• Apgrejdovali smo forum na XenForo 2.1.1, ukoliko imate predloga vezanih za izgled ili funkcionalnost foruma, ili ukoliko naletite na neki problem, javite nam OVDE

DEFINISALI SMO PRAVILA FORUMA. Pročitajte ih, pojaviće se automatski kada krenete da čitate nešto!

Facebook i Twitter nanose štetu oko 1,38 milijardi funti u Velikoj Britaniji

mINUS

PCAXE Addicted
Učlanjen(a)
01.04.2009.
Poruka
2.353
Rezultat reagovanja
3
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
Phenom II [email protected] + Prolimatech Megahalems
Motherboard:
Gigabyte GA-790XTA-UD4
RAM:
12GB DDR3 HyperX 1600
VGA & cooler:
MSI GTX660 Twin Frozr
Display:
Benq G2420HD 24"
HDD:
SSD 840EVO 250GB, 2x1TB Samsung
Sound:
Audigy 4 + Altec MX5021 + Sennheiser HD555@HD595
Case:
CM HAF932 + Zalman MFC1 Plus
PSU:
Chieftec APS-750C Modular
Optical drives:
Pioneer DVR-216D 20x DVD-RW
Mice & keyboard:
MS Sidewinder + Logitech ultraX
Internet:
30+ MGbit
OS & Browser:
Win 8.1 x64
Other:
Nexus 4
^ lepo receno, samo sto ja ipak vise smatram da visenje na it forumu ne znaci samo bleja ili opustanje vec konstantno napredovanje ili osvezavanje it gradiva, al cinjenica je da i jedno i drugo uticu na produktivnost ili ti temu topic-a. Samo sto gazda od ovog mog visenja na ovakvim forumima moze imati samo korist u vidu "pametnijeg" radnika, a od fb-a i my space-a nema ama bas nikakvu.

Flight

PCAXE Addicted
Učlanjen(a)
21.04.2009.
Poruka
1.016
Rezultat reagovanja
1
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
X3 425@X4 B25@4000Mhz - Neki Thermalright
Case:
Chieftec Prostreet Rev. 3.0
^ lepo receno, samo sto ja ipak vise smatram da visenje na it forumu ne znaci samo bleja ili opustanje vec konstantno napredovanje ili osvezavanje it gradiva, al cinjenica je da i jedno i drugo uticu na produktivnost ili ti temu topic-a. Samo sto gazda od ovog mog visenja na ovakvim forumima moze imati samo korist u vidu "pametnijeg" radnika, a od fb-a i my space-a nema ama bas nikakvu.
Upravo tako!!!

S tim sto ja mislim da FB ima jos jedan efekat vrlo izrazen koji ovakav forum nema, a to je konstanto zaglupljivanje u velikoj meri i nenormalan nacin socijalizacije.

Sto se tice produktivnosti tu ste u pravu smanjena je u oba slucaja!!!:rotf:

Diabolique

PCAXE OC team
Učlanjen(a)
01.04.2009.
Poruka
2.705
Rezultat reagovanja
1
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
E5200
Motherboard:
P5Q
RAM:
2x2GB
VGA & cooler:
5770
Display:
DIY Projektor
HDD:
10001FALS, 10EACS, 10EADS
Sound:
Audigy@Z5500
Case:
Generic
PSU:
CM 450 RP
Optical drives:
Pioneer 215D
Mice & keyboard:
MS Natural 4000, MX1100R
Internet:
IKOM 2Mb
OS & Browser:
Win XP
Uz Sekiru ću da saznam:
neku sigurnosnu rupu,
kako se rašiti neke infekcije,
neki koristan alat,
nove verzije softvera i hardvera,
kako efikasno ograničiti SN sajtove ostalim korisnicima u firmi, :)
...
Ovo sve će se odraziti pozitivno na moju produktivnost za firmu.

Daddy Yankee

PCAXE Member
Učlanjen(a)
07.10.2009.
Poruka
229
Rezultat reagovanja
0
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
Intel i3 2100
Motherboard:
ASUS P8Z77
RAM:
8GB Mushkin Radioactive 1600 CL7
Display:
Philips 226v
HDD:
Patriot Pyro 60GB, WD Green 2TB
Sound:
Logitech X-530
Case:
Thermaltake V4 Black
PSU:
Seasonic 430W
Optical drives:
Pioneer DVD-RW
Internet:
FTTB
OS & Browser:
Windows 7 Pro x64
Ama nisam mislio konkretno na sjekiru, možeš uzeti bilo šta za poređenje: Vijesti, slušanje muzike, gledanje youtube-a, mislim, jeste to sve korisnije od fb-a, ali je poenta da ni ti ni koleginica u tom trenutku ne radite ono za šta ste plaćeni. :)

