trosi kredit ko blesav, pa uzeo postpaid na ugovor, a meni dade telefon.

samo da napomenem da sam odusevljen - ovo je svrha i razlog imati smartphone. zapravo ne vidim nijedan telefon koji moze da se takmici sa ovim, vec skoro godinu dana starim modelom po funkcionalnosti, jednom kad se naviknes na QWERTY. da se ne meri parama, radije bih imao DesireZ nego Sensation ili Note.

elem, ne zelim jos da pokusavam da ga root-ujem, jer vidim da su neki odradili hard brick, a i ne treba mi, jer je ovaj HTC Sense zaista odlinca stvar. jedino me nerviraju neke unremovable aplikacije, ali boze moj (Amazon Mp3 i slicno)

MINI REVIEW:

1. ekran - sve sto ima gorilla glass je super. vidim da na netu kukaju kako "superLCD" nije ni blizu AMOLED-a, ali ne bih se slozio, zaista ne vidim razliku u osvetljenju na DesireZ i recimo - Transformer-u koji je IPS panel. jeste slika na Transformeru ubitachna, ai nijednog trenutka nisam pomislio koristeci Desire Z - "covece, kako je losija slika". rezolucija 800x480 i PPI na 3.8 incha su sasvim odgovarajuci ako nemas plus dioptriju.

2. Procesor - ceo Quallcom CortexA8 je jednostavno predobar. Asphalt6 ide kao da je film, se je savrseno. a stock klock od 800 nije nimalo los, iako vidim da uspesno root-ovani idu i na 1.3Ghz. HTC je napravio vvise nego dobar deal koristeci TIOMAP i Quallcom procesore, pogotovu potonje koji su sav svoj fokus usmerili ka budzenju prvobitnog ARM resenja za Android kompatibilnost. na kraju krajeva, Quallcom je prvi jos na ARMv6 verzijama imao neki svoj custom force-ovajni Dualcore (prvi snapdragon sa toshibe) - znaju ljudi sta rade.

3. tastatura i Hinge - pod svetlom se vidi da je preklop, odnosno drzaci - od metala. zaista ne znam kako neko moze da se zali na ovo, kad sam poprilicno ubedjen da ce pre da pukne bilo kakav drugi flip/transform telefon nego ovo. a pritom svi koji kukaju na telefon valjda ne znaju da se korisnicima osim zatezanja/opustanja preklopa retko kad slomilo.

4. kuciste, izrada - porediti ga sa HD2 ili Milestone, je bezveze. ja sam otvarajuci Milestone bio ubedjen da je HTC shit od telefona, ali ovde to nije slucaj. sve je zategnuto, materijali daleko kvalitetniji od prethodnih telefona.

OS - standard Gingerbread sa HTC Sense koji je stvarno genijalan produkt u odnosu na konkurenciju (Android factory customization). samsung ovde nema sta da trazi. eventualno bih zamerio Music player-u, koji je ubedljivo najbolji na stock Froyo, nego li je na gingerbread/sense/ICS-u. ako moze bez root-a da se vrati froyo player, molim vas recite mi.

Baterija - jedina mana. 1300maph je jednostavno malo za ovakav produkt, i ganjacu makar 1600maph ako je nadjem.

e sad -

treba mi aplikacija koja radi kao auto GPS. nikad nisam isntalirao GPS na android, pa me zanima sta da skinem, sa kojim paketom mapa, da bi mi Desire Z radio kao offline GPS uredjaj.

ako eventualno moze postupak instalacije, bilo bi lepo.

gorisha

PCAXE Member
Učlanjen(a)
22.01.2010.
Poruka
208
Rezultat reagovanja
0
Moja konfiguracija
potreban ti je IGO i contrast mape i sve će da funkcioniše dobro.
instalacija ti je krajnje jednostavna. kompletan IGO folder stavis na SD karticu u podfolder maps staviš mape, u voice dodaš izabrani glas i to je to. u glavnom folderu imaš aplikaciju koju pokreneš i ona će instalirati softver. kada se to završi (veoma brzo) u meniju ćeš dobiti ikonicu i otvori je i izvrši sopstvena podešavanja.
za neke linkove se moraš sam pobrinuti jer se IGO plaća!na koji drugi način možeš doći do softvera pogledaj na Google.
uživaj!

