• Apgrejdovali smo forum na XenForo 2.1.1, ukoliko imate predloga vezanih za izgled ili funkcionalnost foruma, ili ukoliko naletite na neki problem, javite nam OVDE

DEFINISALI SMO PRAVILA FORUMA. Pročitajte ih, pojaviće se automatski kada krenete da čitate nešto!

Graficka za punu HD rezoluciju

Shiki

PCAXE OC team
Učlanjen(a)
01.04.2009.
Poruka
1.609
Rezultat reagovanja
1
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
.
RAM:
4GB DDR3 1066MHz
Display:
LG LC55 42"
HDD:
Kingston V+ 128GB|WD GREEN 1TB (Icy Box)| 160GB WD Passport
Sound:
Logitech Z5500
Mice & keyboard:
Apple Magic Mouse|Apple Wireless Keyboard
Internet:
Cable 8096/384
OS & Browser:
Snow Leopard 10.6.6 :)
Other:
Macbook White Unibody
^ Nije mi jasno da ako covek kaze da vidi kako mozete da mu kazete e ne vidish... ?
Ja isto dok ne zagledam ne vidim apsolutno nishta, ali od kad je krenula ova "rasprava" poceo sam da se koncentrishem i mogu reci da u vecini slucajeva vidim razliku... Sad dal' vidim izmedju 4 i 8 malo teze ali veruj mi da je CAR takav perfekcionista da je vrlo moguce da stvarno vidi...

:wave:

darkado

PCAXE Member
Učlanjen(a)
01.04.2009.
Poruka
828
Rezultat reagovanja
1
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
AMD Athlon x2 7750 @ 3.1ghz [Thermaltake Ruby ORB]
Motherboard:
Gigabyte MA770-UD3 (rev 2.0)
RAM:
2GB Kingmax 1066 + 2GB Geil Ultra 800
VGA & cooler:
Saphire Radeon 5750 1GB
Display:
Samsung T220
HDD:
WD 320 AAKS + WD 500 ABYS
Sound:
Integrusha
Case:
Cooler Master Elite 332
PSU:
LC Power Metatron Prophecy 750W
Optical drives:
Pioneer 215
Mice & keyboard:
Logitech Internet multimedia keyboard + MX510
Internet:
2Mb
OS & Browser:
Win7 RTM 64-bit
po ovome shto sam video, sve iznad 2x na toj rezoluciji donosi jaaaaaaaaako malo poboljshanje

bungynik

PCAXE Member
Učlanjen(a)
27.08.2009.
Poruka
132
Rezultat reagovanja
0
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
Intel Core2Duo E8400 + Xigmatek HDT-D1284 poliran + Gelid GC-2 pasta
Motherboard:
Asus P5Q-E
RAM:
4Gb Kingston HyperX KHX8500D2T1K2/4G 1066Mhz Extended hetasinks
VGA & cooler:
Asus EN9800GX2 TOP
Display:
Asus VH242H 24" WIDE, 1920x1080 (16:9), Full HD 1080P
HDD:
4xWD750Gb RE2 + 2xWD500Gb RE3 + WD500Gb Black
Sound:
Creative AudigyII Platinum eX
Case:
Lian Li PC-71 Full Tower (Enermax front Multipanel)
PSU:
Chieftec APS-750C
Optical drives:
Optiarc AD-7200A
Mice & keyboard:
Gigabyte GM-M8000 Laser Gaming Mouse, MS Sidewinder X6 keyboard
Pa upravo je u tome i poenta! Sad si mogao da zagledas staticnu sliku, ali kada imas pokretnu, tesko da mozes sve to da primetis. Naravno, ne kazem ja da FSAA nema uopste efekta, ali je pri ovoj rezoluciji znatno manji i diskutabilna je potrba da se ide na vise od 2x. U redu... merak nema cenu i to je neszto sto mogu da shvatim i opravdam. Svi smo mi po malo tehnomani!! :D

Hmmm... po malo vise... ma i mene vuce da kupim najjacu konfiguraciju, cisto eto da je imam... taj osecaj da imas nesto tako je lep sam po sebi:D Ali mi uvek onaj glupi deo mozga koji zovemo razum kaze ono... ma sta ce mi to, samo pare da dajem... i eto... najskuplje sto sam kupio do sada je kada sam prosle godine kupio Asus 9800GX2..... i jos mi je i sada zao sto sam onolike pare pukao!!! Bar da sam neki gejmer i da igram igrice... nisam zadnje dve tri godine odigrao 3 igrice!!!!

