Pozdrav sekirasi!!
Dosao sam do nekog “starijeg” pc-a i imam nameru da odradim jedan upgrade.
Masina bi mi sluzila iskljucivo i samo iskucivo za Counter Strike 2.
Komponente trenutnog racunara:
Motherboard: MSI B450 Tomahawk Max
Cpu: Ryzen 5 3400g
RAM: Hyperx Fury 8gb ddr4 - 3200 cl16
(2x4gb)
Ssd: Kingston A2000 - M.2 NVMe (500gb)
Psu: Seasonic S12lll - 650w (80plus bronze)
Kuciste: MS Industial Titan 2 Pro
Ee ovako.. moja neka ideja je da na vec postojacoj maticnoj ploci odradim upgrade u vidu boljeg i jaceg procesora i naravno ubacivanje graficke karte koje do sada nije bilo.
Moj izbor za CPU je 5600x, a sto se tice GPU tu bih isao na high budget varijantu ASUS TUF 4070, koja bi bila pogodna i za kasniji upgrade sa boljom maticnom i jos boljim procesorom.
Na sve ovo bih jos dodao CPU cooler Arctic Freezer A35 i dodao 8gb RAM-a, mislim da je 16gb sasvim dovoljno. Sto se tice SSD-a, napajanja i kucista tu ne bih nista dirao.
Sta vi gospodo mislite o ovome? Da li je sve ovo kompatibilno i da li je izvodljivo?
Da li postoji neko bolje resenje?
Hvala unapred. Nadam se brzom odgovoru!!
Ziveli
Dosao sam do nekog “starijeg” pc-a i imam nameru da odradim jedan upgrade.
Masina bi mi sluzila iskljucivo i samo iskucivo za Counter Strike 2.
Komponente trenutnog racunara:
Motherboard: MSI B450 Tomahawk Max
Cpu: Ryzen 5 3400g
RAM: Hyperx Fury 8gb ddr4 - 3200 cl16
(2x4gb)
Ssd: Kingston A2000 - M.2 NVMe (500gb)
Psu: Seasonic S12lll - 650w (80plus bronze)
Kuciste: MS Industial Titan 2 Pro
Ee ovako.. moja neka ideja je da na vec postojacoj maticnoj ploci odradim upgrade u vidu boljeg i jaceg procesora i naravno ubacivanje graficke karte koje do sada nije bilo.
Moj izbor za CPU je 5600x, a sto se tice GPU tu bih isao na high budget varijantu ASUS TUF 4070, koja bi bila pogodna i za kasniji upgrade sa boljom maticnom i jos boljim procesorom.
Na sve ovo bih jos dodao CPU cooler Arctic Freezer A35 i dodao 8gb RAM-a, mislim da je 16gb sasvim dovoljno. Sto se tice SSD-a, napajanja i kucista tu ne bih nista dirao.
Sta vi gospodo mislite o ovome? Da li je sve ovo kompatibilno i da li je izvodljivo?
Da li postoji neko bolje resenje?
Hvala unapred. Nadam se brzom odgovoru!!
Ziveli