AXE
PCAXE Addicted
- Učlanjen(a)
- 28.07.2009.
- Poruka
- 5.955
- Rezultat reagovanja
- 499
Moja konfiguracija
Budžet vodeno hlađenje?
Reči “pristupačno” i “vodeno hlađenje” nikada nisu išle zajedno. Sa pojavom Cooler Master Seidon serije, All-In-One vodena hlađenja su se u velikoj meri komercijalizovala.
Jeste, postojali su razni AIO proizvodi već duže vreme, ali im odnos uloženo/dobijeno/buka nikad nije bio u balansu. Seidon serija nas je letos, kada smo radili detaljan test sva tri aktuelna Cooler Master AIO vodena kulera, oduševila sa mogućnostima i cenama.
Kasnije tokom godine Cooler Master je na tržište plasirao Seidon 120V super budžet kuler u svetu vodenjaka. Sa neverovatnom cenom od 40-tak evra će parirati ozbiljnijim kulerima na tržištu i usput ponuditi estetske opcije koje nijedan vazdušni kuler ne može pružiti.
Opširnije....
Rezultati defintivno treba da budu bolji jer je sama pumpa brža i bučnija od prethodnih Seidona. Al opet, na dosta mesta sam video da je 120V nešto lošiji od 120M. Mi svakako treba bolje da "podesimo" test postavku. Verovatno nećemo koristiti 0.6.5 LinX već običan 0.6.4.... jer već na 4.2GHza sa FMA3 istrukcijama ne može ni U14S da se izbori sa temperaturama. Takođe, samo je pitanje vremena kad ćemo promeniti pastu na procesoru jer ovako temperature vrište, a iz kulera izlazi mlak vazduh.... dakle nema pravog izazova kulerima.
To cudo se greje nenormalno i lose prenosi toplotu sa jezgra na kuler, katastrofa. Zbog toga rezultati mogu da budu ko zna kakvi, u zavisnosti od toga kako je Intelova zvaka raspolozena. 

Ovo ne govorim samo ja, ovo ce reci svaka druga osoba koja gotivi aio vodeno.