Diabolique

PCAXE OC team
Učlanjen(a)
01.04.2009.
Poruka
2.705
Rezultat reagovanja
1
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
E5200
Motherboard:
P5Q
RAM:
2x2GB
VGA & cooler:
5770
Display:
DIY Projektor
HDD:
10001FALS, 10EACS, 10EADS
Sound:
Audigy@Z5500
Case:
Generic
PSU:
CM 450 RP
Optical drives:
Pioneer 215D
Mice & keyboard:
MS Natural 4000, MX1100R
Internet:
IKOM 2Mb
OS & Browser:
Win XP
Ama nisam mislio konkretno na sjekiru, možeš uzeti bilo šta za poređenje: Vijesti, slušanje muzike, gledanje youtube-a, mislim, jeste to sve korisnije od fb-a, ali je poenta da ni ti ni koleginica u tom trenutku ne radite ono za šta ste plaćeni. :)
Slušanje muzike, YT i slični sajtovi su pretrpeli ovo mnogo pre FB i TW.
I tada su isto bila istraživanja o produktivnost.
Jedino što se razlikuje je to što ništa do sada nije bilo tako masovno kao FB.

Daddy Yankee

PCAXE Member
Učlanjen(a)
07.10.2009.
Poruka
229
Rezultat reagovanja
0
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
Intel i3 2100
Motherboard:
ASUS P8Z77
RAM:
8GB Mushkin Radioactive 1600 CL7
Display:
Philips 226v
HDD:
Patriot Pyro 60GB, WD Green 2TB
Sound:
Logitech X-530
Case:
Thermaltake V4 Black
PSU:
Seasonic 430W
Optical drives:
Pioneer DVD-RW
Internet:
FTTB
OS & Browser:
Windows 7 Pro x64
Pa o tome ti pričam. :) Baš nisu mogli shvatiti da FB utiče na produktivnos kao i ostale "besposlice" nego su morali vršiti istraživanje? :)

lela_4s

Newcomer
Učlanjen(a)
02.04.2009.
Poruka
2
Rezultat reagovanja
0
Moja konfiguracija
ma opusteno ljudi ubijaju vreme..kao sto je bilo nesto pre fb tako ce doci nesto i posle...zabranice ga totalus i izbaciti nesto novo.....nemoguce je da neko bude produktivan 100%.....sto znaci da toliko odrzis koncentraciju...zato lepo odes malo na fb vidis sta ima zanimljivo i onda nazad na posao....naravno ako imas neke limite nije nista strasno....ja recimo koristim internet stalno gledam nesto sef mi nista do sada nije rekao....ali isto tako ne zaostajem u poslu, sve je na svom mestu...mada opet nikad ne zelis nizasta da das ponovoda pre ili kasnije neko ce da iskoristi to protiv tebe......posto delim kancelariju sa sefom kad on nije tu citam vesti :) saljem sms itd .....parola je "snadji se"

Dobrodoshla na forum lela !

Eto nama informacije "iz prve ruke", mislim kako se to radi "preko"

:wave:
hihh hvala...nije me dugo bilo moracu malo vise da se aktiviram :)

Poslednja izmena od urednika:

Flight

PCAXE Addicted
Učlanjen(a)
21.04.2009.
Poruka
1.016
Rezultat reagovanja
1
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
X3 425@X4 B25@4000Mhz - Neki Thermalright
Case:
Chieftec Prostreet Rev. 3.0
ma opusteno ljudi ubijaju vreme..kao sto je bilo nesto pre fb tako ce doci nesto i posle...zabranice ga totalus i izbaciti nesto novo.....nemoguce je da neko bude produktivan 100%.....sto znaci da toliko odrzis koncentraciju...zato lepo odes malo na fb vidis sta ima zanimljivo i onda nazad na posao....naravno ako imas neke limite nije nista strasno....ja recimo koristim internet stalno gledam nesto sef mi nista do sada nije rekao....ali isto tako ne zaostajem u poslu, sve je na svom mestu...mada opet nikad ne zelis nizasta da das ponovoda pre ili kasnije neko ce da iskoristi to protiv tebe......posto delim kancelariju sa sefom kad on nije tu citam vesti :) saljem sms itd .....parola je "snadji se"
Ranije su one sluzbenice strikale i plele dzempere, e zbog toga je ovaj Facebook stetan, ti dzemperi i carape su ipak deo produktivnosti, a Facebook?

ZoNi

Free SW Guru
Učlanjen(a)
25.04.2009.
Poruka
3.254
Rezultat reagovanja
0
Moja konfiguracija
Radim u maloj firmi, tako da znam da niko ne koristi FB i slične sajtove ;)

Ja Facebook koristim uvek (i na poslu i kući) samo kao chat kroz Pidgin :) A samu stranicu FB otvorim otprilike 1x mesečno...

Što se tiče Twittera, tu je problem jednostavniji: i dalje ne znam nikoga ko to koristi, niti šta mu je svrha :) Imam nalog, i ubačen jedan "twit" u Pidgin (njega pogledam otprilike 2 minuta na svaka 2 meseca :) ).

Vrh