Na kojim pločama sa ddr3 to crkavaju procesori. Segate ništa ni lošiji ni bolji od bilo kojeg mehaničkog diska, u suštini danas je to se sve svelo na isto. Na reklemaciji se vraćaju i jedni i drugi. Neko će ti reći da ne valja WD ili Samsung ili Toshiba .. zato što mu je vrisnuo u garantnom roku.Postoje i neke ddr3 maticne za 6000 seriju zbog kojih procesori crkavaju! Za hdd da se klonis seagate jer svi koji su kupovali su lose prosli jer je crko hdd nakon godinu dana. Meni je Western Digital(WD) trajao skoro 10 godina.
Ti si strucnjak neki postao ?Pa dobro, to sam i ja mislio nesto tako staviti samo sto bih jos stavio hyper 212 evo za hladjenje. Maticna gledas striktno da ima podrsku za ddr4 ram jer je intelova 6000 serija i za to namenjena. Postoje i neke ddr3 maticne za 6000 seriju zbog kojih procesori crkavaju! Za hdd da se klonis seagate jer svi koji su kupovali su lose prosli jer je crko hdd nakon godinu dana. Meni je Western Digital(WD) trajao skoro 10 godina. Sada sam na hitachi. Ako hoces mozes i ubaciti ssd, ja sam nasao Silicon power neki i nemam nikakvih problema sa njim, ima 240GB i platio ga 55 evra. Sto se kucista tice ja bih promenuo da bude kuicste po ukusu samo nemoj neko minijaturno, barem midi tower. Za napajanje nisu lose chieftec, coolermaster, corsair i evga. Gledaj da su barem 80+ bronze sertifikata. Kloni se od Raidmax. Lc power sam ja imao ali je crklo mada bilo je dobro iako je bilo jeftino ali gledao bih LC power da stavim za poslednju opciju. Ovo sad moje coolermaster v650s je odlicno jer mnogo puta nestaje struja u kuci i do 5 puta na dan je jednom bilo. Za sada je kompjuter odlicno stitilo i gura overclockovanu r9 290x na 1100 Mhz +20% power i i5 4690k na 4.4Ghz.
Stabilnost pri radu nečeg na računaru i crkavanje procesora na tim pločama to nema veze sa jednim i drugim..@bleyach Ja samo govorim svoje misljenje iz svog iskustva. Ne vidim sto me napadate. Znam da se sve svelo na silikonsku lutrilju i da ne mozes nikom verovati, ali ja samo kazem da sam imao vise srece sa WD. Kad nestane garancija onda vise nema vracanja. Moguce je imati srece i sa seagate da radi kao svajcarski sat, a moguce je i da WD da se pokvari za dva dana. Isto nisam nista lose rekao @peja81 nego sam samo dodao hladnjak za procesor i preporucio da @arminh kupi kuciste po svojoj zelji a da nije neko mini tower i da se kloni ddr3 maticnih za intel 6000 seriju. @Aco Ssd je bio na popustu na 55 evra tako da sam ga pokupio, koristio sam pre njihove RAM memorije i nisam imao problema. Sto se tice maticnih ploca to sam video da se svi zale kako im procesor nije stabilan(neki se zale) iz razloga sto ddr3 radi na vecim naponima od ddr4 pa se gubi na stabilnosti? Ne mogu da pronadjem ali znam da je neko vreme to bila aktuelna tema. DDR3L vec moze sa 6000 serijom, ali najbolje uzimati DDR4 za sta je i procesor namenjen.