• Apgrejdovali smo forum na XenForo 2.1.1, ukoliko imate predloga vezanih za izgled ili funkcionalnost foruma, ili ukoliko naletite na neki problem, javite nam OVDE

DEFINISALI SMO PRAVILA FORUMA. Pročitajte ih, pojaviće se automatski kada krenete da čitate nešto!

Deepcool Captain 360

GeNaKrul

PCAXE Apprentice
Učlanjen(a)
26.03.2015.
Poruka
19
Rezultat reagovanja
0
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
Intel Core I9 9900K @4.7Ghz / Cooler Master Liquid ML240L RGB
Motherboard:
GIGABYTE Z390 Aorus Elite
RAM:
G.SKILL 16GB Ripjaws V 3200MHz (2x8)
VGA & cooler:
GIGABYTE GTX 1080 Ti Aorus Xtreme 11GB
Display:
BenQ XL2430T 144Hz
HDD:
Samsung EVO 850 250GB / WD Red 1TB x2 / WD Blue 1TB / WD Purple 1TB
Sound:
SteelSeries Siberia Elite
Case:
Cooler Master H500P White
PSU:
Superflower Leadex 1000w Platinum
Optical drives:
/
Mice & keyboard:
Cooler Master Devastator / Logitech G5 / Steelseries Qck+ Vengeful Spirit Limited
Internet:
AVcom 60/8 & MTS 10/1
OS & Browser:
Windows 10 / Google Chrome
Other:
https://www.twitch.tv/genakrul
Pozdrav svim forumasima :) Konacno i ja da stignem nesto da okacim kako sam zadnji put bio aktivan kada je bilo takmicenje za pisanje recenzije Raidmax Cobre Z. U pitanju je manje aktuelan brend na nasim prostorima "Deepcool" i njihovo AIO vodeno hladjenje iz nove serije proizvoda GamerStorm Captain 360mm.

Pa da podelim par slicica i utisaka sa vama :)

Samo pakovanje je odlicno i sadrzi sve bitne karakteristike proizvoda, a jedna od onih koja je mene zanimala jeste AMD 220w TDP support, kako imam prilike preci na 9590 za 10tak eura i promeniti plocu za 20. Neki ce reci overklokuj 8350 do te granice jer je to isti procesor, neki ce reci batali predji na intel, a ja cu reci ne volim da cackam overklok i postujem sto fabrika podesi. Neko je vec bio placen da to sve uradi kako treba, a ja bas zelim da imam taj promasaj od cipa. :)
Da se vratimo na temu.

]

Sama pumpa je jedinstvenog izgleda (sa crvenim led breathing efektom) i verujem da je to i presudilo kupovinu ovog proizvoda (izgleda kao mali reaktor). Postujem non mainstream proizvode sto takodje opravdava moju kupovinu Super Flower SF2000 kucista over Cooler Master Strykera kojeg sam takodje gledao, ali je recenzija na PCAxe forumu za Super Flower presudila.

Pumpa je izuzetno tiha (3000rpm), mozda i jedna od najtisih koje sam cuo. Nema pistavih zvukova i slobodno mogu reci da jedino stu cujem u racunaru trenutno jesu hard diskovi. Na internetu sam procitao da je par njih imalo problema sa pumpom (nekima je crkla, nekima cvili), a ja sam mozda imao i srece pa se moja ne cuje uopste.

Fabricki ventilatori koji dolaze uz hladnjak su kvalitetni sa FBD lezajevima.
Na 40-45% su necujni. Na 50-65% samo "huk" protoka vazduha i posle toga vec postaju glasni, ali verujem da je to normalno jer idu do 2200rpm i ostvaruju fenomenalnih 273,36cfm! Ono sto sto mi se dopalo jeste da nemaju iritantnu "boju" zvuka kao Cooler Master Jetflo.
U pakovanju dobijate fanhub i 4pin produzni kabl za fanhub u slucaju da imate ogromno kuciste i da ne dolazi do cpufan hedera.

Kako pumpa nije prejaka i cevi nisu previse siroke, takve su i performanse. Ovaj hladnjak je u rangu 240mm Corsairovih AIO hladnjaka (Tako kazu na internetu :) ) sa par stepeni prednosti i neki decibel nize sto opravdava i svoju cenu od 125eura, a ja licno preporucujem ovaj proizvod! :)

ps. Zanemarite kablove na slikama koji svuda vire kako je trenutno napajanje Cooler Master , model eXtreme Power 650w iz 2007. godine (ne znam kako jos uvek radi).

Fallen

PCAXE Addicted
Učlanjen(a)
30.08.2011.
Poruka
2.884
Rezultat reagovanja
1
Moja konfiguracija
Fino izgleda. Citao sam recenzije i gledao sam rezultate testova, neki su se zalili da su ventilatori dosta bucni.
Performanse nista posebno, na nivou nekih 240 AIO resenja, lepo izgleda nema sta. :)

Baci neki SS da vidimo temp. pod Linx-om ili Prime-mom.

Steamroller

Moderator
Učlanjen(a)
22.01.2011.
Poruka
9.655
Rezultat reagovanja
17
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
Intel Core i7 2600K @4.8 w/HT CM Nepton 280L
Motherboard:
Gigabyte Z77X-UP7
RAM:
4x4Gb Patriot @1866MHz
VGA & cooler:
ASUS 280X + Morpheus + 2x NF-F12
Display:
2x Dell U2312HM
HDD:
Samsung 840 Evo 120GB
Sound:
Integruša
Case:
HAF XB
PSU:
Seasonic SS-620GM
Mice & keyboard:
CM Storm Recon White + Genius Imperator
Internet:
Cable 20/2
OS & Browser:
Win 7 64bit
Other:
Fluffy Cat and Dog
U principu, nisi pročitao šta je čovek napisao jer si ponovio sve što je on rekao. :D

Fallen

PCAXE Addicted
Učlanjen(a)
30.08.2011.
Poruka
2.884
Rezultat reagovanja
1
Moja konfiguracija
Double trouble! :D

Jbga preko fona sam pa sam preleteo samo preko posta.
My bad. :)

Vrh