Steamroller
Moderator
- Učlanjen(a)
- 22.01.2011.
- Poruka
- 9.655
- Rezultat reagovanja
- 17
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
Intel Core i7 2600K @4.8 w/HT CM Nepton 280L
Motherboard:
Gigabyte Z77X-UP7
RAM:
4x4Gb Patriot @1866MHz
VGA & cooler:
ASUS 280X + Morpheus + 2x NF-F12
Display:
2x Dell U2312HM
HDD:
Samsung 840 Evo 120GB
Sound:
Integruša
Case:
HAF XB
PSU:
Seasonic SS-620GM
Mice & keyboard:
CM Storm Recon White + Genius Imperator
Internet:
Cable 20/2
OS & Browser:
Win 7 64bit
Other:
Fluffy Cat and Dog
- Urednik
Već me neko vreme zeza butovanja na kompu. Ponekad treba da čekam po 3-4 minuta da prođe post screen. Proces uglavnom mogu ubrzati tako što stisnem DEL, uđem u bios i samo izađem. Mada ni to nekad ne radi, stisnem DEL pa svakako moram čekati 3-4 min da mi izlista SATA uređaje. Imao sam Seagate hard od 500gb koji je na mom prethodnom kompu radio flawless, sa trenutnom Asus pločom sam "produženo" butovanje povezao sa tim hardom. Bez tog harda se butovao sistem kako treba. Te sam taj Seagate zamenio sa WD 500gb hardom i sve je radilo kako treba odprilike nedelju dana. Pre nekoliko dana mi se javio isti problem. Sinoć sam restartovao komp i otišao u drugu sobu da gledam seriju na drugom kompu. Čuo sam iz druge sobe da mi se komp butovao u win posle 33 minuta. Radio sam clear cmos, ostavio def klok, ništa nisam dirao... Sve isto. Also, na moj trenutni sistemski disk (80gb maxtor sata 1) nisam mogao isntalirati Win7 u ACHI modu, instalacija se spucala. Za vikend ću dobiti treći disk neki od 320gb i elimnisaću moje sadašnje hardove kao faktor i probaću da furam AHCI mod. Jel ja radim nešto loše, ili je ploča u pitanju? Menjao sam SATA kablove, naposnke kablove, isto....
Till then... ima neko neki predlog?
Till then... ima neko neki predlog?