• Apgrejdovali smo forum na XenForo 2.1.1, ukoliko imate predloga vezanih za izgled ili funkcionalnost foruma, ili ukoliko naletite na neki problem, javite nam OVDE

    DEFINISALI SMO PRAVILA FORUMA. Pročitajte ih, pojaviće se automatski kada krenete da čitate nešto!

„Context Awareness" radikalno menja način na koji stupamo u interakciju sa tehnologij

PCAXE_news

PCAXE Addicted
Učlanjen(a)
28.07.2009.
Poruka
5.782
Rezultat reagovanja
395
Moja konfiguracija


INTEL DEVELOPER FORUM, San Francisko, 15. septembar 2010. godine - „Budućnost računarstva leži u bogatom, kontekstualno orijentisanom korisničkom iskustvu," izjavio je potpredsednik Intela, direktor Intel Labs, tehnološki direktor i stariji partner, Justin Rattner obraćajući se prisutnima na Intel Developer Forumu u San Francisku.

Rattner je opisao način na koji je context awareness postavljen kako bi iz korena promenio način na koji stupamo u interakciju i način na koji se odnosimo prema informacionim uređajima i uslugama koje oni pružaju. S obzirom da su moć procesuiranja, konektivnost i inovativne sposobnosti kompjuterskih uređaja značajno poboljšane, istraživači kompanije Intel su usresređeni na predstavljanje novog „context-aware" korisničkog iskustva. „Context-aware" uređaji će biti sposobni da predvide vaše potrebe, da vam daju savete, i prate vas tokom celog dana na način koji je sličniji ličnom asistentu nego tradicionalnom kompjuteru. „Context aware" računarstvo, uz pomoć kombinacije hard i soft senzora, stvoriće nove prilike za kreiranje naredne generacije proizvoda zasnovanih na Intel platformama.

Opširnije...
 
Vrh