• Apgrejdovali smo forum na XenForo 2.1.1, ukoliko imate predloga vezanih za izgled ili funkcionalnost foruma, ili ukoliko naletite na neki problem, javite nam OVDE

DEFINISALI SMO PRAVILA FORUMA. Pročitajte ih, pojaviće se automatski kada krenete da čitate nešto!

HDD pomalo bruji

Nero

PCAXE Apprentice
Učlanjen(a)
02.04.2015.
Poruka
9
Rezultat reagovanja
0
Moja konfiguracija
Pozdrav drugari,
nedavno sam nabavio poluispravan WD hard disk od 160gb. Prvi put kada sam ga nakacio nisam mogao da ga nadjem u BIOSu, pravio je malo cudne zvuke (krckao i brujao). Juce sam ga ukljucio zajedno sa mojih hardom i racunar ga je pronasao. Testirao sam ga u sentinelu, ima par losih sektora itd, da skratim pricu on i dalje pomalo bruji (ne krcka vise), zvuk je otprilike jacine kulera na procesoru, pa me zanima da li je bezbedno da ga koristim? Ne mislim na podatke koje se nalaze na njemu posto na njega necu da ubacujem nista bitno nego uopsteno da li moze da smeta radu racunara?

Fallout 3

PCAXE Member
Učlanjen(a)
07.01.2015.
Poruka
800
Rezultat reagovanja
2
Moja konfiguracija
PC / Laptop Name:
Milos
CPU & cooler:
Amd Phenom II x6 1055 t,Thermaltake Contac 21
Motherboard:
880 gm-e41 msi
RAM:
2x2 + 4gb
VGA & cooler:
Ati Powercolor 5750 +Amd Sapphire rx 480 8gb nitro
Display:
Samsung 26 inch
HDD:
500 gb wd blue+160 gb wd
Sound:
Genius SW-G2.1 1250 gx-gaming edition
Case:
Raidmax Monster II
PSU:
Fractal design Tesla R2 800 W gold
Optical drives:
Samsung
Mice & keyboard:
Genius maurus x mis a tastatura logitech deluxe verzija neka
Internet:
Jotel
OS & Browser:
Windows 8.1 i mozilla
Other:
no data :)
Ja imam 11 loših sektora na disku od 500gb wd blue i dosta grešaka u sentinelu mu je health 83% od 100% sa vremena na vreme pratim te sektore da ne bude još loših sektora i to je to radi bez problema moja preporuka ti je da ga koristiš samo za storage i da na njemu ne instaliraš windows...I stalno prati health tog diska...Kaži mi koliko % healtha ima disk?i koliko loših sektora?

Nero

PCAXE Apprentice
Učlanjen(a)
02.04.2015.
Poruka
9
Rezultat reagovanja
0
Moja konfiguracija
Za storage ga i koristim, nemam nista bitno na njemu. Ima 8 losih sektora, performance 100% i health 86%. Osim tog brujanja on ok radi, ali kapiram da je pri kraju radnog veka.

Fallout 3

PCAXE Member
Učlanjen(a)
07.01.2015.
Poruka
800
Rezultat reagovanja
2
Moja konfiguracija
PC / Laptop Name:
Milos
CPU & cooler:
Amd Phenom II x6 1055 t,Thermaltake Contac 21
Motherboard:
880 gm-e41 msi
RAM:
2x2 + 4gb
VGA & cooler:
Ati Powercolor 5750 +Amd Sapphire rx 480 8gb nitro
Display:
Samsung 26 inch
HDD:
500 gb wd blue+160 gb wd
Sound:
Genius SW-G2.1 1250 gx-gaming edition
Case:
Raidmax Monster II
PSU:
Fractal design Tesla R2 800 W gold
Optical drives:
Samsung
Mice & keyboard:
Genius maurus x mis a tastatura logitech deluxe verzija neka
Internet:
Jotel
OS & Browser:
Windows 8.1 i mozilla
Other:
no data :)
Pa piše ti u Sentinelu koliko je dana radio...Pošto je 86% i 8 loših sektora nemoj da brineš možeš da ga koristiš samo s vremena na vreme pogledaj u Sentinelu da li se nešto menja.I meni krcka ponekad,ali radi već nekoliko meseci bez problema...Najgore što može da se desi je da izgubiš podatke na tom disku računar ne možeš da pokvariš ni na koji način...I mislim da će raditi još nekoliko godina pre nego što crkne ali opet pogledaj koliko dana ima u Sentinelu nadam se da sam ti pomogao...

Nero

PCAXE Apprentice
Učlanjen(a)
02.04.2015.
Poruka
9
Rezultat reagovanja
0
Moja konfiguracija
380 dana pise u sentinelu gledacu povremeno kakvo je stanje. Hvala ti puno na pomoci :) Poz

Vrh