• Apgrejdovali smo forum na XenForo 2.1.1, ukoliko imate predloga vezanih za izgled ili funkcionalnost foruma, ili ukoliko naletite na neki problem, javite nam OVDE

DEFINISALI SMO PRAVILA FORUMA. Pročitajte ih, pojaviće se automatski kada krenete da čitate nešto!

corsair ddr3 xms

mcrazy

PCAXE Member
Učlanjen(a)
09.05.2009.
Poruka
473
Rezultat reagovanja
0
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
W3520
Motherboard:
Foxconn Bloodrage
RAM:
3x2GB OCZ 1866
VGA & cooler:
GTX280
Display:
22'
HDD:
640GB
Case:
HAF 932
PSU:
HX750
Optical drives:
samsung
Mice & keyboard:
G15, G5
Ako sam dobro shvatio samo spustanjem mem delioca sa x8 na x6 su ti se spustile temperature za 10-15C??? Voleo bi da jos neko ko ima i7 ovo proba/potvrdi deluje mi neverovatno!
I ja tako nekako shvatih...

Jest' kontroler integrisan, ali mnogo mi to bre... :)
Najvise sam ja kriv za ovu zbrku :D On je napisao 10c a ja 10-15C gde samo ja znam sta to znaci, a pretpostavio sam i on :d
Kada se gleda sa strane, deluje mnogo konfuzno. Naime, on je dobio takve temperature jer mu je sada cpu manje opterecen nego sto je bio (to se moze zakljuciti iz rezultata u gflopsima). Pored toga, treba uzeti u obzir i vremesnku razliku u testiranju jer temperature nisu iste u 13h i 23h. A kada bi nastimao kako treba, pored one temp sto bi mu se 'vratila' dobio bi jos 5C na vecu frekvenciju. Nadam se da je sada bar malo jasnije. Znaci to nisu konkretne brojke (sa moje strane) nego vise karikiranje sbbkbb.
Poeta je da ce manje gflops u linxu sigurno doneti nize temp.
Njemu je sada memorija (ili nesto u biosu :d) bottleneck za procesor i on ne radi punom snagom. Kod mene je razlika max 2C sa nizim deliocem i nb frekvencijom.

@manja ajde ako ti ne bude mrsko, provrti i prime95 8threads jedno sat vremena :)

Poslednja izmena:

manja

PCAXE Member
Učlanjen(a)
24.10.2009.
Poruka
646
Rezultat reagovanja
0
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
I7 3770K
Motherboard:
ASRock Z77 OC Formula
RAM:
2x4gb ddr3 G-Skill TridentX2400mhz
VGA & cooler:
Sapphire HD7850 DualX
Display:
HP 2309m
HDD:
SSD Crutial M4 128Gb/HDD Samsung F3 1Tb
Case:
CM Haf 932
PSU:
SilverStone Strider 1000W
Optical drives:
neki LG
Mice & keyboard:
Razer Mamba &Logitech Wave K350
Internet:
Vdsl50
OS & Browser:
Win 7 Ultimate 64bit
Napon procesora i nije toliko bitan, bitna je temperatura! Posto si ti vec na gornjoj granici 80-85C bojim se da nemas prostora za podizanje napona i testiranje linx-om. Probaj prvo da na tih 4.4GHz spustas napone i stignes do 75C recimo pa onda teraj dalje.

Ako sam dobro shvatio samo spustanjem mem delioca sa x8 na x6 su ti se spustile temperature za 10-15C??? Voleo bi da jos neko ko ima i7 ovo proba/potvrdi deluje mi neverovatno!
ja nesto i nisam mnogo iskusan u ovome sam tek tri nedelje al ni ja nisam mogo da verujem al sve to tako na kraju ispada pa sam hteo bas da cujem jos necije misljenje jer ja osim sto sam spustio mnozilac nista drugo nisam uradio al zar ne bi onda temperature trebalo da budu vece posto je sad veci takt mislim na 4,4ghz u odnosu na 4,3ghz ja imam cak 6c manji maksimum a mozda je tek sad kuler nalego dobro posto sam dotego i srafove do samog kraja mozda je i to fora sta mislite al opet ja licno ne mislim da je to jer su razlike u temperaturama bas velike
a sto se vodenog ladjenja imam ga vec al nije neko narocito dobro mogu cak reci da mi bolje temperature daje ovaj prolimatech i nema zezanja sa dolivanjem i ne mora da se kontrolise dali negde curi i tako to ja znam da je bolje vodeno to ne osporavam al je po meni dosta rizicnije jer sam ja imao taj maler da mi iscuri tecnost po maticnoj i grafickoj
daj mi neki link de da skinem prime95 8treard

