CoyoteKG
PCAXE Member
- Učlanjen(a)
- 01.01.2011.
- Poruka
- 207
- Rezultat reagovanja
- 7
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
i7 2600K + CM Hyper 212 EVO
Motherboard:
MSI MPower Z77
RAM:
Kingston 16GB (2x8GB) HyperX Fury Red DDR3 1866MHz
VGA & cooler:
NVIDIA Quadro FX 1800
Display:
Dell U2412m + Samsung 971p
HDD:
Samsung SSD 840 EVO
Sound:
KEF Cresta 3 + Pioneer A-66X
Case:
CM Silencio 650
PSU:
CM GX-450W
Optical drives:
-
Mice & keyboard:
HP
Internet:
10/1
OS & Browser:
Win7 & Chrome
Prodao sam dosta brendiranih računara. Uglavnom HP.
A i ovde gde radim kao IT već 10 godina se susrećem sa stotinak HP-a i računari su strašno izdržljivi, malo struje troše, preživljavaju najveću moguću torturu...
Tako da kad god me neko pita za savet, a to su uglavnom male firmice kojima honorarno odrzavam opremu, nudim im i prodajem uglavnom HP. Ponekad i IBM i Dell...
E sad, pošto nisam baš u gejming fazonu, prijatelj me pitao šta da radi.
Da li da daje 400E i kupi neku gotovu mašinu recimo u ww ili gig...
Gledao sam i za taj novac nema baš neka dobra ponuda.
Čak sam i sam pokušao da sastavim od komponenti i to uvek ispadne dosta skuplje.
Pa sam mu preporučio da da do 200E za recimo neki HP računar sa Q procesorom, DDR3 memorijom, i posle da doda još 100-150E za grafičku.
Na oglasima sam našao nešto poput ovog. Siguran sam da je ovo sjajan računar, ali za sve ostalo. Ne znam kakva bi bila za igranje kad bi se stavila neka kvalitetna grafika. I da li bi napajanje poteralo neku jaču grafiku.
Na poslu su mi sve horizontalni računari pa znam da napajanje nije klasično. Da li bi u ovom računaru moglo eventualno da se menja napajanje?
Da li to može da utiče puno na gaming performanse i u kom procentu?
Jedan prijatelj mi se kune da je odradio sličnu stvar, samo sa još starijom mašinom i da njegovi klinci razbijaju sve igrice na max detaljima.
A i ovde gde radim kao IT već 10 godina se susrećem sa stotinak HP-a i računari su strašno izdržljivi, malo struje troše, preživljavaju najveću moguću torturu...
Tako da kad god me neko pita za savet, a to su uglavnom male firmice kojima honorarno odrzavam opremu, nudim im i prodajem uglavnom HP. Ponekad i IBM i Dell...
E sad, pošto nisam baš u gejming fazonu, prijatelj me pitao šta da radi.
Da li da daje 400E i kupi neku gotovu mašinu recimo u ww ili gig...
Gledao sam i za taj novac nema baš neka dobra ponuda.
Čak sam i sam pokušao da sastavim od komponenti i to uvek ispadne dosta skuplje.
Pa sam mu preporučio da da do 200E za recimo neki HP računar sa Q procesorom, DDR3 memorijom, i posle da doda još 100-150E za grafičku.
Na oglasima sam našao nešto poput ovog. Siguran sam da je ovo sjajan računar, ali za sve ostalo. Ne znam kakva bi bila za igranje kad bi se stavila neka kvalitetna grafika. I da li bi napajanje poteralo neku jaču grafiku.
Na poslu su mi sve horizontalni računari pa znam da napajanje nije klasično. Da li bi u ovom računaru moglo eventualno da se menja napajanje?
Brine me samo chipset. Sa tim chipsetom PCI-E je 16x ?HP compac 8000 elite
Procesor: Intel® Core™2 Quad Processor Q6600 (8M Cache, 2.40 x4 GHz, 1066 MHz FSB)
4GB DDR3 SDRAM PC3-10600 (1,333-MHz) Non ECC (2x 2GB) jos dva slobodni sloti
250GB 3.5 in Hard Disk Drive 7,200 rpm, 8MB cache, 3.0GB/s
SuperMulti LightScribe DVD Writer Drive (SFF)(CMT)
Grafika integrisano Intel Q45/43Expres chipset (total memori 1695mb)
Da li to može da utiče puno na gaming performanse i u kom procentu?
Jedan prijatelj mi se kune da je odradio sličnu stvar, samo sa još starijom mašinom i da njegovi klinci razbijaju sve igrice na max detaljima.