• Apgrejdovali smo forum na XenForo 2.1.1, ukoliko imate predloga vezanih za izgled ili funkcionalnost foruma, ili ukoliko naletite na neki problem, javite nam OVDE

DEFINISALI SMO PRAVILA FORUMA. Pročitajte ih, pojaviće se automatski kada krenete da čitate nešto!

F2P games?

Grodos

PCAXE Addicted
Učlanjen(a)
31.07.2010.
Poruka
3.203
Rezultat reagovanja
443
Moja konfiguracija
PC / Laptop Name:
SoulReaper
CPU & cooler:
Ryzen 5900X + Arctic Freezer 50
Motherboard:
ASUS TUF X570
RAM:
128GB Kingston Beast
VGA & cooler:
RTX 3080 Ti
Display:
LG 32GP850
HDD:
XPG SX8200 Pro 2TB
Case:
MS Titan 2 PRO
PSU:
Corsair HX1200
Mice & keyboard:
Cougar 700K & Logitech G502SE
OS & Browser:
Win 10 64bit
Ovo me oduvijek zanimalo ali nikako da postavim temu :)
Na koji način ove igre dobijaju status F2P kada u svakoj (većini) od njih postoje mikrotransakcije??
Igra ne može da ima F2P status kada postoji opcija da neko ima prednost ukoliko izvrši uplatu u odnosu na one koji ne plaćaju!
Ukoliko je u pitanju PvE, onda ok, jer u suštini, koga je briga ako neko završi neki quest prije tebe ali za PvP je nedopustivo (a budimo realni, ne postoje PvE F2P naslovi a da ičemu valjaju).
F2P status bi trebale da imaju samo igre koje imaju identična pravila za sve a mikrotranskacije su tu samo radi dobre volje...
Nemam ja ništa protiv takvih ostvarenja ali mi je poprilično glupavo što se mnogi vade na to "free" kada u suštini postoji opcija da neko bude u prednosti u odnosu na tebe ukoliko izvrši uplatu. Prema tome, nema tu ništa "free", naročito što te sume nisu nimalo male već se u pojedinim situacijama izjednačavaju sa igrama koje se plaćaju na redovnoj mjesečnoj bazi.
Ovo ide dotle da igre koje se mjesečno plaćaju, skoro budu jeftijie od tih F2P izdanja (ne računajući kupovinu same igre) a u kojima ne postoji prednost onih koji plaćaju u odnosu na one koji ne plaćaju (jer svi korisnici imaju iste privilegije - npr. ja koji ne plaćam imam pristup oružiju koje pravi 2K dmg dok onaj koji plaća pristup oružiju koje pravi 20K dmg kod F2P, dok kod regularnih igara obojica imamo pristup oružiju koje pravi isti dmg - ko će prije doći do njega je samo stvar vremena).
Dodatno, arogantnost developer-a i naročito zajednice F2P igre je mnogo izraženija nego kod ostalih ostvarenja jer u suštini ti ne daju pravo na kritiku iako je ta kritika na mjestu, jer, u pitanju je F2P naslov i ja bih kao trebao da budem zahvalan što ta igra uopšte i postoji i da mene niko ne tjera da ja plaćam iako svaki put kada ne platim dobijem po dup*tu od onih koji plaćaju...

Zanima me vaše mišljenje o ovom...

