Uzmi graficku sa GDDR5. A reci cu ti i zasto. Graficka kartica sa GDDR3 memorijom je toliko "sposobna" da cak ni 1,5Gb rama ne moze da iskoristi. Graficka da bi napunila memoriju mora da se u igrama koriste ultra podesavanja i vise rezolucije sto je za karticu sa GDDR3 memorijom misaona imenica. To je bio cist markentiski trik da se GPU sa istom jacinom prodaje po duplo vecoj ceni od one sa 2GB. Jedna od vecih gluposti tog vremena. (pod tog vremna mislim na 2010 do 2012 kad su te kartice bile dostupne da se kupe.) U prevodu malo su vise matore od biblije.
Bolje nam kazi sledece podatke:
-Koje napajanje imas
-Koliki je budzet za kupovinu graficke
Ima Palit 730 ddr5 4gb za 120KM tj 60€Gddr5 svakako, ali bolje nam napisi budzet i sigurno ce ti neko predloziti najbolju opciju jer ovako znam da postoji i gt 730 4gb za 500 kinti bukvalno, sve ce ti raditi inace
Sent from my SM-G935F using Tapatalk
HvalaAko mozes dodaj jos 20-ak evra i kupi
MSI GTX 960 OC GAMING
U rangu je sa GTX1050Ti
Napajanje kupi LC600H
Pretraga za LC600H - OLX.ba
Ako mozes dodaj jos 20-ak evra i kupi
MSI GTX 960 OC GAMING
U rangu je sa GTX1050Ti
Napajanje kupi LC600H
Pretraga za LC600H - OLX.ba
A valjda ce bude odgovora, imam i3 2220 3.3 ghz on mi je na maticnoj ali razmisljao sam ako iskobiniram ovo gore uzeti neki i5Pa moze valjda. Sacekaj jos koji odgovor. Koji procesor imas?
Ne može bilo koja. Sff = small form factor = položeno kućište, konkretno niže od 10 cm, dakle mora neka lp (low profile) grafička. Takođe, kao što je napomenuo - ta kućišta imaju fabrički ugrađena slabija napajanja i 99% da nema 6pin pciex.Kapiram da ce bilo koka graficka zavrsiti posao. Po meni bolje uzmi neko krsteno napajanje tipa lc 500/600W i uzmi graficku koju god, za to sto tebi treba i neka 7750 zavrsava posao.
Hvala puno na odgovorima, ako nisam previše dosadan, molim vas još samo ovo da pitam. dok sam gledao 1030 izašla mi i 1050 ti low profile. da li bi i ona mogla i da li joj treba dodatno napajanje ili je kao i 1030.Ne može bilo koja. Sff = small form factor = položeno kućište, konkretno niže od 10 cm, dakle mora neka lp (low profile) grafička. Takođe, kao što je napomenuo - ta kućišta imaju fabrički ugrađena slabija napajanja i 99% da nema 6pin pciex.
Ne bih se puno igrao s time; kao što je @djolekg napisao - nađi neku gt1030 lp.
low profile 1050 ti ne zahtevaju dodatne konektore, tj vecina njih. i radice sa tvojim napajanjem od 350wHvala puno na odgovorima, ako nisam previše dosadan, molim vas još samo ovo da pitam. dok sam gledao 1030 izašla mi i 1050 ti low profile. da li bi i ona mogla i da li joj treba dodatno napajanje ili je kao i 1030.
da napajanje je 255 W a procesor Intel® Core™ 2 Duo E8400/3.0GHz, 6M, 1333FSBObe karte su mali potrošači, ali 1030 ipak manji. Nisi napisao koji procesor imaš?
@Fakku : zar je uzeo jače napajanje; napisao je da ima 255, a ne 350W?
nisam video gde je napisao 255w, ovo sam video:Obe karte su mali potrošači, ali 1030 ipak manji. Nisi napisao koji procesor imaš?
@Fakku : zar je uzeo jače napajanje; napisao je da ima 255, a ne 350W?
edit:Trenutno napajanje mi je 350w ali mogu uzeti neko kd 500 do 600w, a budzet za graficku je neki 70/80€
Obe karte su mali potrošači, ali 1030 ipak manji. Nisi napisao koji procesor imaš?
@Fakku : zar je uzeo jače napajanje; napisao je da ima 255, a ne 350W?[/
izvini pitao si koju sam grafičku gledao, ovu Gigabyte Nvidia GTX1050Ti 128bit 4GB DDR5 Low Profile model N105TOC-4GL. inače u računaru imam sony dvd/rw... standardnu zvučnu i dodatna dva mala ventilatora od po 40 mm i seagate 500 Gb na 7200. da li misliš da bi mogao da tera ovu 1050 ili da stavim 1030 i to je to. hvala još jednom na pomoćinisam video gde je napisao 255w, ovo sam video:
edit:
nvm moja greska.... pomesao sam loncice xD