Apgrejdovali smo forum na XenForo 2.1.1, ukoliko imate predloga vezanih za izgled ili funkcionalnost foruma, ili ukoliko naletite na neki problem, javite nam OVDE
DEFINISALI SMO PRAVILA FORUMA. Pročitajte ih, pojaviće se automatski kada krenete da čitate nešto!
Moj prethodni post nije šala. Vratite se nekoj priči koja ima barem neke dodirne tačke sa naslovom teme. Svaki naredni spam/troll post će se kažnjavati bodovima.
Realno stvarno me AMD nervira s ovim oznakama. sta ih je kostalo da ga krste 7890 ili 7930?
Nece valjda i njih jos da izbacuju?
Anyway Club 3d Joker 7870 xt u Engleskoj je 177 funti http://goo.gl/c9ftf
CLUB3D Radeon HD 7950 royalKing takodje u Engleskoj je 240 funti (mada mislim da 7950-ice mogu da se nadju i za 230) http://goo.gl/TOqMS.
Ovo mora sa sobom da povuce eroziju cena, drugog izgleda nema, narocito kod obicne 7870
Pa pre izbacivanja HD 7000 serije, bilo je najava da ce izaci i 7890 koja ce koristiti Tahiti LE cip.
Navodno nisu hteli da ga "krste" u 7900 seriju da ne bi doslo do zabune medju kupcima, al eto, na kraju ga krstise u 7800 seriju i ako ima Tahiti GPU.
Da secam se da sam citao o tome a mogli su da je nazovu i hd7930 nista ih nebi kostalo i bilo bi mnogo jednostavnije ovo le moze da zbuni ljude jer se nekad le sufiks stavljao kod slabih karti.
Jedino sto mi se ne svidja je jedan vent, umesto dva kao kod Safirke.
Isto, kod ovog review-a koji si postavio, nigde se ne navodi voltaza pri kloku od 1240MHz za GPU. PC MYST se isto lepo klokovao, na oko 1200MHz za GPU.
Pazi vtx je tul kao i powercolor i club3d mislim da je pcb veoma slican sad sve zavisi kako je koi proizvodjac odradio softverski deo bar sto se estetike tice meni su sve 3 karte fenomenalne a razlika u izgledu i nije neka mozda mi se myst malo vise svidza od ove dve al dobro.
A sto se voltaze tice jbg moramo da guglamo steta a ja pomislih da je test savrsen dobro si to primetio
A to za overclock mislim da vise zavisi od modela do modela recimo na techpowerup su imali powercolor hd7850 koja je isla na skoro 1300 mhz za gpu a da su mogli da podignu napon jos mislim da bi karta radila stabilno i na tim klokovima.
Takodje ne znam dal si primetio vtx i pc imaju par gotovo istih karti samo stavljaju drugacije kulere ja sam video vtx 6850 koja je bukvalno identicna mojoj pc karti samo je kuler drugaci znaci sve isto preko pcb-a,klokova,limita u overdrive-u i msi ab.
U istu radnju je stigla i Safirka 7870 2GB XT za 26k sto je po meni napucana cena a isto tako su MYST modelu juce podigli cenu sa 22k na 24k. I posle kao, radnje imaju malu zaradu na proizvode a ovamo se gadjaju cenama kao na pijaci...
Pa za 30k ima MSI 7950 3GB TFIII, em je punokrvna 7950 em ima 3 god garancije, tako da ovih 26k za Safirku sa 2 god garancije, manje memorije i manjom magistralom je mnogo. Razumem ja profit, zarada itd ali ovo je klasicno sisanje ovaca.