Poslednja izmena:

rex1825

PCAXE Member
Učlanjen(a)
23.08.2009.
Poruka
114
Rezultat reagovanja
0
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
AMD Phenom II 955 BE under CM TX2
Motherboard:
DFI LanParty DK 790FXB-M2RS
RAM:
2x1GB DDRII 800MHz
VGA & cooler:
ATI 4870 512MB stock dual slot
Display:
Asus MK241H + Samsung SM730BF
HDD:
2x WD320 RAID0 + WD750
Sound:
SB Live 5.1 Digital
Case:
ThermalTake Element S & NZXT Tempest
PSU:
Corsair TX750
Optical drives:
LG DVD-ROM, NEC DVD-RW
Mice & keyboard:
Logitech MX518 + G15
Internet:
ADSL
OS & Browser:
WinXP SP3, Win7 64bit, Ubuntu 9.04 64bit, MacOS 10.5.2
Other:
Quad Boot OS
...ljudi, ja sam jedan od onih, dok ne poteraju na max podesavanjima, hocu za bulju da se ugrizem, ...jednostavno hocu da igram u max detaljimatj, kako nVidija kaze: "all EyeCandy effects"... a sto se tice AA, nisam obracao nesto mnogo paznju na to, dok nisam poceo da cepam po ovim jacim grafikama i procesorima, ...znam, nije nesto jako, ali svaku igru koju sam do sad igrao, terao sam na max podesavanjima u 19x12, sa minimum AA na 2x...

Pozz...

CAR

PCAXE Addicted
Učlanjen(a)
16.04.2009.
Poruka
1.694
Rezultat reagovanja
0
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
Intel® Core™ i7-920 @ 4.4GHz (21x210) HT-off / Noctua NH-D14
Motherboard:
Gigabyte EX58-UD5
RAM:
3x2GB Mushkin Blackline PC3-12800 CL7 1600MHz @ 1680MHz 7-9-7-24 1T
VGA & cooler:
PowerColor Radeon HD 5850 @ 950/1275MHz
Display:
Samsung SyncMaster T220
HDD:
Crucial RealSSD C300 128GB / Samsung Spinpoint F4EG 2TB
Sound:
Creative Labs Sound Blaster X-Fi Titanium Fatal1ty Pro Series / Logitech Z-5500 Digital
Case:
Cooler Master Cosmos S
PSU:
Cooler Master Real Power M1000
Optical drives:
Samsung SH-S203B
Mice & keyboard:
Logitech MX 1100 / Logitech Wave Keyboard
Internet:
aDSL 1024/128
OS & Browser:
Windows XP Professional Edition Service Pack 2 / Windows 7 Ultimate 64-bit
Other:
PowerColor TV Wonder 650 / Corsair Flash Voyager GTR 32GB / Apacer HT203 200X 1GB
...ne bih da pricam mnogo, ali to sto ti pricas je mnogo... izmedju 4x i 8x ti ne mozes da vidis razliku, ...po meni to je samo hir...
Nije hir, je*i ga, da je hir, onda bi lako - pazario bih neku kartu od npr. 150 evra i sve zivo terao sa 2xAA. Vol'o bih i ja da ne vidim, puniji bi mi bio dzep :)

BTW, i meni upravo smesta u toku igranja, ovako na slikama me u sustini ne interesuje... mislim, slike pokazuju razliku, ko vidi - vidi, ko ne - OK. Nego, dok igram, sve te nazubljene ivice (recimo najpravilniji termin za ono sto AA radi i "pegla") mi igraju pred ocima i smetaju mi, iritira me to "kretanje"... ivice zgrada, krovovi, hauba i krov automobila, famozne palme u Crysis-u :D... a mozda i najvise od svega, i najbolji primer gde cu uvek odmah da primetim razliku izmedju svih AA modova - oruzje u rukama. Tu se lepo vidi svaka ****atura (kakav "jak" i "strucan" termin :d), tj. svaka krivina, a jos je i najblize oku i zauzima solidan deo ekrana - tu kad vidim reckave ivice, gotova prica.
Inace, slazem se i ja da je 24xAA zestoko preterivanje, i da je (ma i definitivno) neprimetno... to ionako koristim samo u starijim igrama, jer je pad performansi - verovatno, nisam ni probao u nekim novijim naslovima :) - ogroman... i da je u sustini sve iznad 4xAA obican overkill, jer je jedva primetno (mada mogu da uocim razliku, kako rekoh), a obara frejmazu zestoko... ali i - i to je definitivno - 2xAA meni jednostavno nije dovoljno "ispeglano".

