pavleciric7
PCAXE Apprentice
- Učlanjen(a)
- 07.07.2018.
- Poruka
- 68
- Rezultat reagovanja
- 2
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
Ryzen 5 3600x
Motherboard:
Gigabyte B450 Aorus PRO
RAM:
HyperX Predator 2x8 GB 3200Mhz
VGA & cooler:
Gtx 1660 ti , CM Hyper Evo 212
Display:
ViewSonic 23.6" & Philips 19"
HDD:
WD 2TB , 500GB Samsung 860 evo M.2
Sound:
PIONEER SX-424
Case:
Cooler Master Masterbox MB530P
PSU:
Cooler Master 750w Gold
Mice & keyboard:
Redragon K592 RGB , Redragon Memeanlion Chroma
Internet:
Telecom 10/50
OS & Browser:
Chrome
Pozdrav svima, pravim ovu temu u nadi da će mi neko pomoći.
Naime, posle skoro 9 meseci skupim sve komponente za novi računar
(
B450 aorus pro
Hyper 212 evo
R5 3600x
Predator 2x8 3200mhz
Gtx 1660ti
Cooler Master masterbox mb320l
Cooler Master 750w gold
2tb wd
500g 860 evo
)
Sve sjajno krenulo, kad ono da upalim, ništa.
Blinka jedino aorus logo na sekund pa stane, i tako u nedogled, kao i lampica za lan.
Stanem, razmišljam, sve opet lepo proverim: i ram i da li je sve lepo povezano. Za svaki slučaj skinem matičnu i sa ramom i procesorom stavim na karton i povežem, isto. Potom, sve skinem, samo napon na matičnu, kliknem prekidač na napajanju, bez ičega, isto blinka. Dugme za power ne reaguje ni u kom slučaju.
Pri kupovini ploče u gigatronu (baš lepo sniženje) zamolim prodavca da mi updateuje bios na r3 gen, što je i uradio, i pri kupovini rekao je da je stavio na f50 i da odlično radi ploča.
Ostao sam skrštenih ruku i ne znam šta da radim, nikada se nisam susreo sa nečim ovakvim i ne znam šta dalje da pokušavam. Sumnjam da je do matične, pošto sam i napajanje prespojio i radi savršeno, kao i ostale komponente. Očigledno je da je do matične, pošto bez ičega blinka sama od sebe kada dobije napon bez i jedne komponente stavljene na nju.
Edit : Ne verujem da je DOA zato što je čovek rekao da sve super radi.
Molio bih sve za pomoć, pošto je procedura reklamacija ogromno spora i teška, i želeo bih da se uverim da nisam nešto prevideo (čisto sumnjam).
Hvala svima unapred!
Послато са SM-A505FN помоћу Тапатока
Naime, posle skoro 9 meseci skupim sve komponente za novi računar
(
B450 aorus pro
Hyper 212 evo
R5 3600x
Predator 2x8 3200mhz
Gtx 1660ti
Cooler Master masterbox mb320l
Cooler Master 750w gold
2tb wd
500g 860 evo
)
Sve sjajno krenulo, kad ono da upalim, ništa.
Blinka jedino aorus logo na sekund pa stane, i tako u nedogled, kao i lampica za lan.
Stanem, razmišljam, sve opet lepo proverim: i ram i da li je sve lepo povezano. Za svaki slučaj skinem matičnu i sa ramom i procesorom stavim na karton i povežem, isto. Potom, sve skinem, samo napon na matičnu, kliknem prekidač na napajanju, bez ičega, isto blinka. Dugme za power ne reaguje ni u kom slučaju.
Pri kupovini ploče u gigatronu (baš lepo sniženje) zamolim prodavca da mi updateuje bios na r3 gen, što je i uradio, i pri kupovini rekao je da je stavio na f50 i da odlično radi ploča.
Ostao sam skrštenih ruku i ne znam šta da radim, nikada se nisam susreo sa nečim ovakvim i ne znam šta dalje da pokušavam. Sumnjam da je do matične, pošto sam i napajanje prespojio i radi savršeno, kao i ostale komponente. Očigledno je da je do matične, pošto bez ičega blinka sama od sebe kada dobije napon bez i jedne komponente stavljene na nju.
Edit : Ne verujem da je DOA zato što je čovek rekao da sve super radi.
Molio bih sve za pomoć, pošto je procedura reklamacija ogromno spora i teška, i želeo bih da se uverim da nisam nešto prevideo (čisto sumnjam).
Hvala svima unapred!
Послато са SM-A505FN помоћу Тапатока
Poslednja izmena: