luka356768
PCAXE Apprentice
- Učlanjen(a)
- 27.03.2020.
- Poruka
- 10
- Rezultat reagovanja
- 0
Moja konfiguracija
Sastavio sam novi racunar, sve novo sem maticne(stara 2 meseca) i graficke(ASUS R9 280x DirectCU II Top). Dok ne radim nista posebno na racunaru sve normalno radi ali kada sam hteo da testiram karticu u Heaven benchmarku doslo je do problema. U trenutku kada temperatura kartice predje 60 stepeni ekran se zamrzne. Nekad odma ostane tako, zvuk isto pocne da vrti i moram drzati dugme da ugasim racunar a nekad posle sekund dva kako temperatura opadne(cujem po radu ventilatora) slika se normalno vrati na par sekundi dok opet ne predje 60 i to se ponavlja dok jednom ne zamrzne skroz i moram gasiti na dugme. Ovo sto zamrzne nekad se vidi frame na kom je stalo ali najcesce crn ekran ili cak no signal na ekranu. Temperatura procesora i maticne bude oko 40-45 u tom trenutku.
Ne verujem da je problem u pregrevanju, jer ne bi valjda trebala graficka da se gasi na 60 stepeni. Napajanje je Seasonic s12 550w tako da bi i to trebalo da je dovoljno.
Probao sam da menjam drajvere(noviju i stariju verziju), drugi BIOS na karticu, update BIOSa maticne, smanjivanje clocka i pojacavanje ventilatora kartice, nista nije uspelo. Kada sam smanjio clock i pojacao ventilatore duze je izdrzalo u benchmarku ali se na kraju desila ista stvar.
Ako imate neku ideju sta bi jos mogao pokusati, jer ne verujem da je sama graficka neispravna(covek tvrdi da je testirao upravo u Heaven i da je prosla, ima 400 pozitivnih 0 negativnih na kp tako da nije valjda bas mene prevario), ali i to je uvek opcija pogotovo sto je sve ostalo u racunaru novo.
Ne verujem da je problem u pregrevanju, jer ne bi valjda trebala graficka da se gasi na 60 stepeni. Napajanje je Seasonic s12 550w tako da bi i to trebalo da je dovoljno.
Probao sam da menjam drajvere(noviju i stariju verziju), drugi BIOS na karticu, update BIOSa maticne, smanjivanje clocka i pojacavanje ventilatora kartice, nista nije uspelo. Kada sam smanjio clock i pojacao ventilatore duze je izdrzalo u benchmarku ali se na kraju desila ista stvar.
Ako imate neku ideju sta bi jos mogao pokusati, jer ne verujem da je sama graficka neispravna(covek tvrdi da je testirao upravo u Heaven i da je prosla, ima 400 pozitivnih 0 negativnih na kp tako da nije valjda bas mene prevario), ali i to je uvek opcija pogotovo sto je sve ostalo u racunaru novo.