Daj trenutne brzine i na koje brzine hoces da overklokujes.Kao sto naslov sam kaze.
A kapiram da ima dosta tutorijala, pokusavao sam, ali uglavnom ishod je nestabilan. ImamImas tutorijale na youtube za overclock, nije neka velika filozofija ali bitno je da pratis korake i da pazis sta radis.. najlakse je da skines ryzen master to ti je kao program za overclock, da ne moras u biosa... btw koju maticnu imas?
Recimo da je single core od 4650 do 4700 4750, a znam da može još. Ja bih voleo da izvučemo što je više moguće, pa koliko god nam sesija treba da bi došli do stabilnosti.Daj trenutne brzine i na koje brzine hoces da overklokujes.
@kusur ti mozes da ga overklokujes na 4.7ghz to nije nikakav problem za taj CPU evo ti i link 5 Minute Overclock: Ryzen 9 5900X to 4750 MHz - YouTubeRecimo da je single core od 4650 do 4700 4750, a znam da može još. Ja bih voleo da izvučemo što je više moguće, pa koliko god nam sesija treba da bi došli do stabilnosti.
Ma kapiram, nego što ja imam 4090 a slab mi je procesor, msm ok je, ali da poguram koliko je moguce. I na 1440p sam, jer samo kompetetiv iggram, trebi mi uvek koji vise fps, a 4090 bi najmanje trebao da teram na 4k. RAM OC mi je potreban takodje.Nema poente overklokovati na današnjim procesorima.Sam će da bustuje koliko može.
A i da ga oc + 100,200mhz ne dobijaš ništa u praksi
Ram da,oc ili ti pališ xmp profil i to ti je to.
Ništa više ne treba.
E sad ko voli da se igra sa oc,onda sam sve,da bi imalo smisla..Dal može,šta može,kakav mi je primerak itd..
Ma razumem nego što ja imam 4090 na 1440, kapiš. Procesor slab, bitan mi je svaki FPS jer igricu koiju igram je nestabilna, a 4090 bi najmanje trebao na 4k.@kusur ti mozes da ga overklokujes na 4.7ghz to nije nikakav problem za taj CPU evo ti i link 5 Minute Overclock: Ryzen 9 5900X to 4750 MHz - YouTube
Ali poenta price je da je @Djolekg u pravu, ja sam moj ryzen 5 5600x pokusao da ga overklokujem na 4.6ghz i radio sve ok ali u gejmingu temp je bila 75 stepeni i vukao je oko 100W, dok kad sam ga vratio na default on sam boostuje do 4.6 Ghz a temperatura je 60 stepeni haha a fps je isti tako da overklok je pomeni u danasnje vreme nepotreban tako CPU sam boostuje i na neki nacin stiti sebe..
Ali ukoliko mislis da ce ti to nesto promeniti eto ti tutorijal i radi..
Pozdrav
A bigaje bato, fejl klasični sa naslovom. To ti je kad žuriš
Ma kako slab procesor brate, to ti je najjaci cpu iz Zen3 generacije samo mogao si da ides rx6800xt i to bi bilo dobar combo..Ma kapiram, nego što ja imam 4090 a slab mi je procesor, msm ok je, ali da poguram koliko je moguce. I na 1440p sam, jer samo kompetetiv iggram, trebi mi uvek koji vise fps, a 4090 bi najmanje trebao da teram na 4k. RAM OC mi je potreban takodje.
A kapiram ja da je to izdrkavanje, ali u jednom momentu ću da pređem na 4k i realno oću da sam miran neko vreme i da se izdrkavam na svim poljima.Nije poenta imati RX6800XT za kompetetiv gaming u 1440p. Tu treba minimum RTX4090.
Haha a ko to kaze pa da culi 4090 najjaca gpu i svi se zalete na njoj haha mnogu ljudi koristi 6750XT i kaze da je idealno za 1440pNije poenta imati RX6800XT za kompetetiv gaming u 1440p. Tu treba minimum RTX4090.
haha naravno brateNadam se da si shvatio da sam ono rekao u ironiji