A sam stepen AA filtera, tj. koliko ce se videti i koliko ce smetati zavisi i od samih igara, tipa igara... nije isto u nekim brzim FPS rokacinama, voznjama i sl. i nekim 2D/kvazi 3D/izometrijskim igricama :d poput ove Flightove :D

P.S. I sto rekoste, volim sve na max - a to kod mene podrazumeva i max AA podesavanje ;)... kao i da "merak nema cenu" :cool:

Poslednja izmena od urednika:

Flight

PCAXE Addicted
Učlanjen(a)
21.04.2009.
Poruka
1.016
Rezultat reagovanja
1
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
X3 425@X4 B25@4000Mhz - Neki Thermalright
Case:
Chieftec Prostreet Rev. 3.0
@Car, ova moja igra tm :D Majesty2 jos jednom da napisem, je graficki totalno njes*a, ako se ne ukljuci 2xAA, onda stvari legnu na svoje, naravno ima negde gde nema veze da li ima AA ili je malo primetno, ali ovde je prakticno obavezno.

Poslednja izmena od urednika:

Core_Player

PCAXE Apprentice
Učlanjen(a)
16.09.2009.
Poruka
30
Rezultat reagovanja
0
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
AMD Athlon II X2 240/box
Motherboard:
GA-MA770-UD3(v2.0)
RAM:
1x2GB Kingmax
VGA & cooler:
Gainward GF9600GT
Display:
Samsung T200
HDD:
1x250GB-Hitachi, 1x160GB-WDC
Sound:
Int. RealtekHD-7.1/5.1-Custom Speakers
Case:
insPIRATED by China
PSU:
HIPRO 400W
Optical drives:
DVD-RW LG
Mice & keyboard:
MSI GS-501/A4Tech KLS-5UP
Internet:
4Mbit - ADSL@WiFi
OS & Browser:
Win 7 x86 7600 Ultimate
Other:
Windows je drolja koju niko ne voli al je svi jasu
poslednjih godinu-dve nisam neki igrac, pa sam postove morao citati od prvog :)
koliko se kontam u kvalitetnu grafiku, mislim da su nove igrice tako radjene, da je razlika izmedju AAx2 i AAx4 vrlo vrlo vidljiva.
izmedju AAx4 i AAx8 mozda i ne toliko, za nekog ko nema naviku da ''bulji'' u monitor.

mislim da je ipak vrlo bitan momenat, zasto je neko kupio high end graficku.
neko kupi takvu grafulju da bi koliko toliko imao sanse da odigra ono sho je novo izaslo.
neko kupi ''skupu'' da bi to novo odigrao sa uzivanjem u kvalitetu nove graficke mogucnosti...
neko kupi ''perverziju'', ali kad mu pogledas u komp ima jedva dve igre i eventualno jedan HD film ;) onda znas zasto je ''bacio'' kintu :D

poznajem i sebe i druge, koji imamo naviku da buljimo u monitor, trazeci razlog zasto smo riknuli kintu.
naravno kad trazis razlog zasto si grafulju platio 200+eu onda mora da se vidi razlika izmedju AAx4 i AAx8... ;)

:D

audiofreak

PCAXE Member
Učlanjen(a)
06.04.2009.
Poruka
688
Rezultat reagovanja
0
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
Core i7-920 SLBEJ, Titan TTC-NK85TZ (Fenrir)
Motherboard:
Intel DX58SO BIOS 4196
RAM:
Apacer 6GB DDR3/1333
VGA & cooler:
Sapphire HD5850 1GB GDDR5 PCIE (Game Edition)
Display:
19" Viewsonic VP930b
HDD:
WD1500ADFD, WD10EADS, WD5000AACS
Sound:
Realtek ALC 889A, homemade PA, Visaton Alto II
Case:
Cooler Master CM-690
PSU:
Chieftec APS-650C
Optical drives:
Pioneer DVR216DBK
Mice & keyboard:
Logitech Deluxe 250 USB, Microsoft Laser Mouse 6000
Internet:
Telekom 4Mbit ADSL
OS & Browser:
Windows XP SP3
Other:
Plantronics Voyager PRO
Razlika izmedju razlicitih nivoa AA je utoliko veca sto su vece dimenzije piksela na monitoru i sto je veci kontrast izmedju boje ivice koja se omeksava uz pomoc AA i pozadine.

Vrh