• Apgrejdovali smo forum na XenForo 2.1.1, ukoliko imate predloga vezanih za izgled ili funkcionalnost foruma, ili ukoliko naletite na neki problem, javite nam OVDE

DEFINISALI SMO PRAVILA FORUMA. Pročitajte ih, pojaviće se automatski kada krenete da čitate nešto!

evo moje nove Lexe s i chifa od 600 w i svacega drugog, trazili ste, gledajte:)

mcminipc

PCAXE Member
Učlanjen(a)
25.11.2009.
Poruka
164
Rezultat reagovanja
8
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
amd phenom II x4 955 BE + sytche mugen 2 bruka
Motherboard:
Gigabyte MA790GPT-ud3h
RAM:
2x2 GB Kingston Hyper x1333 mhz
VGA & cooler:
saphire HD 5850 1GB
Display:
philips 19'' 1280x1024
HDD:
2x250 gb RAID 0 + 500 GB backup
Sound:
int REALTEK hd
Case:
CHAMBRO spider silver black
PSU:
650w corsair TXD
Optical drives:
DVD-RW NEC x2
Mice & keyboard:
genuis neki keyboard illuminate blue
Internet:
adsl telekom 1Mb
OS & Browser:
win 7 x64
pa i meni se necuje komp sad trenutno kad imam 2x scythe i novi corsair TX 650w napajanje......na grafici je extremno tih vent jedino mi je krcala pozadi 12-ca koja je svetlela belo i koju sam iskljucio da ne smara ....sto se tice scythe blue led nema u G a ni nigde drugde jednostavno ne prave svetlece kao ni noktua .....gledao sam opis ove nove noctue pf14 stvarno je zlo i kosta oko 2400din sto za performanse koje nudi nije nista,jos kad bi svetlela odma bi je pazario...mozda sam i pogresio cenu ali cini mi se da je tako...elem dajte jos neki predlog za ledovan quiet case fan :)

illidan

PCAXE Addicted
Učlanjen(a)
01.04.2009.
Poruka
7.064
Rezultat reagovanja
3.736
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
amd 5800x3d, ek nucleus cr240 dark, phanteks t30
Motherboard:
asus rog strix b550-i gaming
RAM:
g.skill trident z neo 32gb
VGA & cooler:
nvidia rtx 4070super founders edition
Display:
asus vg27aql1a
HDD:
samsung 980 pro 1tb, wd black sn770 2tb
Sound:
ifi zen dac v2, presonus eris 3.5, akg k712 pro balanced
Case:
lian li a4 h20
PSU:
corsair sf750 platinum
Mice & keyboard:
lamzu atlantis mini, kbd.fans tofu65 e-white
Internet:
optical cable
ako hoces ventilator da se niista totalno ne cuje takav ne postoji i ne shvatajte stvari bukvalno! poostoje fan kontroleri koji sluze za smanjivanje buke i brzine posebno nocu ako ti je kom ukljucen a hoces da spavas! kome jos smeta mala buka dok igra igrice????

takva fama vlada oko te buke sa ventovima da je to prosto nemoguce! ja ti stvarno kazem da se ventovi ne cuju, i stvarno su 430 din a vi nastavite da sirite dogmu...

i 21 db nije nista tj ne cuje se!!!
imao sam xilence i cuje se (na default)
imao sam cooler master i cuje se (na default)
imao sam glacialtech silent blade koji sam stavio umesto tog xilence i nije se cuo (na default)
imam fractal design i cuje se (malo) (na default)
imam scythe slipstream i cuje se (malo spusten na oko 1200rpm, inace je na 1900 i tada se bas ali bas cuje)
imam scythe s-flex na 1200rpm i skoro da se ne cuje
noctue sam slusao kod Vuleta (kao i onaj plavi cooler master sto na 2000rpm ima 19dB :))

evo ti video, snimano je mobilnom kamerom, batalis muziku u pozadini i slusaj shum, pogotovo kada mikrofon prolazi pored s-flex (na true) pa cuj da li se menja zvuk na glasnije. inace on radi na nekih 1200rpm (1180 tacnije)

http://www.youtube.com/watch?v=RcJ4Yr2krTk
ovo je radio jedan lik sa XS imas sa strane i druge ventilatore

Poslednja izmena:

[DKG]EvilJim

PCAXE Apprentice
Učlanjen(a)
25.04.2010.
Poruka
66
Rezultat reagovanja
0
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
Athlon x4 630 @3.5 & Vendeta2
Motherboard:
Gigabyte MA770T-UD3
RAM:
1x2gb 1333 Corsair Value
VGA & cooler:
GTX 295 Gainward RMA (aka Have Faith)
Display:
Philips 22"
HDD:
2x320gb + 400gb Shljamsung
Sound:
Audigy2
Case:
Zalman GS1000
PSU:
Power and Cooling 610 Silencer
Optical drives:
None
Mice & keyboard:
Sidewinder x5 i Logitech crap issue
Internet:
16mb SBB u firmi kucji none
OS & Browser:
Win7
Other:
CRT 17 & 20" Yamaha risiver Usher s520
Људи разумите, једини тихи вентилатор је онај који вуче мало ваздуха, сваки снажнији ће се чути гласније сразмерно количини ваздуха који увлачи/извлачи. Данашња технологија је довела производњу на висок ниво те бука коју сам механички склоп вентилатора прави је незнатна, већи утицај имају нападни угао крилаца, брзина ротације и количина ваздуха коју вентилатор помера. Још већи утицај има тзв "mesh" илити перфорираност отвора кроз који ваздух улази/излази, на
тим местима ваздух у покрету може правити турбуленцију или звиждање и постати изузетно бучан иако је на "суво" ветилатор тих као тишина (ал сам направио компарацију... а?). Једини ТИХ вентилатор је вентилатор са "pwm" који на 600rpm има 8dB али на тим брзинама струјање ваздуха је практично безначајно и једино може служити прострујавању ваздуха у кућишту. Резиме за хлађење је бука неизбежна а критеријуми се разлику :D мени се једино допао "sharkoon" који је другар узео у глигатрону у петак...

ays

PCAXE Addicted
Učlanjen(a)
17.07.2009.
Poruka
1.376
Rezultat reagovanja
0
Moja konfiguracija
Enermax Magma - спој тишег са ефикасним вентилатором. ;)

Vrh