• Apgrejdovali smo forum na XenForo 2.1.1, ukoliko imate predloga vezanih za izgled ili funkcionalnost foruma, ili ukoliko naletite na neki problem, javite nam OVDE

DEFINISALI SMO PRAVILA FORUMA. Pročitajte ih, pojaviće se automatski kada krenete da čitate nešto!

Hp Nc6400 gubi sliku

p0p

PCAXE Apprentice
Učlanjen(a)
03.05.2012.
Poruka
16
Rezultat reagovanja
0
Moja konfiguracija
Kao sto naslov kaze kod pomenutog laptopa imam problem sa gubljenjem slike prilikom pomeranja laptopa ili malo jaceg pritiska na tastaturu ili touchpad_a.
Problem se ne javlja stalno,znaci nekad prekida a nekad radi normalno...
Kada se to desi izgleda odprilike ovako : (nekad je samo zelena boja ekrana ili bela i td...)

Sa ovakvom slikom npr.winamp koji je bio pokrenut radi normalno par secundi i pocne da stekce a onda se laptop sam restartuje i upali normalno sa normalnom slikom.(uglavnom ne cekam vec ga ja odmah restartujem i nastavim sa koriscenjem)
Sem ovoga laptop nema nikakvih drugih mana,da napomenem da sam testirao GPU i prolazi testove u 3DMark_u normalno bez problema...
Juce sam rastavio laptop bukvalno do poslednjeg srafa,izvadio maticnu plocu da vidim sta se desava sa druge strane ploce na mestu grafickog chipa, i nista neobicno,znaci nema nikakvih ostecenja ni sa prednie ni sa zadnje strane na ploci i chipu...
Spakovao sve natrag al problem i dalje ostao ...
Prilikom pakovanja sam primetio da kada pokusam da upalim laptop bez kulera i hladnjaka on se pokrene ali ne daje sliku, na ekranu se pojavi samo pozadinsko osvetljenje ili i ono izostaje...Namontiram hladjenje utegnem srafove pokrenem ga daje sliku normalno...Nemam iskustva bas sa laptopovima ali predpostavio sam da to ne bi trebalo da se desava pa isto tako preddpostavljam da je problem bas u grafickom chipu...
Probao sam i sa dodirivanjem grafickog chipa dok sve radi kako treba i javlja se problem koji sam opisao na pocetku (strafte ,razne boje ili samo pozadinsko osvetljenje...)
Kada sve lepo upakujem i utegnem kako treba problem prestaje ali na odredjeno vreme a onda se ponovo vraca pri pomeranju laptopa...
Interesuje me vase misljenje o ovom problemu,kao i moguce opcije resavanja pomenutog problema...

Diabolique

PCAXE OC team
Učlanjen(a)
01.04.2009.
Poruka
2.705
Rezultat reagovanja
1
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
E5200
Motherboard:
P5Q
RAM:
2x2GB
VGA & cooler:
5770
Display:
DIY Projektor
HDD:
10001FALS, 10EACS, 10EADS
Sound:
Audigy@Z5500
Case:
Generic
PSU:
CM 450 RP
Optical drives:
Pioneer 215D
Mice & keyboard:
MS Natural 4000, MX1100R
Internet:
IKOM 2Mb
OS & Browser:
Win XP
Pretpostavljam da treba da se prekugla grafički čip. Verovatno se vremenom zbog grejanja razlemio i pri pomeranju se odvoji neki kontakt. Za početak pokušaj da ga ondes pod neku duvaljku.

p0p

PCAXE Apprentice
Učlanjen(a)
03.05.2012.
Poruka
16
Rezultat reagovanja
0
Moja konfiguracija
Hvala na odgovoru.
U svakom slucaju ocekujem jos necije misljenje od iskusnih forumasa...
Interesuje me da li vredi raditi tako nesto na ovom laptopu (mislim zbog cene kuglanja)?Koliko bi kostalo odraditi tako nesto?
Jel bi to trajno resilo moj problem ili bi posle nekog vremena ponovo morao da radim tako nesto?

Diabolique

PCAXE OC team
Učlanjen(a)
01.04.2009.
Poruka
2.705
Rezultat reagovanja
1
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
E5200
Motherboard:
P5Q
RAM:
2x2GB
VGA & cooler:
5770
Display:
DIY Projektor
HDD:
10001FALS, 10EACS, 10EADS
Sound:
Audigy@Z5500
Case:
Generic
PSU:
CM 450 RP
Optical drives:
Pioneer 215D
Mice & keyboard:
MS Natural 4000, MX1100R
Internet:
IKOM 2Mb
OS & Browser:
Win XP
Ako se dobro uradi, kuglanje bi trebalo da bude dugotrajan proces.

p0p

PCAXE Apprentice
Učlanjen(a)
03.05.2012.
Poruka
16
Rezultat reagovanja
0
Moja konfiguracija
Jel ima ovde na forumu majstora koji se time bave?Voleo bih da se javi neko ko to radi...
Hvala jos jednom na dobroj volji za pomoc ;)

micri

Betmen
Učlanjen(a)
01.04.2009.
Poruka
3.528
Rezultat reagovanja
171
Moja konfiguracija
PC / Laptop Name:
Rupa bez dna
CPU & cooler:
INTEL Core i5-13600KF/NZXT X73
Motherboard:
Asus Z690G-Gaming Wifi
RAM:
G.SKILL 32GB Trident Z5 RGB DDR5 6000MHz CL40
VGA & cooler:
AsRock RX6900XT OC Formula
Display:
BenQ EX2780Q/Hisense 65u8gq
HDD:
Seagate Firecuda 520 1tb/Seagate Firecuda 520 1tb/WD 3TB RED/WD 2TB Black
Sound:
Samsung Q800c/Sennheiser GSP670/JBL Flip 5
Case:
LIAN LI PC-O11D Mini TG black
PSU:
CORSAIR SF Series SF750 Platinum 750W
Mice & keyboard:
Corsair K95 Platinum/Razer Naga 2014/Glorious Model D Wireless
Internet:
Optika 400/80
OS & Browser:
W10
Other:
Apple iPhone 13 Pro Max 128GB/iPhone XS Max 64gb/Logitech F710/Sony Playstation 5 Disc
Vrh