• Apgrejdovali smo forum na XenForo 2.1.1, ukoliko imate predloga vezanih za izgled ili funkcionalnost foruma, ili ukoliko naletite na neki problem, javite nam OVDE

DEFINISALI SMO PRAVILA FORUMA. Pročitajte ih, pojaviće se automatski kada krenete da čitate nešto!

Free Energy

S.T.A.R.A.C.

PCAXE Member
Učlanjen(a)
10.07.2009.
Poruka
289
Rezultat reagovanja
0
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
Core 2 Duo E8400 4.2GHz / Zalman CNPS7000B-AlCu
Motherboard:
Asus P5Q Pro P45
RAM:
Geil DDR2 / 2x1GB / CL4
VGA & cooler:
MSI GTX 280 Super OC @ 700/1400/2500
Display:
Asus 22" VW220T
HDD:
Seagate Barracuda 320GB SATA II
Case:
Sharkoon Rebel 9
PSU:
Corsair HX620W
Optical drives:
Pionner 215DBK / LG Electronics GSA H55N
http://pesn.com/2010/06/12/9501659_Alperen_TurXator_to_Market/

A Turkish inventor, Attila Alperen, and his group who have been developing an overunity motor/generator technology for over a decade, having built some 100 prototypes, are now saying they are ready to license the technology for production. Electric output ranges from several watts to megawatts. Motor output targeted for EV market.

TurXator™ is the world's most advanced and the highest efficiency home electric generator as Green Energy technology; invented by Mr. Attila ALPEREN and developed by The Alperen™ Group Companies... 10 KW E-TurXator™'s will be available very soon only for self-usage by people. We want every family to have energy freedom and also to be able to market their not used energy to market, to increase their family incomes. That's why TurXator™ technologies will be not available for energy companies very soon. E-TurXator™ is an electronic version of the TurXator™ technologies. 10 KW models of E-TurXator™ are self-powered that provides non-stop 5 KW free energy. There are many more different technologies of the TurXator™ technologies available; such as M-TurXator ™ , TorqueAmp ™, and TurXotor ™ (Self running high torque motors), etc... We will start licensing companies for E-TurXator™ manufacturing, energy production, and related services businesses for permitted (by The Turkish Government) countries very soon.
Nadam se da ce biti nesto od ovoga? A i vrijeme je.

dusko_m

PCAXE Member
Učlanjen(a)
07.04.2009.
Poruka
124
Rezultat reagovanja
0
Moja konfiguracija
što volim ove "naučnike" što sabiraju kruške i jabuke. treb'o je da ga nazove ZPM :rotf:

Beagle

PCAXE News Guru
Učlanjen(a)
20.01.2010.
Poruka
1.480
Rezultat reagovanja
0
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
AthlonII X4 620 @1.225v, Hyper 412 Slim
Motherboard:
Gigabyte M720-US3
RAM:
2x2GB Patriot Viper + 2x2GB GEIL Black Dragon CL5-5-5-15 @800 @1.8v
VGA & cooler:
Gigabyte GF9500GT 1GB (750/1850/500), CoolViva Z1
Display:
LG L204WS
HDD:
Patriot Pyro 60 GB, WD5001AALS
Sound:
Creative Audigy 1, Altec Lansing ATP3, Beyerdynamic DTX-710
Case:
Lian Li PC-S80 Black, 2xScythe SlipSream, 1x Turbine Master 800RPM
PSU:
OCZ StealthXStream 500W (Scythe S-Flex ventilator)
Optical drives:
Optiarc DVD-RW
Mice & keyboard:
Microsoft sidewinder X5, Roccat Taito, Logitech K120
Internet:
Cable
OS & Browser:
Win 7x64 SP1
Other:
Audigy front panel
Stari, druze, perpetuum mobile i slobodna energija je pojam sa kojim se sprdaju svi fizicari od kad je sveta i veka. Uvek ce biti nekih kvazinaucnika koji proizvode visak energije i ljudi koji ce da se popale na to.

Konkretno, ovaj Turkotor nije nista dokazao. To sto su slikali par kondenzatora i preklidaca ne znaci da su oni otkrili besplatan izvor energije.

