• Apgrejdovali smo forum na XenForo 2.1.1, ukoliko imate predloga vezanih za izgled ili funkcionalnost foruma, ili ukoliko naletite na neki problem, javite nam OVDE

DEFINISALI SMO PRAVILA FORUMA. Pročitajte ih, pojaviće se automatski kada krenete da čitate nešto!

buvljaci sa pc opremom-vrede li

noodi

PCAXE Member
Učlanjen(a)
27.06.2010.
Poruka
943
Rezultat reagovanja
6
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
i5 4670k @ 4.3 ghz @ Noctua D15
Motherboard:
Maximus VII Ranger
RAM:
4 x 4gb @ 2133mhz CL 9
VGA & cooler:
GIGABYTE nVidia GeForce GTX 1080 Ti Gamanig OC BLACK
Display:
Asus MG279Q
HDD:
Corsair ssd 120g + samsung 850 evo 500 g
Sound:
integrale
Case:
CM MasterCase 5 pro, 4 x Noctua A14 + 2 x S12
PSU:
Antec 1000W Gold
Optical drives:
HP external
Mice & keyboard:
Logitech G810 + G502 @ QCK XXL
Internet:
cable SBB @ 100 mbit/s
OS & Browser:
Win 10 & Chrome
Evo mali update: Bio sam jutros na pancevackom starom buvljaku.
Ima svega i svacega, ali malo toga vredi.
Gomila napajanja starih,grafickih i memorije tip sdram. DDR nisam nigde video. Starig kompova i ekrana. E, sta od toga radi, stvarno ne znam. 90% stvari prodaju romi, koji nit znaju sta imaju nit kolko vredi.
Ja sam uzeo cetiri potencijometra koji su stereo za 90dinara. lepo rade, vidi se da su sa nekog starog pojacala.
E da, ima i dosta "hi-fi" opreme, pretezno pojacala. Cene idu od 40-70e (nisam se cenkao, samo pitao), ali 100% moze i nize. Sledece nedelje idem sa papirom i olovkom, posto mi se par pojacala svidelo (marka,ocuvanost), al posto se ne razumem hocu prvo da proverim kakva su i dal vrede toliko.
Ima jos raznih stvari, ,tipa knjiga, masinskih delova itd. E sada sta i kolko vredi - morate samo da gledate.
Uzeo sam i neki adapter za cesmu za 20dinara :P
I da se zahvalim clanu Superstarr koga sam video na buvljaku, covek pomaze caletu. Dao mi je 3 fan grilla za dz. ;) :sekira:

DR4C0Ni4N

PCAXE Addicted
Učlanjen(a)
20.02.2011.
Poruka
3.005
Rezultat reagovanja
772
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
i9-10900F | Cryorig C7
Motherboard:
ASRock Z590M-ITX/ax
RAM:
16GB 3200MHz Vengeance LPX
VGA & cooler:
Zotac GTX 1070
Display:
Dell U2722DE (27" QHD IPS)
HDD:
1TB Samsung 970 EVO Plus
Sound:
Focusrite Scarlett 2i2 | Presonus Eris 3.5 | AKG K550 | SMSL iDEA
Case:
Lian-Li A4-H2O X4
PSU:
Corsair SF750
Mice & keyboard:
MX Master 2S & Thor 300 TKL
Other:
ThinkPad T580 (i5-8250U, 24GB DDR4, 256GB M.2, Intel UHD 620)
90% stvari prodaju romi, koji nit znaju sta imaju nit kolko vredi.
Tu i lezi fora oko niskih cena, oni nemaju pojma koliko sta vredi pa cenu odredjuju prema velicini hardvera, po principu sto veci hardver - to mora da vredi vise.

Druga bitna stvar, nikako ne pominji oznake, karakteristike, neku uporednu vrednost, etc... prilikom cenkanja. Ako ih ubedis da prodaju neku glupost dobices ultra nisku cenu.

Trece - pogledaj da li hardver ima neko ostecenje koje ne utice na rad pa koristi isto da dodatno ubijes cenu. Ili neke interne konektore/rupe predvidjene za nesto, pa im onda pustis pricu kako tu dolazi bitna komponenta tog hardvera, i kako isti bez nje ne moze da radi - dodatni popust! :)

Sto se tice pojacala, tu cena moze drasticno da se ubije. Primera radi, pre 3 godine sam uzeo neko Visonik HiFi pojacalo od 200W za 1000 din. Pocetna cena koju je prodavac (romske nacionalnosti) trazio je bila 50e (ako se dobro secam to je tada bilo ~4000 din).

----------
Mali update: Uzeo preko Kupinda Audigy 2 5,25" I/O drive za 1500 din tako da se sada moze reci da imam Audigy 2 Platinum - za svega 2500 din! :D

noodi

PCAXE Member
Učlanjen(a)
27.06.2010.
Poruka
943
Rezultat reagovanja
6
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
i5 4670k @ 4.3 ghz @ Noctua D15
Motherboard:
Maximus VII Ranger
RAM:
4 x 4gb @ 2133mhz CL 9
VGA & cooler:
GIGABYTE nVidia GeForce GTX 1080 Ti Gamanig OC BLACK
Display:
Asus MG279Q
HDD:
Corsair ssd 120g + samsung 850 evo 500 g
Sound:
integrale
Case:
CM MasterCase 5 pro, 4 x Noctua A14 + 2 x S12
PSU:
Antec 1000W Gold
Optical drives:
HP external
Mice & keyboard:
Logitech G810 + G502 @ QCK XXL
Internet:
cable SBB @ 100 mbit/s
OS & Browser:
Win 10 & Chrome
Hehe, thx za tips :)
Sledecu nedelju idem u "snimanje" koji su modeli tacno. Jedno sony pojacalo sam slucajno zapamtio po izgledu lik trazio 50e (znaci bez cenkanja, samo sam pitao) i isto takvo nema nigde na limundu/kupujemprodajem ispod 70e. Znaci stvarno ima za jeftinije pare stvari. Uf jedno pojacalo mi palo za oko. Em sto je prelepo, ocuvano, preveliko i neki 'zlatni nesto" model/proizvodjac. trazio lik 70e ali valjda ce spustiti :D

Vrh