warmaster

Moderator
Učlanjen(a)
01.04.2009.
Poruka
2.687
Rezultat reagovanja
8
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
4690k 4.5ghz 1.25v EK custom
Motherboard:
Gigabyte Z97n Gaming5
RAM:
eXceleram 2x4Gb
VGA & cooler:
Gigabyte gtx970 itx
Display:
LG 42" LW4500 3D SBS
HDD:
Seagate Barracuda ST3000DM001
Sound:
Storm Sirus/Telefunken TLX 22/4 on Telefunken TA750
PSU:
SilverStone Strider 650W Gold
Mice & keyboard:
G105 MW3, Logitech G5
OS & Browser:
Win7 x64
Other:
Take me to the hospital
Free2Play sistem je sistem gde ti mozes da igras igru bez mesecne predplate i bez predhodnog kupovanja igre. To sto postoji cash shop i premium account je druga stvar, brzi exp, vise karaktera, unique name itd. Hbg al i oni moraju da odrzavaju servere da bi ti mogao da igras ;). Recimo, requiem bloodymare, dan danas nema bolje igre, a f2p je (bila, sad je izasla sezona dva i crap je), i imao je premium acc i cash shop. Oni sa keshom brze se nagiraju, ali opet losije igraju. Ortak i ja smo drzali main pvp grad pa su nas ljudi molili da li smeju da dodju ;). Elem, po meni nije to los sistem, radije igram f2p nego monthly subsciption igre koje su ocajne poput wow-a.

Никола

Shop manager
Učlanjen(a)
05.09.2011.
Poruka
848
Rezultat reagovanja
0
Moja konfiguracija
Vidim a vikipediji da sve više igara koje nisu MMO postaju F2P. Da li neko može da napiše gde ima tih igara na netu?

@ Grozdan
Razumem šta hoćeš da kažeš. Nije baš korektno promovisati ih kao F2P a ko ne plaća gubi. Možda bi bolji naziv takvih igara bio Free2Lose. :)

Poslednja izmena:

Kerrigan

PCAXE Addicted
Učlanjen(a)
19.11.2009.
Poruka
1.007
Rezultat reagovanja
1
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
Intel i7 3770K @ CM Seidon 240M
Motherboard:
Gigabyte Z68X-UD7-B3
RAM:
16GB Corsair Vengeance
VGA & cooler:
Titan
Display:
3x Dell U2311H @ nVidia Surround
HDD:
Intel 520 240GB/Kingston V (G2) SSD 128gb/Western Digital Blue 500gb/640gb/2TB@ Scythe Himuro
Sound:
E-MU 1212M @ Wharfdale Diamond 10.1/Harman Kardon HK-6500
Case:
CoolerMaster Cosmos II
PSU:
Corsair TX750
Optical drives:
LiteOn Ez-Dub external
Mice & keyboard:
Corsair Vengeance K90,Logitech DiNovo Edge (backup :P),Logitech MX Air/G500/G9x
Internet:
20mb Fiber Optic
OS & Browser:
Windows 7 64bit

gx-x

Display Guru
Učlanjen(a)
01.04.2009.
Poruka
7.766
Rezultat reagovanja
2.394
Moja konfiguracija
PC / Laptop Name:
Chernobyl
CPU & cooler:
Intel i7 9th gen / LFII 360
RAM:
16gb
VGA & cooler:
Gigabyte RX 5700 XT 8GB OC
Display:
AOC 27G2U/BK (LF1F)
HDD:
SSD
Sound:
Xonar U5, Monitor Audio, JBL 1202D
PSU:
Enermax Platimax D.F. 1200W
Mice & keyboard:
HyperX Alloy Origins Core + Razer Basilisk
Internet:
SBB kabl
OS & Browser:
Winjdows 10 Pro, FF
hah, na cega se OP zali...Pa ja igram ovaj erepublik, koji browser sugava igra, f2p, ljudi ostavljaju desetine hiljada evra, nema nikakvih ogranicenja koliko novca mozes potrositi i ako ga trosis dovoljno, posto skill ne postoji, mozes za mesec dana prestici nekog ko igra 4 godine. Al covek ogugla na to pa igra svoju igru i ignorise "igrace" koji na browser igru daju po 100e svaki dan...

od f2p MMORPG igara ne znam ni za jednu da valja ili da mi se svidja. Bila je jedna solidna al je nesto bagovala zestoko, nisam neke delove uopste mogao da igram pa sam na kraju batalio. Ne znam kolko je ovaj Conan zapravo f2p...tj da li vredi cimati se sa njime. Nekad se skupo placao ali vidim da im to i nije bas najbolje islo.

Vrh