BigJoe

PCAXE OC team
Učlanjen(a)
28.03.2009.
Poruka
2.788
Rezultat reagovanja
1
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
Intel Core i7-920 (D0) & TRUE Black + 2x Noctua P12
Motherboard:
Intel DX58SO
RAM:
3x2GB OCZ Reaper 1600 CL7
VGA & cooler:
ATi Radeon HD5850 by GA
Display:
SAMSUNG SM 206BW
HDD:
~3,5TB
Sound:
Realtek ALC889
Case:
CM Stacker 830 Black + X Craft 350 + SCYTHE KAZA MASTER
PSU:
TT ToughPower 1500W
Optical drives:
Lite-ON LH-20A1S & SAMSUNG SH-S223L
Mice & keyboard:
Logitech MX1000 + G500 + G11
Internet:
ADSL 4Mb/256Kb
OS & Browser:
Windows 7 x64
Other:
HTC Desire, iPod Classic Black 80GB
Stari, druze, perpetuum mobile i slobodna energija je pojam sa kojim se sprdaju svi fizicari od kad je sveta i veka. Uvek ce biti nekih kvazinaucnika koji proizvode visak energije i ljudi koji ce da se popale na to.

Konkretno, ovaj Turkotor nije nista dokazao. To sto su slikali par kondenzatora i preklidaca ne znaci da su oni otkrili besplatan izvor energije.
Upravo čitam temu komplet, jer vidim da je došlo do problema. I baš htedoh reći da je ovo u fazonu perpetum mobile, što je suprotno osnovnim zakonima fizike (koliko ja znam energija prelazi iz jednog oblika u drugi).
Takođe Htedoh reći da ovaj video ne dokazuje ništa, jer mi ne vidimo šta je u kutijama. Da apsolutno ne verujem Turcima koji su otkrili način da stvore energiju niotkuda i koji sve to prezentuju na ovaj način u videu. Voleo bih iskreno da je to moguće i da me demantuju za par godina, ali iz priloženog materijala i sa osnovnim znanjem fizike nikako ne mogu.

Što se tiče offtopica on je dozvoljen ovde u svaštari, ali ajd sad, Starina očigledno nije otvorio ovu temu za sprdnju (mada jes' idealno za teranje šege), tako da bi mogli da se manemo i sprdnje ovde (hint. napraviti novu temu za sprdnju).

EDIT:
Svi parodija postovi premešteni su u temu:

[split] Free Energy - parodija

PS
Nadam se da su sada svi zadovoljni :wave:

Poslednja izmena:

S.T.A.R.A.C.

PCAXE Member
Učlanjen(a)
10.07.2009.
Poruka
289
Rezultat reagovanja
0
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
Core 2 Duo E8400 4.2GHz / Zalman CNPS7000B-AlCu
Motherboard:
Asus P5Q Pro P45
RAM:
Geil DDR2 / 2x1GB / CL4
VGA & cooler:
MSI GTX 280 Super OC @ 700/1400/2500
Display:
Asus 22" VW220T
HDD:
Seagate Barracuda 320GB SATA II
Case:
Sharkoon Rebel 9
PSU:
Corsair HX620W
Optical drives:
Pionner 215DBK / LG Electronics GSA H55N
Perpetum mobile!?

Za pokretanje, pobudjivanje, ovog motora covjek koristi externi izvor energije, struju. Motor dalje proizvodi energiju koju ce isporucivati i pomocu koje ce se pokretati bez koristenja externog izvora energije, odnosno sam puni svoje baterije. Motor radi na principu magneta, tj. kombinirana su dva magnetna motora u konjukciji sa generatorom.

Perpetum mobile!?

@BigJoe

Nema smisla da tema i dalje ostane otvorena, sto se mene tice. Ja vise postovati necu.

Drugi put kada vas obuzme zelja za sprdnjom, jednostavno zaobidjite bar moje teme. Odite malo pred ogledalo pa se sami sebi divite, i sl.

M

Misko78

Guest
Perpetum mobile!?

