• Apgrejdovali smo forum na XenForo 2.1.1, ukoliko imate predloga vezanih za izgled ili funkcionalnost foruma, ili ukoliko naletite na neki problem, javite nam OVDE

DEFINISALI SMO PRAVILA FORUMA. Pročitajte ih, pojaviće se automatski kada krenete da čitate nešto!

Hitnoo!! Fx-8350 (visoka temperatura)

tehnokrata

PCAXE Member
Učlanjen(a)
05.10.2013.
Poruka
384
Rezultat reagovanja
0
Moja konfiguracija
PC / Laptop Name:
comp
CPU & cooler:
fx8350 @
Motherboard:
Asus m5a99x evo v2
RAM:
8 GB Kingston mix
VGA & cooler:
7950 2 gb
Display:
HP 22"
HDD:
Samsung PRO
Case:
CM elite
pa da se vratimo, procesor radi konstantno na 4.2 i u idle-u...to je zato jer sam iskljucio turbo mod, sto je toplo preporucljivo.. ukljucivao sam i C'n'Q, mijenjao i druge parametre nista se bitno ne desava..
Ako ti i sa i bez CnQ, pokazuje isto parametre jedino sto ti ostaje je da flesujes noviji bios i kontaktiras tehnicku podrsku, tj. asus'ov forum. Proveri jos jednom kako ti je podesen power menadzment u windowsu!!

Steamroller

Moderator
Učlanjen(a)
22.01.2011.
Poruka
9.655
Rezultat reagovanja
17
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
Intel Core i7 2600K @4.8 w/HT CM Nepton 280L
Motherboard:
Gigabyte Z77X-UP7
RAM:
4x4Gb Patriot @1866MHz
VGA & cooler:
ASUS 280X + Morpheus + 2x NF-F12
Display:
2x Dell U2312HM
HDD:
Samsung 840 Evo 120GB
Sound:
Integruša
Case:
HAF XB
PSU:
Seasonic SS-620GM
Mice & keyboard:
CM Storm Recon White + Genius Imperator
Internet:
Cable 20/2
OS & Browser:
Win 7 64bit
Other:
Fluffy Cat and Dog
Napon možeš proveriti i coretemp-a... ili CPU-Z... negde moraš videti kako radi CnQ i kako obara napon i frekvenciju.

Diabolique

PCAXE OC team
Učlanjen(a)
01.04.2009.
Poruka
2.705
Rezultat reagovanja
1
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
E5200
Motherboard:
P5Q
RAM:
2x2GB
VGA & cooler:
5770
Display:
DIY Projektor
HDD:
10001FALS, 10EACS, 10EADS
Sound:
Audigy@Z5500
Case:
Generic
PSU:
CM 450 RP
Optical drives:
Pioneer 215D
Mice & keyboard:
MS Natural 4000, MX1100R
Internet:
IKOM 2Mb
OS & Browser:
Win XP
pokazuje da mi napon od 1.4 , al on vjerovatno ne ocitava Vcore, jer mi je Vcore 1.32 (podesen u BIOSU), medutim primjetio sam u BIOSU da ispod tog napona ima jos neki napon usko vezan za procesor i on iznosi 1.4-- vjerovatno taj napon ocitava AMD overdrive... pokusat cu njega smanjit pa da vidimo sta se desava.. :)
Jel to CPU/NB? Ako jeste, podesi FSB na 200, a taj napon spuštaj dok god radi stabilno. Koliko se sećam meni je radio bez problema na nižem naponu od fabričkog, ali ne mogu da garantujem koliko tačno pošto je prošlo dosta vremena.

Pošto imaš otključan procesor, za početak podiži takt samo preko množioca.

Ako se razumeš u elektroniku, uzmi unimer pa izmeri koji su naponi sa i bez opterećenja. Ako nisi siguran onda ne diraj, pošto greška na ovom delu može da dovede do kratkog spoja i spaljivanje ploče i/ili procesora. Ovo radiš na sopstvenu odgovornost.

Imaš podešavanje u BIOS-u Load Line Calibration ili LLC ili nešto slično što bi trebalo da kontroliše pad ili rast napona pri opterećenju. Obično je u procentima ili low, med, hig... Poigraj se malo sa podešavanjem toga uz merenje unimerom.

Nemoj da budeš siguran u to što pričaju ljudi po internetu. Moje iskustvo govori da je overklok postao patkometrija, pa ima dosta neistina odnosu poluistina.

Poslednja izmena:

Lacky

PCAXE Apprentice
Učlanjen(a)
08.01.2015.
Poruka
5
Rezultat reagovanja
0
Moja konfiguracija
Slažem se sa Streamroller temperatura je okej za full load FX na 4.2

PRO>KOMP.<

PCAXE Addicted
Učlanjen(a)
26.05.2011.
Poruka
1.088
Rezultat reagovanja
9
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
AMD Ryzen 7 3700X @4.3GHz - Freezer II - 360mm - ARCTIC
Motherboard:
ASUS Crosshair VI HERO
RAM:
G.SKILL 4x8GB DDR4 @ 32GB 3200MHz
VGA & cooler:
Zotac 1080Ti AMP EXTREME X2
Display:
Asus VH238T 23" + Asus VW220D 22" + Samsung 23'' + FOX 40''
HDD:
Samsung EVO 960 500GB M.2 NVMe SSD Kingstone HyperX 120GB + SSD Samsung 250 850EVO + HDD 240GB + 1TB
Sound:
SupremeFX 8-Channel High Definition Audio CODEC S1220 - 120db
Case:
be quiet! Dark Base 700 | inverted
PSU:
EVGA SuperNOVA 750 G2 750w
Optical drives:
NOPE
Mice & keyboard:
A4TECH bloody V5M & AZIO mehanička tastaura MGK1-K
Internet:
WiFi/Lan 1Gb/s
OS & Browser:
Windows 10 i Linux Kali
Other:
Laptop: HP ProBook 430 G2[i5 5200U] Hackintosh Mojave i Asus Eee PC 1005HA
Posto si ekspert i sve znas (ponavljas vec 3x) skini CPU odnesi u neki servis da ga oni probaju.

Ako se ponasa isto nosi ga gde si kupio i trazi novi. Ako nemas garanciju postoje 3 mogucnosti problema.
1. Laze sonda
2. Neravna povrsina
3. Greska pri izradi (cisto sumnjam)

Ako je u servisu ok CPU, onda nosi maticnu na garanciju. Naravno pod uslovom da je sve na default podesavanja.

Dok si u biosu da li se isto dize temperatura ili je normalna?

Vrh