• Apgrejdovali smo forum na XenForo 2.1.1, ukoliko imate predloga vezanih za izgled ili funkcionalnost foruma, ili ukoliko naletite na neki problem, javite nam OVDE

DEFINISALI SMO PRAVILA FORUMA. Pročitajte ih, pojaviće se automatski kada krenete da čitate nešto!

Blic razmišljanja

Fearl3ss

PCAXE Addicted
Učlanjen(a)
13.08.2015.
Poruka
3.580
Rezultat reagovanja
932
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
Samo X3D
Motherboard:
Samo X9999, VRM prejako
RAM:
128gb x 2
VGA & cooler:
Sve aaaaaa
Display:
8k
HDD:
99tb + m2 nvme generation 10
Case:
NZXT RGB LGBT boje, full custom loop water no leak
PSU:
10000w gold 99% +
ku**c

Ti nas zaje**vaš...
:rotf::rotf::rotf::rotf::rotf:

Edit: @Fearl3ss druže nešto si mnogo u materiji promene pola, znaš sve šta i kako, i kako od ćune vagina. :geek:
Istraživao sam odnos moderne psihologije i duhovnosti/pravoslavlja, to jest i dalje istražujem, pa moram da znam :)

Problem je što ti ljudi nemaju veliko STOP od psihologa na takve zahvate, nego ih još rade besplatno o trošku države, u državnim institucijama.. od strane naših lekara, imaju odobrenja.
Veruju u "zvaničan" stav nauke i struke da to tako treba.

Verovao ili ne uzelo maha i kod nas u mlađim generacijama.. i uopšte nije smešno ni naivno. Video si slučaj sa Vujadinom. A znam jednog koji je imao najbolju ribu u gradu i isto je promenio... unakazio se.

Poslednja izmena:

Plauer1

PCAXE Member
Učlanjen(a)
15.02.2020.
Poruka
594
Rezultat reagovanja
230
Moja konfiguracija
U vrtiću uče decu od malena na zapadu da probaju da se oblače kao žensko.. Znam ljude koji žive u USA i Nemačkoj, oba su imali problem sa vrtićom jer nisu hteli da šalju decu na takav dan gde moraju da dođu obučeni kao suprotan pol.
da znam za to .strahota ...

Plauer1

PCAXE Member
Učlanjen(a)
15.02.2020.
Poruka
594
Rezultat reagovanja
230
Moja konfiguracija
Istraživao sam odnos moderne psihologije i duhovnosti/pravoslavlja, to jest i dalje istražujem, pa moram da znam :)
neki sveti oci kazu da treba slusati tj treba se leciti kod psihijatara ,a neki kazu da ne treba . al to je psihijatrija ,a ne psihologija . imas li ti misljenje u vezi toga?

Cika_Kure

PCAXE Addicted
Učlanjen(a)
29.05.2024.
Poruka
1.818
Rezultat reagovanja
2.176
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
AMD Ryzen 7 5700x 3D, ID Cooling SE-225-XT BLACK
Motherboard:
Asus TUF Gaming B550
RAM:
KINGSTON Fury 32GB (2 x 16GB) DDR4 3200MHz
VGA & cooler:
Biostar RX6700XT 12GB GDDR6

Seems legit...

EDIT, naravno neće da ubaci GIF sliku u javni deo foruma...

64453[/QUOTE]

Uruk

PCAXE Addicted
Učlanjen(a)
16.12.2010.
Poruka
1.740
Rezultat reagovanja
1.379
Moja konfiguracija
PC / Laptop Name:
mc5
CPU & cooler:
R5 7600X / ag620
Motherboard:
B650 LiveMixer
RAM:
2x16 6000cl30 Bestia
VGA & cooler:
Dual RX 7700 XT OC
Display:
C4 48"
HDD:
2 TB nvme Kingston + 2 TB HDD Toshiba
Case:
Carbide 400c
PSU:
Corsair Rm750x
Ako će da ga naprave kao Mišel Obamu samo napred :b