Za pokretanje, pobudjivanje, ovog motora covjek koristi externi izvor energije, struju. Motor dalje proizvodi energiju koju ce isporucivati i pomocu koje ce se pokretati bez koristenja externog izvora energije, odnosno sam puni svoje baterije. Motor radi na principu magneta, tj. kombinirana su dva magnetna motora u konjukciji sa generatorom.

Perpetum mobile!?

@BigJoe

Nema smisla da tema i dalje ostane otvorena, sto se mene tice. Ja vise postovati necu.

Drugi put kada vas obuzme zelja za sprdnjom, jednostavno zaobidjite bar moje teme. Odite malo pred ogledalo pa se sami sebi divite, i sl.
Svaka naprava koja daje više energije nego što je prima jeste upravo perpetum mobile ili uređaj neprestanog kretanja. Ovo što si napisao se kosi sa osnovnim principom o očuvanju energije koja je konstantna. Da bi ovo gore radilo moralo bi da gubi npr. na masi do konačnog nestanka vremenom pošto daje više energije nego što je prima. U jednom zatvorenom sistemu može doći samo do pretvaranja energije iz jednog u drugo stanje.
O zatvaranju teme odlučuje PCAXE moderatorski tim, koji posle intervencije ne vidi niti jedan razlog za zatvaranje.

Poslednja izmena od urednika:

Beagle

PCAXE News Guru
Učlanjen(a)
20.01.2010.
Poruka
1.480
Rezultat reagovanja
0
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
AthlonII X4 620 @1.225v, Hyper 412 Slim
Motherboard:
Gigabyte M720-US3
RAM:
2x2GB Patriot Viper + 2x2GB GEIL Black Dragon CL5-5-5-15 @800 @1.8v
VGA & cooler:
Gigabyte GF9500GT 1GB (750/1850/500), CoolViva Z1
Display:
LG L204WS
HDD:
Patriot Pyro 60 GB, WD5001AALS
Sound:
Creative Audigy 1, Altec Lansing ATP3, Beyerdynamic DTX-710
Case:
Lian Li PC-S80 Black, 2xScythe SlipSream, 1x Turbine Master 800RPM
PSU:
OCZ StealthXStream 500W (Scythe S-Flex ventilator)
Optical drives:
Optiarc DVD-RW
Mice & keyboard:
Microsoft sidewinder X5, Roccat Taito, Logitech K120
Internet:
Cable
OS & Browser:
Win 7x64 SP1
Other:
Audigy front panel
Perpetum mobile!?

Bez obzira, to je zatvoreni krug energije i perpetuum mobile. To sto si ti sad napisao nije ama bas nista novo, i odgovorno mogu da tvrdim da to ne radi. Da bi ti napravio PM, morao bi da eleminisies apsolutno sve gubitke u ovom sistemu (trenje, otpor materijala, neuniformnost magnetnog fluksa, spoljni uticaji) a to je jos uvek nemoguce. Cak i kad bi imao zatvoreni krug energije, nemoguce je da je iskoristis jer bi morao da stvoris i visak energije (a to se kosi sa zdravim razumom).

Realno gledano, onaj video mozes i sam da izreziras u kucnoj radinosti :)

animaN

Administrator
Urednik
Učlanjen(a)
28.03.2009.
Poruka
9.407
Rezultat reagovanja
121
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
Ci7 3930K@ Coolink CoratorDS
Motherboard:
ASUS P9X79 Deluxe
RAM:
4x4GB Mushkin 1600 MHz cl9, 1.5V
VGA & cooler:
Sapphire HD6950 FleX Edition
Display:
3x Belinea 102035W
HDD:
Corsair ForceGT 120GB SSD,WD AAKS 640 GB, WD MyBook 500GB
Sound:
Realtek ALC889 - Logitech Z2300
Case:
Cooler Master bench table
PSU:
Cooler Master Silent Pro 850W
Optical drives:
USB LiteOn
Mice & keyboard:
Logitech G15 - Logitech MX518
Internet:
SBB 10/1 Mbit
OS & Browser:
Windows 7 x64 SP1
Other:
Volim AXE
To je nemoguce...Zato su se ljudi okrenuli korishcejnu prirodnih i skoro pa neiscrpnih resursa kao shto je voda (brane), vetar (vetrenjache), sunce (solrana energija) i sl...

Vrh