Poslednja izmena:

mcrazy

PCAXE Member
Učlanjen(a)
09.05.2009.
Poruka
473
Rezultat reagovanja
0
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
W3520
Motherboard:
Foxconn Bloodrage
RAM:
3x2GB OCZ 1866
VGA & cooler:
GTX280
Display:
22'
HDD:
640GB
Case:
HAF 932
PSU:
HX750
Optical drives:
samsung
Mice & keyboard:
G15, G5
Pa brate, google.com. Upisi u search prime95 i skini program :)

manja

PCAXE Member
Učlanjen(a)
24.10.2009.
Poruka
646
Rezultat reagovanja
0
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
I7 3770K
Motherboard:
ASRock Z77 OC Formula
RAM:
VGA & cooler:
Sapphire HD7850 DualX
Display:
HP 2309m
HDD:
Case:
CM Haf 932
PSU:
Optical drives:
neki LG
Mice & keyboard:
Internet:
Vdsl50
OS & Browser:
Win 7 Ultimate 64bit
hvala skinuo sam

nece prime95 kad stigne na 10test puca sistem vec drugi put samo se jednostavno restartuje jedina razlika je bila u odnosu na juce qpi/vtt napon sad mi jue bio na 1.320v a juce na 1.380v jer sam mislio da prime manje opterecuje nego linx al moracu da mu podignem opet qpi/vtt napon na 1,380 pa da vidimo tad sta se desava a temperature max 80c

imam izgleda gremline po kucistu desava mi se nesto cudno u kucistu imam 7 ventilatora e sad prime nece da prodje puca posle 10.testa jednom je izdrzao 55min i restart ja sam pokusao s dizanjem napona sad sve je ok dok ne stignem na 1,38v kad startujem kompjuter tu mi se smanje ventilatori na minimum a samo je jedan povezan na plocu i on i dalje radi na 800rpm a ostalih 6 pada na minimum i pali mi se alarm neki na fan regulatoru brzine ja spustim za stepen nize i ovo sve radi normalno s tim sto treba resetovati fan regulator na dugme pozadi ja opet podignem voltazu ono isto padnu obrtaji probao 5 puta sve se isto ponasa sad ja mislim da mi je napajanje slabo jer imam be quite dark power 550w 80+ sta vi mislite sta je u pitanju jer ne mogu da ga poteram da mi ventilatori rade u fulu ako povisim napone na 1,38v

Poslednja izmena od urednika:

mcrazy

PCAXE Member
Učlanjen(a)
09.05.2009.
Poruka
473
Rezultat reagovanja
0
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
W3520
Motherboard:
Foxconn Bloodrage
RAM:
3x2GB OCZ 1866
VGA & cooler:
GTX280
Display:
22'
HDD:
640GB
Case:
HAF 932
PSU:
HX750
Optical drives:
samsung
Mice & keyboard:
G15, G5
Jos jedan dokaz da sam linx nije dovoljan ;) On samo optereti procesor ali ne cini sistem samo procesor. Tu je komunikacija izmedju istog i ploce i memorije. Tako da nije lose provrtiti i prime. Takodje, mozda je i do programa :) pa probaj i orthos ili occt...

Diabolique

PCAXE OC team
Učlanjen(a)
01.04.2009.
Poruka
2.705
Rezultat reagovanja
1
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
E5200
Motherboard:
P5Q
RAM:
2x2GB
VGA & cooler:
5770
Display:
DIY Projektor
HDD:
10001FALS, 10EACS, 10EADS
Sound:
Audigy@Z5500
Case:
Generic
PSU:
CM 450 RP
Optical drives:
Pioneer 215D
Mice & keyboard:
MS Natural 4000, MX1100R
Internet:
IKOM 2Mb
OS & Browser:
Win XP
Namesti procesor na najviši takt sa kojim prolazi prime i paralelno pusti neki 3DMark, tako ćeš videti da li je problem u napajanju.

Jos jedan dokaz da sam linx nije dovoljan
Potpuno se slažem sa ovom konstatacijom

manja

PCAXE Member
Učlanjen(a)
24.10.2009.
Poruka
646
Rezultat reagovanja
0
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
I7 3770K
Motherboard:
ASRock Z77 OC Formula
RAM:
VGA & cooler:
Sapphire HD7850 DualX
Display:
HP 2309m
HDD:
Case:
CM Haf 932
PSU:
Optical drives:
neki LG
Mice & keyboard:
Internet:
Vdsl50
OS & Browser:
Win 7 Ultimate 64bit
ja ipak mislim da je meni malo 550w jede ovaj ati radeon a i imam dosta ventilatora u kucistu pa ne bi bilo lose da se otvorim za neko krsteno napajanje od 850w ne vidim u cemu je fora osim ako nije u napajanju jer nema nikakve veze fan kontroler s plocom sto bi ovaj fan kontroler smanjivao brzine ventilatora kad povisim napone osim ako mu ne fali struje
resio sam da malo napravim pauzu sa ovim testiranjem dok se ne ponovim s napajanjem cim ubacim novo nastavljam

Poslednja izmena:
Vrh