Fearl3ss

PCAXE Addicted
Učlanjen(a)
13.08.2015.
Poruka
3.580
Rezultat reagovanja
932
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
Samo X3D
Motherboard:
Samo X9999, VRM prejako
RAM:
128gb x 2
VGA & cooler:
Sve aaaaaa
Display:
8k
HDD:
Case:
PSU:
10000w gold 99% +
neki sveti oci kazu da treba slusati tj treba se leciti kod psihijatara ,a neki kazu da ne treba . al to je psihijatrija ,a ne psihologija . imas li ti misljenje u vezi toga?
Da ne komentarišem ova 2 balavca.. ili barem po ponašanju, jadne godine.

Dugačko je ovo sad za axe forum, ali psihologija je prevedeno sa latinskog - nauka o duši, a moderna psihologija svakako poriče postojanje duše, kao i boga. I tu je problem između njih, nisu oni protiv nauke već protiv farmakomafije, uplitanja raznih agendi u nauku.. Najpoznatije je ovo sa lgtbq+ za koje je nauka rekla da je normalno i ušlo je u udžbenike na fakultetima kao takvo, dakle ne tretira se kao bolest kad dođeš na " seansu".. pa onda antidepresivi, kljukanje lekovima itd.
Sa tim da kljukanje lekovima uopšte nije vezano samo za psihijatre, već i za lekare, ortopede za operacije i slično, obrazac da retko rešavaju stvari " prirodnim " putem.
Primer, većina 40+ ima povišen krvi pritisak, ne znam nijednog lekara koji je to rešio, samo je stavio čoveka doživotno na lekove, kao dileri su postali. Ne bave se uzrokom, eventualno kažu, smanji masno, manje se stresiraj i to je to. A stvar je daleko složenija.. Zahteva i psihologa/psihijatra, nutricionistu, programiranu fizičku aktivnost.. Dakle rešiti uzrok, a ne samo posledicu gurati pod tepih.
Sportski ortopedi takođe, znam na ličnom primeru da su 70% njih mesari, odnosno npr povreda kolena - šalju ljude na operacije kad to uopšte nije potrebno, mali broj njih će te poslati kod nekoga gde ćeš stvar rešiti neoperativno.

Nikolaj je rekao da gde god nauka zaista začeprka dubinski dođe do tvorca tj da ništa nije nastalo " iz ničega" odnosno da je kreirano složeno i s inteligencijom tj da je sve koncima vezano za nebo. Nije bitno da li je psihologija, biologija, fizika, geologija, medicina. Rekao je da moderna nauka dosta stvari sklanja sa strane i zadržava za sebe, ne uči zvanično - o tome je pričao i pokojni Muftija Zukorlić, sad ko ga poštuje ko ne.. Nikola Tesla je npr radio po mnogim tezama iz fizike koje su danas barem zvanično odbačene, a može se reći sve što danas imamo ( toliko godina kasnije ) nije odmaklo od njegovih patenata, " teorija o etru" je poznata, a moderna fizika odbacuje postojanje istog itd.. Ima mnogo njih koji se bave Teslom pa može da se čita i sluša, i Njutn je bio vernik.. I Jung je rekao da je moguće biti i naučnik i vernik.

Nije to neodvojivo, imaš i pravoslavnih psihijatara/psihologa. U suštini jedan je završio medicinu i specijalizirao psihijatriju pa se bolje razume u fiziologiju (barem načelno) i prepisuje lekove, dok je psiholog završio čistu psihologiju i više se bavio razvojem ličnosti, poreklom problema.. Dakle jedan ima ovlašćenje da samo priča sa tobom, a drugi da prepisuje lekove.

Pisao je dosta Nikolaj o ovome što te zanima, a imaš ako ti je lakše da gledaš monaha Arsenija.. završio stomatologiju, dakle bavio se medicinom, bio je težak ateista.. pa sad daje sud o psiholozima/psihijatrima i duhovnicima, potraži na jutjubu.

