Lukija
PCAXE Eminent Guru
- Učlanjen(a)
- 13.04.2009.
- Poruka
- 2.564
- Rezultat reagovanja
- 0
Moja konfiguracija
Definitivno dokaz da ne dozivljava svako isto buku; posto kod mene se ista cuje (sistem uzet od apple-a)Kod mene se pumpa nije cula ali brbotanje se cuje samo 1 put kad se namontira na kuciste,znaci svaki put kad skidam radijator i vratim ga na kuciste zacuje se brbotanje par sec i to je sve
Nisam pametan sta ciniti; da li videti sa ekipom iz gigatrona pa mozda zameniti za neko koje na licu mesta ne buci kao ovo ili...?!pa da li citas sta ljudi ovde pisu ?
tiho, necujno, pumpa se ne cuje, etc...
tvoj problem, kao i moj je taj sto "necujno" na zalost svakom znaci nesto drugacije. Pocevsi od navike i individualnog repera za tisinu, pa do ega i priznavanja greske/nezadovoljstva u javnosti pa cak do kompleksa gde neko ne zeli da prizna sam sebi da se zaj*bo isl.Ja znam da sam sa H50 izeo gomno onoliko, uzeo sam 2 komada koja su bila kao fontana, buckanje i zujanje. A ovamo su padale zakletve na sve strane kako je necujno. Posle toga sam na youtube nasao dosta audio/video zapisa kako to moze da zvuci. Srecom pa je Gigatron uvazio reklamaciju i vratio mi novac. Da ne bude da izmisljam Hector i serviseri su culi kako to zvuci. Tako da je jedini test kome verujem moj licni test. A posto H70 u Srbiji necemo gledati u skorije vreme ili cemo ga videti po nekoj sumanutoj ceni. Ili ce biti uvezeno celih 20 komada, pa ce ventualne reklamacije biti besmislene; mislim da necu probati doticni proizvod. Ako ste stekli utisak da zvucim nadr*ano - to je zato jer jesam nadr*an.
Brbotanje se cuje kad ima vazduha u sistemu. NE SME DA IMA VAZDUHA u zatvorenom kruznom sistemu. Kraj. Tacka.Apple je napisao(la):]Kod mene se pumpa nije cula ali brbotanje se cuje samo 1 put kad se namontira na kuciste,znaci svaki put kad skidam radijator i vratim ga na kuciste zacuje se brbotanje par sec i to je sve
ne, to je do loseg inzinjeringa. Naravno da je jako tesko napraviti zatvoren sistem u kome nema nimalo vazduha - kad ne ostavis nepovratni ispusni ventil. Prosto je, inzinjeri vide koliko vazduha ostaje (u proseku) pri pakovanju/zatvaranju sistema, ostave pod-komoru (sub-chamber) sa ventilom i nesto viska tecnosti. U radu, vazduh ce izaci kroz ventil i iz sistema, a dodatna tecnost automatski zauzeti njegovo mesto. Sobzirom da je ventil nepovratni (one-way), vazduh ne moze da udje nazad u sistem. Prosto je. Ako se sistem tako napravi, nece NIKAD biti brbotanja niti bilo kakvog zvuka nakon par dana cirkulacije vode kroz sistem (potrebno je da se oslobodi sav visak kisionika u samoj tecnosti i da se micro bubbles slegnu i takodje izadju iz sistema. 101 water cooling )A H50 kada se montira ili ako se Kućište pomera ima malo buke što se ćuje - to je ali samo u tom smislu, kada ovako stoji i nepomera se, nema više te buke. To leži do koncepta zatvorenog sistema
Noctua bolja ali mozda bi se izjedancili kad bi proc bio vise OC tj na vecem naponu CPU a ali i tad bi ja bio za D14
Ja mislim da vi treba da zaposlite nekog ko se zapravo razume u vodena hladjenja Stavi se anti-korosant (antifriz) u odredjenoj meri posto on sprecava smrzavanje ali i koroziju, a bakar ima tendenciju da brzo oksidira ukoliko ima puno kiseonika u sistemu (pozeleni) te je antifriz maltene neophodan u sistemu. Dakle nema nista od smrzavanja do -20graphXtreme: nice idea, but...
nemože kako je tvoj smisao - closed System treba Airfil neke kolićine. Ako dođe do +2 / - 2 i niže temperature, da se ne zaledi i ako se greje da se može da razdeli bolje (proširenje).
A u H50 nije Voda nego Liquid System - niko nekaže da H za Vodu stoji
Okej koji je ovo materijal i gde mogu naci nesto na netu o tomeRadiatore od spezialnog Hybridnog Materijala. (nije Metal ali ima temperatire co-efficient duplo bolji nego "CU" a košta u proizvodu trečinu manje
Ja sam sebi izmalterisao kuću, postavio stolariju i parket. Po meni se ne isplati davati pare da majstori sređuju.Ja sam moj sistem sa dve innovatek hpps + pumpe, hwlabs 360 rad - tanji model, ocz hydroflow blok za cpu i EK blok za gpu 8800gts sve zajedno platio 120e sa svim delicima, holenderima itd. Nesto sa oglasa, nesto iz radnje na rasprodaji, ali sve novo. tako da preko 90e se po meni ne isplati davati za h70