• Apgrejdovali smo forum na XenForo 2.1.1, ukoliko imate predloga vezanih za izgled ili funkcionalnost foruma, ili ukoliko naletite na neki problem, javite nam OVDE

DEFINISALI SMO PRAVILA FORUMA. Pročitajte ih, pojaviće se automatski kada krenete da čitate nešto!

Crko HDD?

nixysx

PCAXE Apprentice
Učlanjen(a)
24.04.2016.
Poruka
23
Rezultat reagovanja
0
Moja konfiguracija
Zdravo.
Ovako imam HP laptop, i nije hteo da se ukljuci, samo je pisalo "Starting windows", e sad samo mi recite. Jel laptop moze da se ukljuci bez hard diska? Po nekom mom misljenju bi trebao, jer se sistemski fajlovi nalaze na particiji "C", a ne na "D", posto su mi u servisu rekli da je hard dish crkao, od pregrejavanja. A dan pre nego sto je laptop crkao, merio sam teperaturu koja je bila oko 39 stepeni? Recite mi vase misljenje, tj. jesam li upravu ili ne? Da znam sutra ovom u servis da ***** sve ili sta?
Hvala unapred:)

Gesendet von iPhone mit Tapatalk

nixysx

PCAXE Apprentice
Učlanjen(a)
24.04.2016.
Poruka
23
Rezultat reagovanja
0
Moja konfiguracija
Ovo sam slao drugaru, pre nego sto je laptop rikuo, mislim ja znam i znao da se graficka pregrejava, ali hard disk 32? To je visoko, ma daj molim te.

stefi988

PCAXE Member
Učlanjen(a)
22.07.2013.
Poruka
584
Rezultat reagovanja
1
Moja konfiguracija
PC / Laptop Name:
HP Pavilion G7
CPU & cooler:
Intel Core i5-2430M 2,4GHz
Motherboard:
HP HM65
RAM:
8GB Hyundai 1600MHz
VGA & cooler:
Intel HD 3000
Display:
Panasonic TV 32'' FHD
HDD:
Samsung 840EVO 120GB
Sound:
Integrisana
Optical drives:
Lacie eksterni
Mice & keyboard:
HP, Apple
Internet:
SBB
OS & Browser:
Windows 10 home x64
Nisio lepo obrazlozio problem.

Da li se laptop pokvario ili samo HDD? Simptomi koje si naveo, da sistem blokira prilikom ucitavanja windows logo-a, ukazuju na to da ili je problem sa hard diskom ili je uleteo neki virus. A moguce i da je sistem bio zreo za reinstalaciju.

Temperature HDD na laptopu do 40 stepeni nisu strasne. Optimalne su od 30 do 40. Sve zavisi i od HDD-a neki se greju manje a neki vise.

Moras biti precizniji prilikom opisivanja problema. Laptop nije "riknuo" ako baca sliku i mozes uci u bios.

nixysx

PCAXE Apprentice
Učlanjen(a)
24.04.2016.
Poruka
23
Rezultat reagovanja
0
Moja konfiguracija
Znam da nisam bio najjasniji, jer sam se iznervirao ali pisao sam vec probleme pa cu sada samo priloziti skrinsot sa kompletnim problemom.

nixysx

PCAXE Apprentice
Učlanjen(a)
24.04.2016.
Poruka
23
Rezultat reagovanja
0
Moja konfiguracija