Problem je što je nemoguće naći dobrog, i ljudi nemaju poverenje, u crkvi je rasulo, a skoro svakog psihologa/psihijatra koga znam nije pomogao sam sebi.
Ja lično da imam problem išao bih kod oba, da znam dobrog.. jer ko je stvarno dobar ne odbacuje ovog drugog.

Poslednja izmena:

Pjanovic

PCAXE Addicted
Učlanjen(a)
12.08.2009.
Poruka
2.618
Rezultat reagovanja
1.734
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
AMD Ryzen 5 5600X w/ Z400 Black RGB
Motherboard:
Gigabyte B450 Gaming X
RAM:
32GB (2x 16GB) 3200MHz G.Skill Trident Z RGB
VGA & cooler:
AMD Radeon ASRock RX 6900 XT Phantom Gaming OC 16GB DDR6
Display:
HP X27i 1440P
HDD:
Kingston SNVS 1TB M.2 + Samsung 860 EVO 500GB SSD + Western Digital Red 3TB
Sound:
Logitech X-230, Realtek integrated
Case:
Cooler Master HAF 912 Plus
PSU:
Seasonic PRIME Ultra GOLD 1000W
Optical drives:
LG BH10LS30 BD-RE & LG DH16ABSH DVD-RW
Mice & keyboard:
Logitech Value & A4Tech X-748K
Internet:
SBB cable
OS & Browser:
Windows 10
Putin je silom unistio opoziciju u svojoj zemlji.
To se nije desilo ni u jednoj clanici NATO-a.

I NATO i Rusija su defakto agresori na suverene drzave.
NATO je veca opasnost po tudje drzave, Rusija je veca opasnost po svoje drzavljane.

To je ocigledna cinjenica, nema tu mesta debati.

Novatech

PCAXE Addicted
Učlanjen(a)
10.04.2015.
Poruka
2.794
Rezultat reagovanja
2.220
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
AMD Ryzen 5 1600 (AF) - LC CC 95
Motherboard:
ASRock B450M PRO4
RAM:
Patriot Viper Steel 2x8gb 3000mhz
VGA & cooler:
Sapphire Nitro+ Radeon RX 580 4GB
Display:
Samsung S24F350
HDD:
Samsung 860 EVO 1TB + Samsung 750 EVO 250gb
Sound:
Lusya Fever DAC + Altec Lansing 4121 + Microlab FC 330
Case:
MS Cyclops V / 2x Arctic P14 - 2x Arctic F12
PSU:
Corsair RM550x
Mice & keyboard:
HyperX Alloy Origins Core (HX Red) - Logitech K230 - Redragon Mirage - Asus TUF M3
Internet:
Supernova 150/10
OS & Browser:
Windows 11 Pro
Other:
Acer Aspire V3 571g

Fearl3ss

PCAXE Addicted
Učlanjen(a)
13.08.2015.
Poruka
3.580
Rezultat reagovanja
932
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
Samo X3D
Motherboard:
Samo X9999, VRM prejako
RAM:
128gb x 2
VGA & cooler:
Sve aaaaaa
Display:
8k
HDD:
Case:
PSU:
10000w gold 99% +
Putin je silom unistio opoziciju u svojoj zemlji.
To se nije desilo ni u jednoj clanici NATO-a.

I NATO i Rusija su defakto agresori na suverene drzave.
NATO je veca opasnost po tudje drzave, Rusija je veca opasnost po svoje drzavljane.

To je ocigledna cinjenica, nema tu mesta debati.
Da ne svedemo to samo na opasnost po države i NATO kao vojnu silu, ceo njihov lobi je poguban po čovečanstvo, ne samo na planu očuvanja državnosti i teritorijalnog integriteta tj vojno.

Ono sto znamo za Rusiju je da ne bi smeli sebi da dozvole da imaju "tudjeg" čoveka na čelu, ili da otvorenom demokratijom dođe na vlast nečiji agent - neko ko im nije u šaci, i držaće Putina dok je živ, verovatno će isto posle toga služba opet gledati da nađe "doživotnog" predsednika iz svojih redova.