Igoritza

PCAXE Member
Učlanjen(a)
01.04.2009.
Poruka
290
Rezultat reagovanja
0
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
Motherboard:
DFI LP UT 790FX-M2R
RAM:
2x2GB Kingston @1033Mhz
VGA & cooler:
Gainward 4850
Display:
LG L222WS
HDD:
Samsung 250Gb
Sound:
Case:
PSU:
LC Power 550W
Optical drives:
Mrtvi Optiarc
Mice & keyboard:
Internet:
SBB
OS & Browser:
Windows XP SP3
Other:
Hvala Gorisha!

inace, upravo sam slucajno testirao Gorilu - ispade mi kljuc od auta, diretkno na ekran telefona! :O ja reko - kraj, gotovo. kad ono - fabricko stanje, gledam vec 5 minuta, nema ni mikrometarske ogrebotine.

kazem ovo, na konto cinjenice da je na XDA objavljeno da je sa Desire Z zapravo lutrija ima li ili nema gorilla - gomila G2 u amerikama isporucivana bez stakla, vec sa nekom alternativom.

elem, ako nekog zanima, posto ima dosta njih koji su prodali dusu djavolu pa ga daju novog na oglasima za po 270~ evra, a sa mreze - telekomovi nisu lock-ovani za razliku od ostalih HTC modela (wildire S, ChaCha i ostali)

Proday

PCAXE Addicted
Učlanjen(a)
01.04.2009.
Poruka
2.831
Rezultat reagovanja
103
Moja konfiguracija
PC / Laptop Name:
Toshiba A500 1GH
CPU & cooler:
i5 430M
Motherboard:
Intel HM55
RAM:
2x4GB DDR3
VGA & cooler:
G-Force 330M
Display:
Samsung 32"
HDD:
SSD Crucial M4 512gb
Sound:
Integrated
Case:
Belo 16 inca
PSU:
Neko 220V
Optical drives:
Blue ray RW
Mice & keyboard:
Razer DeathAdder i MS4000
Internet:
Telekom Adsl 10/1
OS & Browser:
Windows 8 Ent x64
Other:
HTC Desire S
Nije baterija jedina mana druze nego i tezina, a posle nekog vremena i slajding mehanizam..ali i pored toga telefon je odlican i sve preporuke za isti!!

smarac

PCAXE Member
Učlanjen(a)
10.08.2010.
Poruka
111
Rezultat reagovanja
0
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
Xeon L3360 & H50
Motherboard:
GA EP45-UD3P
RAM:
4x2GB Kingston
VGA & cooler:
XFX 4830
Display:
Benq 2420 HDA
HDD:
WD 640GB black
Sound:
Xonar D2
Case:
Chieftec LBX
PSU:
Chieftec 750W
Optical drives:
Pioneer
Mice & keyboard:
G5 + Ergo 4000
Internet:
cable
OS & Browser:
WIN 7 64bit
ma ta baterija ... ja ne znam za smart telefon kom baterija traje duze od jednog dana uz koriscenje navigacije + WiFi, ako neki postoji pls napisite pa da pazarim ako nije previse skup :)

electronizer

PCAXE Member
Učlanjen(a)
27.06.2010.
Poruka
169
Rezultat reagovanja
0
Moja konfiguracija
ma ta baterija ... ja ne znam za smart telefon kom baterija traje duze od jednog dana uz koriscenje navigacije + WiFi, ako neki postoji pls napisite pa da pazarim ako nije previse skup :)
pa ovi low-end android telefoni, tipa optimusa1, spice i tako...meni baterija na spici drzi 2 dana minimum,a nonstop internet ukljucen,dosta poruka i 2 sata dnevno muzike preko sluski :D

