• Apgrejdovali smo forum na XenForo 2.1.1, ukoliko imate predloga vezanih za izgled ili funkcionalnost foruma, ili ukoliko naletite na neki problem, javite nam OVDE

DEFINISALI SMO PRAVILA FORUMA. Pročitajte ih, pojaviće se automatski kada krenete da čitate nešto!

Dilema - procesor

Sasa1988

PCAXE Apprentice
Učlanjen(a)
13.12.2016.
Poruka
28
Rezultat reagovanja
1
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
Ryzen 5 3600 + Alpenfohn black ridge v2
Motherboard:
Asus B450 Strix itx
RAM:
1x32 Corsair Vengeance 3200Mhz LPX
VGA & cooler:
AMD MSI RX 5700 XT
Display:
MSI Optix mpg27cq
HDD:
Samsung 970 EVO NVMe 1tb
Case:
Ncase m1 v.6
PSU:
Corsair SF 600w Platinum
pricam o novoj karti, ne polovnoj. tu moram dodati 5k, a da bih dodao toliko, morao bih da prodam pokraj sadasnje karte SSD.
drugacije je nemoguce jer nemam pare. znaci na kraju od toga nema nista. hvala na savetima i pozdrav.

vidim da se tema pocela da pretvara u prepucavanje.
moze lock.

KaBoom

PCAXE Apprentice
Učlanjen(a)
14.03.2017.
Poruka
34
Rezultat reagovanja
0
Moja konfiguracija
ne znam o kakvom prepucavanju pricas, jasno sam rekao da ako mozes da prodas svoju karticu za 160 evra, a da kupis karticu rx 470 za 170 evra da to i uradis. U suprotnom napisao sam ti svoj prvi komentar u kome sam jasno rekao sta mislim, odlican ti je komp, barem za sada, i ne moras neke radikalne izmene da pravis, mozda sledece godine, ali za sada to sto imas, i kad se otvori koja prilika, napadnes to i uzmes bolje. Tako da nema nikakvog prepucavanje i u zdravlja da koristis i da te dobro sluzi komp

G4560 je odlican procesor, i neces imati smetnji bar jedno godinu dana, a za godinu dana da das 60evra nije mnogo.

rx 470 jeste bolji od 1050ti, ali ne drasticno pod uslovom da vec imas tu karticu, za novu ti nikako ne bi savetovao da ikad kupis 1050ti naspram rx 470

ssd po meni ne trebas prodavati, kumulativno ustedis sebi nedelju dana zivota (aj mozda sam i preterao ali poenta ostaje) naspram 5-10fps-a sta god da radis

ne mozes da dobijes po usima ako cekas, sve komponente koje imas su odlicne i mozes samo bolje da prodjes, druga je stvar da ih nisi imao, ili da si planirao da ih kupis sad.

Mada realno ako iskrsne dobra prilika, uvek treba stremiti boljem, ali to samo ako bude nesto bas dobro. Ovako ti da juris sa ovom konfiguracijom, mislim da je glupo.

Mada nisam video za sta koristis komp, pa ne mogu da dam precizniji odgovor

mikisavic89

PCAXE Member
Učlanjen(a)
31.07.2016.
Poruka
91
Rezultat reagovanja
1
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
Ryzen 5 1600/Thermaltake riing 12 silent
Motherboard:
Asus B350-F STRIX
RAM:
8GB Patriot Viper
VGA & cooler:
GTX 1050
Display:
Tv Sony bravia 32 inch
HDD:
Crucial MX300 SSD
Sound:
Altec lansing fx 5051
Case:
Black Widow
PSU:
EVGA SuperNova 750 GQ
Mice & keyboard:
Bloody v7
Internet:
40 Mb
OS & Browser:
Win 10
https://www.youtube.com/watch?v=wVM0Nb5crMM&t=49s
Da ne ispadne da samo lupetam setio sam se gde sam video testove i ovo je sa starim drajverima. Apropo price da se 1060 6gb ne isplati preko 470 i da je za ocigledan napredak potrebna bar 1070. :d

Vrh