Sad, sta mene muci?
Pregrejavala se graficka, izbacio je blue screen i nakon toga nije hteo da se ukljuci, samo je pisalo "starting windows", odneh ga u servis jer stvarno nisam mogao vise da se cimam s ovim laptopom, i rekli su mi ovo sto sam napisao gore. Ja na HDD imam previse bitne podatke, i rekli su mi da je crkao od pregrejavanja, a temperatura nije prelazila 40 stepeni. Pa me zanima moze li se racunar ukljuciti i bez HDD? Jer sam vidjao dosta racunara koji nemaju D particiju, vec samo C. To znaci da nemaju HDD ili znaci da imaju HDD ali nije podeljen u dve particije "C, D"

stefi988

PCAXE Member
Učlanjen(a)
22.07.2013.
Poruka
584
Rezultat reagovanja
1
Moja konfiguracija
PC / Laptop Name:
HP Pavilion G7
CPU & cooler:
Intel Core i5-2430M 2,4GHz
Motherboard:
HP HM65
RAM:
8GB Hyundai 1600MHz
VGA & cooler:
Intel HD 3000
Display:
Panasonic TV 32'' FHD
HDD:
Samsung 840EVO 120GB
Sound:
Integrisana
Optical drives:
Lacie eksterni
Mice & keyboard:
HP, Apple
Internet:
SBB
OS & Browser:
Windows 10 home x64
Opet najvaznije nisi rekao.

Da li je laptop ispravan ili ne?! Da li su u servisu zamenili HDD i laptop sada radi normalno ili je laptop pokvaren a pored njega nema spasa ni hard disku?!

Laptop ne moze da radi bez hard diska. Jer sistem se snima na HDD i laptop/racunar non-stop cita sistemske podatke sa HDD-a kako bi tebi pruzio autput u vidu slike... Bez obzira imao ti 2 ili 10 particija ako HDD zavrsi svoje nemas pristup ni jednoj particiji a samim tim i podacima. I temperature o kojima pricas nisu uopste povezane sa ispravnoscu hard diska. Npr. u toku celog radnog veka HDD-a temperatura moze da ne predje 35 stepeni a da se opet pojave losi sektori ili jednostavno od udarca da nastane njegov kvar.

nixysx

PCAXE Apprentice
Učlanjen(a)
24.04.2016.
Poruka
23
Rezultat reagovanja
0
Moja konfiguracija
Opet najvaznije nisi rekao.

Da li je laptop ispravan ili ne?! Da li su u servisu zamenili HDD i laptop sada radi normalno ili je laptop pokvaren a pored njega nema spasa ni hard disku?!

Laptop ne moze da radi bez hard diska. Jer sistem se snima na HDD i laptop/racunar non-stop cita sistemske podatke sa HDD-a kako bi tebi pruzio autput u vidu slike... Bez obzira imao ti 2 ili 10 particija ako HDD zavrsi svoje nemas pristup ni jednoj particiji a samim tim i podacima. I temperature o kojima pricas nisu uopste povezane sa ispravnoscu hard diska. Npr. u toku celog radnog veka HDD-a temperatura moze da ne predje 35 stepeni a da se opet pojave losi sektori ili jednostavno od udarca da nastane njegov kvar.

Ne, laptop nije ispravan, nije popravljen ni nista. Stoji u servisu takav, u redu to sve, to stoji. Mene buni taj serviser koji je rekao da se HDD pokvario zbog pregrejavanja, a radio sam relativno skoro one testove, nije stres test, ne znam, nebitno je ali znas na sta mislim i nije imao ni jedan problem HDD, pregrejavao se nije tako da stvarno ne znam od cega se pokvraio, da napomenem da nije ni laptop padao, tako da ne znam.

Zuco OW

PCAXE Member
Učlanjen(a)
05.02.2016.
Poruka
489
Rezultat reagovanja
14
Moja konfiguracija
PC / Laptop Name:
Drvenko
CPU & cooler:
AMD phenom II X4 B50
Motherboard:
BIOSTAR TA785G3 HD
RAM:
Silicon Power 4gb 1600mhz
VGA & cooler:
Sapphire Radeon HD 6570
Display:
19 MEDION
HDD:
Hitaci 500gb SATA 2
PSU:
500W
Optical drives:
None
Mice & keyboard:
Mis X7 740K tastatura Kb-G265
Internet:
SBB
OS & Browser:
Win 7 64
Other:
Dosta vise :D
Aj skrati Pricu Nego reci sta te koknretno zanima jel se bojis da ce ti taj servis Uzeti neki deo ili sta?
Evo procitao sam 5 puta sve postove i ne kontam sta zelis.
Ako mislis da ti je uzeo HDD tvoj ispravan a tebi dao neki neispravan Proveri specifikacije Tog laptopa.. preko Product ID
Ja stvarno ne znam zelis svaki post je isti samo drugacije napisan