Ovo za opoziciju meni nije tačno, čist primer je Srbija ( nije članica NATOa, ali je njihova pijunska vlada - ako ćemo o članicama NATOa nama najbliža Crna Gora je imala Mila koji je sejao mafijom isto kao ovaj, ubijao bez problema), opozicija ne postoji, sve je u "službi" i sve je njihovo, najsmešniji primer je Mica Zavetnica.
Oliver Ivanović i Cvijan su pretili da mu budu neka opozicija i da naprave politički problem, ubijeni su. Đinđić koji je bio takoreći neko političko svetlo je isto ubijen, a ubistvu su se radovali lično Vučić i Šešelj, najavljivali sve dokumentovano video snimcima i intervjuima. Jedina prava opozicija su studenti trenutno, ali nemaju vođu ni predstavnika, a ko misli da će demokratski moći doći na vlast taj se grdno vara. Braniće vlast krvlju.

Ja Rusiju krivim za ovaj rat u Ukrajini iz razloga što su dozvolili stranim službama da instaliraju njihove piune, sprovode agentu protiv rusa, uče ih fabrikivanoj istoriji i sađenju mržnje, dotle da je bilo zabranjeno govoriti ruski, a nemaju bližeg naroda od ruskog, ista krv, isti jezik a ispadoše im ameri bliži - sve po oprobanom receptu sa balkana.. Zna se ko huška sve okolne narode na srbe i kako.. novopečene montenegrine, ustaše, bošnjake.. ko im pravi jezike, istoriju, agendu i po čijem nalogu.
Nije mi jasno generalno šta rade ruske službe.. razumem da dozvole propagandu u svetu jer nemaju finansijskih ili uticajnih sredstava kao amer/jevrejski lobi, ali mogli su barem u Ukrajini ovo preduprediti, što ne bi oni instalirali pijunsku vladu, kupili medije..
Što ne znaju ništa rešit mekim putem.

Poslednja izmena:

Dakula74

PCAXE Addicted
Učlanjen(a)
01.12.2021.
Poruka
3.464
Rezultat reagovanja
3.169
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
9950x3d + NZXT Kraken 280 RGB
Motherboard:
PHANTOM GAMING X870E Nova WiFi
RAM:
64 gb
VGA & cooler:
MSI X Slim Nvidia RTX 4090
Display:
Gigabyte M27Q
Case:
DeepCool's MORPHEUS (4x LIAN LI UNI Fan SL140 V2 black + 3x UNI FAN SL-INF REVERSE BLADE 120)
PSU:
FSP Hydro G PRO 1000W
Mice & keyboard:
MX Master 2S , APEX 7
Ljudi dajte da se manemo politike.
Evo jedna lepa vest kod suseda.

Prilozi

LiDragon

PCAXE Member
Učlanjen(a)
03.12.2013.
Poruka
937
Rezultat reagovanja
370
Moja konfiguracija
Putin svoju braću pravoslavce ubija i to iz sujete. Najskrnaviji od svih.
Nisam imao pojma da je Mišel Obama trandža. Dobro se prerušila.
Da ne pisemo s kim se saradjivao Staljin,sta je radila crvena armija i cuveni Varsavski pakt.

Fearl3ss

PCAXE Addicted
Učlanjen(a)
13.08.2015.
Poruka
3.580
Rezultat reagovanja
932
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
Samo X3D
Motherboard:
Samo X9999, VRM prejako
RAM:
128gb x 2
VGA & cooler:
Sve aaaaaa
Display:
8k
HDD:
Case:
PSU:
10000w gold 99% +
Da ne pisemo s kim se saradjivao Staljin,sta je radila crvena armija i cuveni Varsavski pakt.
Komunizam je posebna prica, i relativno je kratko trajao ako gledamo celokupnu istoriju jedne države. On je bio najpogubniji po njih same.
I Tito je bio ubio stotine hiljada srba, posledice osecamo dan danas, kod nas jos vladaju.

Istraži recimo ko je izmislio komunizam, iz čije kuhinje :troll:

vladarko

PCAXE Addicted
Učlanjen(a)
07.01.2018.
Poruka
16.101
Rezultat reagovanja
12.005
Moja konfiguracija
PC / Laptop Name:
Ago Ao 192 Kurier
CPU & cooler:
Intel i9-10900 & be quiet! Pure Rock 2 Black
Motherboard:
Asus Z490 Tuf Gaming Plus
RAM:
Cusu 2 x 16 GB DDR4 3600 MHz
VGA & cooler:
Palit RTX 3060 Ti Dual 8 GB
Display:
27" AOC 27G2SPU/BK
HDD:
SiliconPower A55 500 GB sata ssd + Western Digital Purple 4 TB sata hdd + Cusu 512 GB 3500q nvme
Sound:
Microlab MT280B, Sony WH-XB700
Case:
SilentiumPC Ventum VT2 TG + 2 x Bionix P120 PWM PST + 2 x Bionix P140 PWM PST
PSU:
XPG Core Reactor 650
Mice & keyboard:
Redragon Impact M908 & Cooler Master SK650 & Redragon Diti K585
Internet:
mts 400/200
OS & Browser:
Windows 10
Učlanjen(a)
11.11.2017.
Poruka
716
Rezultat reagovanja
357
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
Ryzen 9 7950x + Arctic III 360
Motherboard:
MSI B650 MAG Tomahawk Wifi
RAM:
2x32GB Kingston DDR5 6000MHz
VGA & cooler:
RTX 5090 Gigabyte Aorus Master
Display:
AOC 31.5" U32U3CV
HDD:
1TB KC3000 + Crucial m.2 od 500 2HDD od po 4TB (WD RED i Blue) Kingston SSD 240GB
Sound:
Microlab Solo 6c+Audient ID14 MKII
Case:
Lian Li Lancool 216 argb
PSU:
FSP 1350W Platinum
Mice & keyboard:
Redragon/Logitech
Internet:
Optika
OS & Browser:
Win 11/Ubuntu
Other:
Logitech C270 Epson L386
Nas troje ukućana. Sve i da sam rudario sa RTX 5090, sumnjiv bi mi bio račun.
Majko Srbijo, predsedniče državo .I.

Prilozi

Cika_Kure

PCAXE Addicted
Učlanjen(a)
29.05.2024.
Poruka
1.818
Rezultat reagovanja
2.176
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
AMD Ryzen 7 5700x 3D, ID Cooling SE-225-XT BLACK
Motherboard:
Asus TUF Gaming B550
RAM:
KINGSTON Fury 32GB (2 x 16GB) DDR4 3200MHz
VGA & cooler:
Biostar RX6700XT 12GB GDDR6
Pa spustili su crvenu tarifu na 1200KWh, i još kradu tu i tamo po običaju...

Učlanjen(a)
11.11.2017.
Poruka
716
Rezultat reagovanja
357
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
Motherboard:
RAM:
VGA & cooler:
Display:
AOC 31.5" U32U3CV
HDD:
1TB KC3000 + Crucial m.2 od 500 2HDD od po 4TB (WD RED i Blue) Kingston SSD 240GB
Sound:
Case:
Lian Li Lancool 216 argb
PSU:
FSP 1350W Platinum
Mice & keyboard:
Redragon/Logitech
Internet:
Optika
OS & Browser:
Win 11/Ubuntu
Other:
Logitech C270 Epson L386
Ma da. Vodomer nikad ne očitaju tačno, reklamiramo svaki drugi treći mesec.

Plauer1

PCAXE Member
Učlanjen(a)
15.02.2020.
Poruka
594
Rezultat reagovanja
230
Moja konfiguracija
Da ne komentarišem ova 2 balavca.. ili barem po ponašanju, jadne godine.

