Exibeat
PCAXE Member
- Učlanjen(a)
- 12.06.2013.
- Poruka
- 211
- Rezultat reagovanja
- 0
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
FX-8350 / OCZ Vanquisher
Motherboard:
Asus Sabertooth 990fx R2.0
RAM:
2x8GB Kingston Hyperx Beast
VGA & cooler:
MSI GTX 1060 3GB
Display:
DELL P2414H
HDD:
256GB Crucial MX500 + 1TB Seagate
Sound:
Integrisana
Case:
Neki MS Industrial
PSU:
Thermaltake Smart SE-730W
Mice & keyboard:
A4tech x7 x-749k / Logitech neka od 500dinara :D
Internet:
MTS 50/8 Mbps
OS & Browser:
Windows 10 / Chrome-Mozilla
Ovako, "mozda" sledeceg meseca uzmem novu graficku. Sad mi je problem koju uzeti. Pre svega da kazem cemu ce racunar sluziti: gaming(ukljucujuci streaming i snimanje gameplay-a), 3d modelovanje, video editing, graficki dizajn. Problem je u tome sto nvidia me privlaci zbog njihovog shadow play-a, dok sa druge strane kod amd-a me privlaci mantle (ako uopste bude kao sto su pricali). Koliko vidim sad cena se polako izjednacava izmedju te dve karte saphire 280x je oko 31k, a gtx770 msi gaming je oko 33k, tako da mi 2-3 hiljade razlika ne predstavlja veliki problem. Ne kupujem komponente racunara svake godine nego svake 3-4 tako da zelim da uzmem kartu i da se na kajem posle. Sta vi predlazete, kakva su vasa iskustva?
Jos par pitpitanja:
1. Da li stvarno CUDA pomaze pri 3D poslovima i adobe-u?
2. Jel zna neko kakav ce biti ovaj MANTLE, da li su glasine tacne da ce dosta poboljsati FPS?
Edit: Da dodam samo, verovatno cu uzeti jos jedan monitor, ali necu igrati igrice na oba istovremeno nego samo na jednom dok na drugom ostavim youtube itd... Sad jos jedno pitanje je, da li ce 2GB vrama kod nvidie predstavljati problem pri radu sa 2 monitora?
Jos par pitpitanja:
1. Da li stvarno CUDA pomaze pri 3D poslovima i adobe-u?
2. Jel zna neko kakav ce biti ovaj MANTLE, da li su glasine tacne da ce dosta poboljsati FPS?
Edit: Da dodam samo, verovatno cu uzeti jos jedan monitor, ali necu igrati igrice na oba istovremeno nego samo na jednom dok na drugom ostavim youtube itd... Sad jos jedno pitanje je, da li ce 2GB vrama kod nvidie predstavljati problem pri radu sa 2 monitora?
Poslednja izmena: