• Apgrejdovali smo forum na XenForo 2.1.1, ukoliko imate predloga vezanih za izgled ili funkcionalnost foruma, ili ukoliko naletite na neki problem, javite nam OVDE

DEFINISALI SMO PRAVILA FORUMA. Pročitajte ih, pojaviće se automatski kada krenete da čitate nešto!

CM Hyper 103 ili CM Hyper TX3 EVO

BojaNS

PCAXE Apprentice
Učlanjen(a)
29.12.2014.
Poruka
9
Rezultat reagovanja
0
Moja konfiguracija
Pozdrav svima, nov sam u ovim vodama pa imam neke nedoumice. Kupio sam novi komp i stock kuler je haos bucan pa hocu da ga menjam, procesor je FX-8350 a kuciste thermaltake urban S21 i pise da moze da primi kuler do 155mm. Trenutno se dvoumim izmedju ova dva modela, CM Hyper 103 i CM Hyper TX3 EVO mada ako ima nesto bolje slobodno recite, maksimum bih dao 3000 - 3500din. Inace necu overclockovati procesor bitno mi je samo da fino hladi i da nije previse bucan pod opterecenjem, ok je da se malo cuje ali ne kao da polece :D. Hvala.

_GiBo_

PCAXE Addicted
Učlanjen(a)
15.05.2014.
Poruka
1.843
Rezultat reagovanja
52
Moja konfiguracija
PC / Laptop Name:
_GiBo_
CPU & cooler:
AMD Ryzen r5 1600 + CM Nepton 280l+EK Vardar F3-140ER
Motherboard:
GIGABYTE AX370-GAMING 5
RAM:
Kingston Hyper X Fury 8GB DDR4 - 2666MHz
VGA & cooler:
ASUS R9 280X TOP V2 @ 1180/1750MHz
Display:
DELL P2417H
HDD:
SSD Samsung 840 EVO 120GB + WD Blue 500GB + WD Red 1TB
Sound:
Integrisana/2.0 Genius Wooden
Case:
Fractal Design Define XL R2 Black Pearl + PSU Cover
PSU:
Thermaltake SPS 730M - 730W
Mice & keyboard:
A4 Tech R70 Bloody Wireless, Logitech Deluxe 250
Internet:
SBB Superset - 110/6 Mb/s
OS & Browser:
Windows 10 Pro 64bit // Chrome 64bit
Other:
/Nexus 6P/8.1 Оrео/
Jeftinija varijanta - LC-CC-120
Ili malo bolji - raijintek themis

BojaNS

PCAXE Apprentice
Učlanjen(a)
29.12.2014.
Poruka
9
Rezultat reagovanja
0
Moja konfiguracija
Gledao sam Themis ali bukvalno mi fali 3mm da bi mogao da stane :/.

ZOMBI

PCAXE Addicted
Učlanjen(a)
14.12.2013.
Poruka
2.110
Rezultat reagovanja
3
Moja konfiguracija

DmasteRNo1

PCAXE Addicted
Učlanjen(a)
19.12.2010.
Poruka
2.184
Rezultat reagovanja
590
Moja konfiguracija
PC / Laptop Name:
Back in Black
CPU & cooler:
AMD Ryzen 5 5600 & Thermalright Peerless Assassin 120
Motherboard:
ASUS TUF Gaming B550-Plus
RAM:
Corsair Vengeance RGB Pro SL 2×8GB DDR4 3600
VGA & cooler:
Gigabyte Aorus RX 6800XT Master Type C 16G
Display:
BenQ Mobiuz EX2710R
HDD:
Kingston KC3000 1TB, ADATA SX8200 Pro 2TB + Be quiet! MC1 Pro
Sound:
Terratec AUREON XFIRE8.0 HD, Microlab FC570BT, White Shark Butterfly White
Case:
Jonsbo U5 (Black)/5×DeepCool FK120 + DeepCool SC790
PSU:
Corsair RM750x (2021)
Optical drives:
Transcend TS8XDVDS-K
Mice & keyboard:
Razer DeathAdder V2 Pro & Royal Kludge RK-H81 (Sky Cyan Switch)
Internet:
Kablovski 120/15
OS & Browser:
Windows 11 & Opera
Other:
Microsoft Xbox X/S Wireless Controller - Robot White, HP LaserJet Pro M130A, Xiaomi 13T Black
Kao što Zombi reče, TT se malo zeznuo u merenju. U većinu (ako ne i u sva) kućišta iz Urban serije staju kuleri visine do 160mm, tako da ne moraš da se ograničavaš na one sa ventilatorima od 9cm.

Steamroller

Moderator
Učlanjen(a)
22.01.2011.
Poruka
9.655
Rezultat reagovanja
17
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
Intel Core i7 2600K @4.8 w/HT CM Nepton 280L
Motherboard:
Gigabyte Z77X-UP7
RAM:
4x4Gb Patriot @1866MHz
VGA & cooler:
ASUS 280X + Morpheus + 2x NF-F12
Display:
2x Dell U2312HM
HDD:
Samsung 840 Evo 120GB
Sound:
Integruša
Case:
HAF XB
PSU:
Seasonic SS-620GM
Mice & keyboard:
CM Storm Recon White + Genius Imperator
Internet:
Cable 20/2
OS & Browser:
Win 7 64bit
Other:
Fluffy Cat and Dog
Ne bih uzeo Raijintek zbog loše orijentacije na AMDu, Dok LC-CC-120 stoji "kako treba".

BojaNS

PCAXE Apprentice
Učlanjen(a)
29.12.2014.
Poruka
9
Rezultat reagovanja
0
Moja konfiguracija
Hvala na odgovorima :), mislim da cu uzeti LC-CC-120, svidja mi se opcija sto moze da se doda jos jedan ventilator. Sto se tice montiranja na plocu pretpostavljam da je svuda isti standard da necu imati problema da nesto ne odgovara? Ovo je ploca http://emmi.rs/mati%C4%8Dne-plo%C4%8De-(mb)-mb-am3+-970-gigabyte-ga-970a-ud3p.11.html?productId=39056 Jel zna neko da li vredi dodavati jos taj jedan ventilator, ja to zamisljam kao da bi onda radili tise posto ih ima dva pa treba manje obrtaja da ohlade ali mozda gresim :))?

ZOMBI

PCAXE Addicted
Učlanjen(a)
14.12.2013.
Poruka
2.110
Rezultat reagovanja
3
Moja konfiguracija
Nece imati problema...
Ne treba ti drugi vent, neces imati mnogo benefita na tom kuleru, mozda par stepeni max.

bleyach

PCAXE Addicted
Učlanjen(a)
07.10.2012.
Poruka
2.023
Rezultat reagovanja
5
Moja konfiguracija
Razlika izmedju jednog venta na 7v i dva venta na 7v je 3-4c.Ja licno merio.Samo sto je jedan vent bio njegov stock a druga dva cooler master sickleflow.Jbg,4c nije malo...Ako imas para uzmi sickleflow pa ih stavi na 7v ili fractal design r2 i oni su dobri.

Vidim da su se pojavili neki Zero Infinity hladnjaci,pa ako mozes da priustis uzmi Zero Infinity Free Flow+ ne mozes da omasis,ima 5 heat pipe-ova,3 tower-a i 3 ventilatora.

Poslednja izmena:

BojaNS

PCAXE Apprentice
Učlanjen(a)
29.12.2014.
Poruka
9
Rezultat reagovanja
0
Moja konfiguracija
Kupljen LC-CC-120 :), malo sam se namucio oko montaze, morao sam da skidam gornji poklopac od kucista ali ok je sve proslo i realno samo razlika u buci je nebo i zemlja. Inace mozda bude koristilo ako jos neko ima ovo kuciste kada se montira kuler deluje mi kao da nema mesta da se montira dodatni ventilator na gornju stranicu kucista, mozda i gresim ako ima da se kupi neki bas tanak ali neki debljine kao sto je stigao uz kuler ne bi stao. Bukvalno neverovatno u odnosu na stock cooler, hvala na pomoci :). Jos jedno pitanje, verovatno suvisno, jel treba u BIOSu negde da podesavam napon za kuler ili je to vec podeseno, malo sam pogledao i deluje mi kao da ni nema ta opcija?

ilbb

PCAXE Addicted
Učlanjen(a)
07.06.2013.
Poruka
2.251
Rezultat reagovanja
278
Moja konfiguracija
Ne treba da se podešava napon pošto je pwm ventilator, jedino možeš podesti brzinu ventilatora u zavisnosti o ciljne temperature procesora, tj posle koje temp. će početi da ubrzava, sad ta podešavanja zavise od ploče i biosa ali manje više su slična. Koja ploča je u pitanju?

BojaNS

PCAXE Apprentice
Učlanjen(a)
29.12.2014.
Poruka
9
Rezultat reagovanja
0
Moja konfiguracija

ZOMBI

PCAXE Addicted
Učlanjen(a)
14.12.2013.
Poruka
2.110
Rezultat reagovanja
3
Moja konfiguracija
Cek bre, zbuni me sad totalno. Kako si ti montirao kuler i ventilator na njemu? Mozes li da okacis sliku da vidim sta si uradio?
Ventilator treba da duva kroz rebra kulera a ne da izvlaci vruc vazduh iz njega.

BojaNS

PCAXE Apprentice
Učlanjen(a)
29.12.2014.
Poruka
9
Rezultat reagovanja
0
Moja konfiguracija
Auuu da, moguce da je moj previd, tj. sto nemam pojma :)), verovatno sam dobro montirao nego sam ja podrazumevao da ventilator izvlaci a ne da duva kroz hladnjak. A kako onda ide ako se npr. stavi drugi ventilator, jel on treba isto da duva kroz hladnjak ili izvlaci? Ovako sam identicno montirao, nije moja slika ali tako je montiran http://www.lc-power.de/typo3temp/pics/ba04e3ce79.jpg. Ne verujem da cu stavljati drugi ventilator nego me sada cisto zanima :).

ilbb

PCAXE Addicted
Učlanjen(a)
07.06.2013.
Poruka
2.251
Rezultat reagovanja
278
Moja konfiguracija
CPU Fan Control mode: ostavi Auto(default), ili stavi PWM
CPU Fan Speed Control: ostavi Normal(default) pa možeš podešavati EasyTune-om(podesi da ti se podiže sa winom i pogasi automacki apdejt - nepotreban je), ili možeš Silent(proveri temperature), Manual(treba podesiti i Slope PWM)

Najbolje je da ti fan stoji sa strane memorije(desno) i da duva levo kroz radijator prema zadnjoj strani kučišta gde ti se nalazi ventilator)(Opcija 1 na slici)
nh_u12p_airflow_options.jpg

Poslednja izmena:

BojaNS

PCAXE Apprentice
Učlanjen(a)
29.12.2014.
Poruka
9
Rezultat reagovanja
0
Moja konfiguracija
Ok, hvala :), provericu jos kada dodjem kuci ali mislim da je tako namesteno ;).

ZOMBI

PCAXE Addicted
Učlanjen(a)
14.12.2013.
Poruka
2.110
Rezultat reagovanja
3
Moja konfiguracija
Auuu da, moguce da je moj previd, tj. sto nemam pojma :)), verovatno sam dobro montirao nego sam ja podrazumevao da ventilator izvlaci a ne da duva kroz hladnjak. A kako onda ide ako se npr. stavi drugi ventilator, jel on treba isto da duva kroz hladnjak ili izvlaci? Ovako sam identicno montirao, nije moja slika ali tako je montiran http://www.lc-power.de/typo3temp/pics/ba04e3ce79.jpg. Ne verujem da cu stavljati drugi ventilator nego me sada cisto zanima :).
Push-pull postavka ventilatora ili ti po naski "povuci-potegni" da tako najbukvalnije prevedem. Znaci taj ventilator napred uvlaci i duva svez vazduh kroz telo kulera a drugi povlaci topao sa druge strane kulera i duva ga ka pozadi. Razumes li sad? Znaci oba ventilatora su postavljena da duvaju u istom smeru samo sto prvi uvlaci svez vazduh jer je on logicno napred a drugi izvlaci topao vazduh jer je on logicno sa druge strane. Kapiras sad?

Razumes li sad?

BojaNS

PCAXE Apprentice
Učlanjen(a)
29.12.2014.
Poruka
9
Rezultat reagovanja
0
Moja konfiguracija
Da, hvala ;) sve jasno, a i logicno :)).

Vrh