Dugačko je ovo sad za axe forum, ali psihologija je prevedeno sa latinskog - nauka o duši, a moderna psihologija svakako poriče postojanje duše, kao i boga. I tu je problem između njih, nisu oni protiv nauke već protiv farmakomafije, uplitanja raznih agendi u nauku.. Najpoznatije je ovo sa lgtbq+ za koje je nauka rekla da je normalno i ušlo je u udžbenike na fakultetima kao takvo, dakle ne tretira se kao bolest kad dođeš na " seansu".. pa onda antidepresivi, kljukanje lekovima itd.
Sa tim da kljukanje lekovima uopšte nije vezano samo za psihijatre, već i za lekare, ortopede za operacije i slično, obrazac da retko rešavaju stvari " prirodnim " putem.
Primer, većina 40+ ima povišen krvi pritisak, ne znam nijednog lekara koji je to rešio, samo je stavio čoveka doživotno na lekove, kao dileri su postali. Ne bave se uzrokom, eventualno kažu, smanji masno, manje se stresiraj i to je to. A stvar je daleko složenija.. Zahteva i psihologa/psihijatra, nutricionistu, programiranu fizičku aktivnost.. Dakle rešiti uzrok, a ne samo posledicu gurati pod tepih.
Sportski ortopedi takođe, znam na ličnom primeru da su 70% njih mesari, odnosno npr povreda kolena - šalju ljude na operacije kad to uopšte nije potrebno, mali broj njih će te poslati kod nekoga gde ćeš stvar rešiti neoperativno.

Nikolaj je rekao da gde god nauka zaista začeprka dubinski dođe do tvorca tj da ništa nije nastalo " iz ničega" odnosno da je kreirano složeno i s inteligencijom tj da je sve koncima vezano za nebo. Nije bitno da li je psihologija, biologija, fizika, geologija, medicina. Rekao je da moderna nauka dosta stvari sklanja sa strane i zadržava za sebe, ne uči zvanično - o tome je pričao i pokojni Muftija Zukorlić, sad ko ga poštuje ko ne.. Nikola Tesla je npr radio po mnogim tezama iz fizike koje su danas barem zvanično odbačene, a može se reći sve što danas imamo ( toliko godina kasnije ) nije odmaklo od njegovih patenata, " teorija o etru" je poznata, a moderna fizika odbacuje postojanje istog itd.. Ima mnogo njih koji se bave Teslom pa može da se čita i sluša, i Njutn je bio vernik.. I Jung je rekao da je moguće biti i naučnik i vernik.

Nije to neodvojivo, imaš i pravoslavnih psihijatara/psihologa. U suštini jedan je završio medicinu i specijalizirao psihijatriju pa se bolje razume u fiziologiju (barem načelno) i prepisuje lekove, dok je psiholog završio čistu psihologiju i više se bavio razvojem ličnosti, poreklom problema.. Dakle jedan ima ovlašćenje da samo priča sa tobom, a drugi da prepisuje lekove.

Pisao je dosta Nikolaj o ovome što te zanima, a imaš ako ti je lakše da gledaš monaha Arsenija.. završio stomatologiju, dakle bavio se medicinom, bio je težak ateista.. pa sad daje sud o psiholozima/psihijatrima i duhovnicima, potraži na jutjubu.

Problem je što je nemoguće naći dobrog, i ljudi nemaju poverenje, u crkvi je rasulo, a skoro svakog psihologa/psihijatra koga znam nije pomogao sam sebi.
Ja lično da imam problem išao bih kod oba, da znam dobrog.. jer ko je stvarno dobar ne odbacuje ovog drugog.
vredi pogledati ,

Fearl3ss

PCAXE Addicted
Učlanjen(a)
13.08.2015.
Poruka
3.580
Rezultat reagovanja
932
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
Samo X3D
Motherboard:
Samo X9999, VRM prejako
RAM:
128gb x 2
VGA & cooler:
Sve aaaaaa
Display:
8k
HDD:
Case:
PSU:
10000w gold 99% +
vredi pogledati ,

Au.. nisam znao za ovaj slučaj.

Još kažu na kraju da nije ni imala povređen meniskus...

Kako ovaj lekar izgleda je takođe
" zabrinjavajuće" .