_GiBo_

PCAXE Addicted
Učlanjen(a)
15.05.2014.
Poruka
1.843
Rezultat reagovanja
52
Moja konfiguracija
PC / Laptop Name:
_GiBo_
CPU & cooler:
AMD Ryzen r5 1600 + CM Nepton 280l+EK Vardar F3-140ER
Motherboard:
GIGABYTE AX370-GAMING 5
RAM:
Kingston Hyper X Fury 8GB DDR4 - 2666MHz
VGA & cooler:
ASUS R9 280X TOP V2 @ 1180/1750MHz
Display:
DELL P2417H
HDD:
SSD Samsung 840 EVO 120GB + WD Blue 500GB + WD Red 1TB
Sound:
Integrisana/2.0 Genius Wooden
Case:
Fractal Design Define XL R2 Black Pearl + PSU Cover
PSU:
Thermaltake SPS 730M - 730W
Mice & keyboard:
A4 Tech R70 Bloody Wireless, Logitech Deluxe 250
Internet:
SBB Superset - 110/6 Mb/s
OS & Browser:
Windows 10 Pro 64bit // Chrome 64bit
Other:
/Nexus 6P/8.1 Оrео/
Koлико видим, овде је једини проблем што је сервисер рекао да је хард цркао због прегревања...
Па шта, мислим као да је сад битно зашто се покварио, кад је завршио каријеру.
Бар харду није проблем да цркне из "чиста мира".
Ако си баш запео, провери спеацификације као што ти је изнад речено и носи у други сервис, ако већ овоме не верујеш.

nixysx

PCAXE Apprentice
Učlanjen(a)
24.04.2016.
Poruka
23
Rezultat reagovanja
0
Moja konfiguracija
Ja sam na tom HDD imao previse bitne podatke, previse, polovinu njih sam imao backup na drugom kompu, ali vecinu nisam i mene samo jede to sto mi kaze da je od pregrejavanja crko, a nije se pregrejavao, nebitno. Mene je zanimalo da li sistem moze da se pokrene bez HDD, da shvatam sta sam pitao i da hahahaha, stefi988 mi je objasnio i shvatio sam.

Mi-Los

Banned
Učlanjen(a)
23.02.2016.
Poruka
331
Rezultat reagovanja
1
Moja konfiguracija
Naravno da moze sistem da se pokrene bez HDDa, uz pomoc SSDa, moze i bez njega, uz pomoc M.2 ili PCI-E SSDa. :)

raykan

PCAXE Addicted
Učlanjen(a)
15.09.2010.
Poruka
2.413
Rezultat reagovanja
214
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
i5 2500k @5.3GHz 1.52v
Motherboard:
MSI BIG BANG MARSHALL
RAM:
16GB
VGA & cooler:
GTX 1070
Display:
Lenovo 27 freesync
HDD:
275+3tb
Case:
CM Cosmos II
PSU:
CM v1000
Mice & keyboard:
Logitech G9x, CM Storm XT brown
OS & Browser:
W10
Naravno da moze sistem da se pokrene bez HDDa, uz pomoc SSDa, moze i bez njega, uz pomoc M.2 ili PCI-E SSDa. :)
Ne budi bukvalista.

OT-kupi ssd 120gb polovan za 25e, nov 30-35e, turi u laptop, i uzivaj bez buke i kocenja. Nije to neki izdatak da bi sad pravio veliku famu oko toga. Usled cega je crkao je apsolutno nebitno, bitno je da ne moze da radi laptop bez storage-a i da to moras da zamenis.

Vrh