Zar Arctic P serija ne mize da se spusti na 200 obrtaja? 800 je prilicno mnogo.Moji ventilatori su ovi novi Arctic P14 pwm koji su u biosu namesteni na 800rpm i necujni su .
Kad imas gomilu ventilatora, nema potrebe drzati ih na visokom broju obrtaja radi buke, a osetljiv sam na buku, zato i imam sve podeseno da lepo hladi, a da je tiho.
Pusti ti jedno 30 minuta furmark da radi svoje pa pogledaj onda temperaturu, ovo 2 ipo min je nista. Ukljuci pored GPU-Z pa prebaci da pratis statistiku kako se kartica ponasa.Kad je na 99% opterecenja bez Vsynca, ide do 55-57c u zavisnosti od sobne temperature, ali je i dalje izuzetno tiha i hladna, evo jedan brzinski Furmark.
Treba napomenuti i da imam Fractal Design R5 sa 6 ventilatora (3 napred, 1 sa strane duva direktno u graficku i 2 gore za izvlacenje) sto isto dosta znaci.
Iz mog iskustva, sa Palit Jetstream nema greske, izuzetno hladjenje.
Nema nikakve bitne razlike izmedju 2 i po minute i 30 minuta i 10 sati, karta dostigne vrlo brzo svoj limit i odrzava ga, tako da...nema potrebe arciti kartu.Pusti ti jedno 30 minuta furmark da radi svoje pa pogledaj onda temperaturu, ovo 2 ipo min je nista. Ukljuci pored GPU-Z pa prebaci da pratis statistiku kako se kartica ponasa.
Ali evo, odradio sam 24 minute, karta odrzava stabilnih 57-58c, dostigla je 60c u jednom momentu dok nisam upalio klimu u sobu.