voodoons

Moderator
Učlanjen(a)
06.04.2009.
Poruka
7.950
Rezultat reagovanja
147
Moja konfiguracija
PC / Laptop Name:
voodoons’s MacBook Pro
CPU & cooler:
Intel Core i5
Motherboard:
MacBookPro12,1
RAM:
8 GB
VGA & cooler:
Intel Iris Graphics 6100
Display:
Retina LCD 13"
HDD:
APPLE SSD SM0128G
Sound:
Apple Inc
Mice & keyboard:
Lenovo BT Laser Mouse
Internet:
SBB 70/4 Mb/s
OS & Browser:
OS X 10.11.6
Other:
Iphone 6
Imq extended baterija za njega koja i ovako debeo telefon napravi jos debljim... Ali traje duze, naravno ako je kernel podrzava..
Za svaki android je root must-have pa i za ovaj, ne samo zbog uklanjanja nekih fabrickih aplikacija vec zbog druge gomile stvari... Ja recimo ne bih koristio android koji nema Superuser ;)

ttalk DHD

Pakito

PCAXE Addicted
Učlanjen(a)
14.12.2009.
Poruka
1.476
Rezultat reagovanja
237
Moja konfiguracija
PC / Laptop Name:
ACER ASPIRE V5 531G
CPU & cooler:
Intel Core i5 8400 + LC-CC-120
Motherboard:
Asus Z370 Prime
RAM:
32GB DDR4 3200Mhz G.Skill Trident Z b/w
VGA & cooler:
EVGA GTX 970 SC
Display:
2x LG 25UM58
HDD:
120 Samung Evo 840 + 3TB Toshiba P300
Sound:
2.1 white waterdance speakers
Case:
NZXT Phantom 410 white
PSU:
Corsair tx650w
Optical drives:
Asus sdrw-08d2s extern
Mice & keyboard:
Fantech K611 / Logitech MX510 Hero Legendary
Internet:
sbb - 100mbit
OS & Browser:
Win 10 PRO
Other:
Redmi Note 7
imna extended baterija ali ima i ona punjiva postoja koja imaju i dodatnu bateriju,pa se i time na neki nacin produzava autonomija.

Igoritza

PCAXE Member
Učlanjen(a)
01.04.2009.
Poruka
290
Rezultat reagovanja
0
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
Motherboard:
DFI LP UT 790FX-M2R
RAM:
2x2GB Kingston @1033Mhz
VGA & cooler:
Gainward 4850
Display:
LG L222WS
HDD:
Samsung 250Gb
Sound:
Case:
PSU:
LC Power 550W
Optical drives:
Mrtvi Optiarc
Mice & keyboard:
Internet:
SBB
OS & Browser:
Windows XP SP3
Other:
fabricka je 1300maph, NLAP usred beograda licno izradjuje 1600maph, po ceni od 220 dinara :) samo covek treba da se snadje. meni je narucena, treba da zapravo odem po nju. fizichki je ista, metalni poklopac stane preko nje.

sto se mana tice, evo nekog konkretnog iskustva do sad:

1. jos nisam root-ovao, ali moj poznanik jeste, i telefon je stabilan na 1.4Ghz, jer je u ovom telefonu jako specifican SoC, Snapdragon S2 oznake - "MSM7230" na 800Mhz, SoC koji je kasnije iskoriscen da samo sa fabrickim OC-om dobije veoma puno korisceni MSM7630 i MSM8255, na 1Ghz, gde je manje vise jedina razlika Dual channel RAM (relativno beskorisan feat). u glavnom, bez obzira na cinjenicu da je u pitanju prvi Qualcomm-ov SoC sa CortexA8 procesorom, omanji tweak-ovi pruzaju uzasno dobre preformanse. i sa stock clock-om radi fenomenalno, bar duplo brze od ChaCha (poslednji qualcomm SoC na prethodnoj generaciji seta instrukcija)

2. Tezina - svakom svoje. imao sam kratko na koriscenje Galaxy S2, i nositi taj telefon je nocna mora za mene. jeste lak, ali je meni licno to nepotrebna krajnost, telefon daje filing da nosis kreditnu karticu u dzepu, a ne telefon. DesireZ je meni kompromis, jer ne bih menjao tastaturu za 50ak grama manje, ni u ludilu.

3. Slajd mehanizam - vidim da se mnogi zale, ali ne na konkretno slajd mehanizam, nego sto im to "izgleda ziljavo".

drscice su metalne. retko koji korisnik na prevelikoj podsekciji na XDA prijavljuje fail slide mehanizma, a jedina mana je loose koji se javlja nakon 8-9 meseci, gde je zatezanje istog jako lak proces, koji ne trazi ni fizicko otvaranje telefona, ostoje tutorijali.

jos da napomenem na konto baterije, ova fabricka od 1300maph - jeste, istrosi se brzo, meni recimo traje 24 sata a najvise je trosim na GSM funkcije, browse-ing na WiFi i aplikacije, ali onda morate da razumete jednu stvar, koja je zapravo PLUS jer u njemu nije AMOLED vec Sony-jev PVA-SLCD: moja "bela" trosi 4 puta manje struje od AMOLED bele. sto je manje vise glavna stvar za internet browsing. to je jos jedan kompromis ovog telefona na koji pristajem.

Godzilla

PCAXE Member
Učlanjen(a)
12.12.2010.
Poruka
745
Rezultat reagovanja
1
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
AMD Phenom II x4 965 @4ghz sa V6GT
Motherboard:
Gigabyte GA-890GPA-UD3H
RAM:
Exceleram Black Sark 2x2gb 1600mhz
VGA & cooler:
5750 1gb CrossFire (Sapphire i PowerColor)
Display:
Acer AL1916W
HDD:
Western Digital caviar blue 500gb
Case:
Xigmatek Utgard
PSU:
Chieftech CFT 650W
Optical drives:
Samsung 223C
Kakva je to baterija od 220din, hmm?

Igoritza

PCAXE Member
Učlanjen(a)
01.04.2009.
Poruka
290
Rezultat reagovanja
0
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
Motherboard:
DFI LP UT 790FX-M2R
RAM:
2x2GB Kingston @1033Mhz
VGA & cooler:
Gainward 4850
Display:
LG L222WS
HDD:
Samsung 250Gb
Sound:
Case:
PSU:
LC Power 550W
Optical drives:
Mrtvi Optiarc
Mice & keyboard:
Internet:
SBB
OS & Browser:
Windows XP SP3
Other:
lepa baterija - poenta je da su te baterije skupe iz razloga potrosackog sveta, NLAP je prozivodjac baterija na veliko, a ako si ranije saradjivo sa njima , mozes uzeti bateriju i na komad po nabavnoj. i NE, nije losa, za isto 220 dinarasam uzeo bateriju za Motorola Flipout (Android kockica sa tastaturom) , i drzi znatno duze nego fabricka.

Igoritza

PCAXE Member
Učlanjen(a)
01.04.2009.
Poruka
290
Rezultat reagovanja
0
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
Motherboard:
DFI LP UT 790FX-M2R
RAM:
2x2GB Kingston @1033Mhz
VGA & cooler:
Gainward 4850
Display:
LG L222WS
HDD:
Samsung 250Gb
Sound:
Case:
PSU:
LC Power 550W
Optical drives:
Mrtvi Optiarc
Mice & keyboard:
Internet:
SBB
OS & Browser:
Windows XP SP3
Other:
igoritzin mod:

default slusalice, Innovation E160:

ne mozes ih nabiti u uvo, osim ako si pecinski trol. a inace su dobre, impedansa 16 oma, 120 decibela senzitiviti.

moje resenje:

totalno druga prica. ne verujes kakav zvuk.

Vrh