Znam nažalost slučajeve i sa VMA, gde su po 7-8x ispravljali neuspelu "rutinsku" operaciju ligamenta kolena. Što se tiče lekara tu važi 10x meri jednom seci, baš nije lako naći dobrog.. a ako ne istražiš kod koga ideš možeš sebe zakopat za ceo život. Ove liste čekanja kod nas su posebno jezive, pa ko nema za privatno može da se slika, sportista ne može da čeka 1-2 godine da dođe na red. Sistem nam je truo i odavde se treba seliti ako studenti ne pobede.

I kod ovog dr Milankova u NS koju je devojku spasao besplatno je jezivo.
Hrana koja se dobija nije ni za životinje, uslovi, kreveti stari 20 godina.. I onda neko kaže ovde je napredno, poboljšava se, gradi se.. a samo peru i kradu pare preko građevine, bolnice su u rasulima.

Prilozi

Poslednja izmena:

vladarko

PCAXE Addicted
Učlanjen(a)
07.01.2018.
Poruka
16.101
Rezultat reagovanja
12.005
Moja konfiguracija
PC / Laptop Name:
Ago Ao 192 Kurier
CPU & cooler:
Motherboard:
RAM:
VGA & cooler:
Display:
27" AOC 27G2SPU/BK
HDD:
SiliconPower A55 500 GB sata ssd + Western Digital Purple 4 TB sata hdd + Cusu 512 GB 3500q nvme
Sound:
Case:
PSU:
XPG Core Reactor 650
Mice & keyboard:
Internet:
mts 400/200
OS & Browser:
Windows 10
@Veteran Digitalnog Doba : kao što reče @Cika_Kure ; spustili su granicu kada počinje crvena tarifa sa 1.600 na 1.200 kWh - promenio se način obračuna.

Da li sam prijavljuješ potrošene kilovate ili imaš daljinsko očitavanje?

PORSCHE

PCAXE Addicted
Učlanjen(a)
03.01.2019.
Poruka
3.020
Rezultat reagovanja
5.204
Moja konfiguracija
PC / Laptop Name:
Asus X503S
CPU & cooler:
Intel Core i5-12600K - Cooler Master MasterLiquid ML360 RGB
Motherboard:
ASUS PRIME Z790-A Wifi
RAM:
G.Skill 32GB 2x16 Trident Z5 DDR5 5600MHz CL36 KIT
VGA & cooler:
MSI RTX 4070 Ti SUPRIM X 12G
Display:
BenQ Mobiuz EX3210R i LG 43UM7600 4K TV
HDD:
SSD Samsung 850 EVO 250GB, SSD Samsung 1TB 860 EVO, WDC 500GB Black + WDRed 4TB + WDRed Plus 4TB
Sound:
CORSAIR VOID PRO RGB Wireless 7.1
Case:
Cooler Master Cosmos C700P
PSU:
Be Quiet! Straight Power 11 Platinum 1000W
Mice & keyboard:
Logitech G502 X White, Logitech G910 Orion Spectrum
Internet:
ADSL 20MBs
OS & Browser:
Win 10 64 bit, Opera
Other:
Sony Play Station One
Ok je to ali je njemu portošnja kilovata mnogo veća nego prethodnih meseci. Po ovome pretpostavljam da se greje na struju ili postoji nešto drugo.

Takođe poprilično ima crvene zone što je od prilike pola novčanog iznosa.

vladarko

PCAXE Addicted
Učlanjen(a)
07.01.2018.
Poruka
16.101
Rezultat reagovanja
12.005
Moja konfiguracija
PC / Laptop Name:
Ago Ao 192 Kurier
CPU & cooler:
Motherboard:
RAM:
VGA & cooler:
Display:
27" AOC 27G2SPU/BK
HDD:
Sound:
Case:
PSU:
XPG Core Reactor 650
Mice & keyboard:
Internet:
mts 400/200
OS & Browser:
Windows 10
Jeste veća potrošnja, ali možda zavisi i od čitača.

Moj brat je ranije čitao brojila po Borči i za njega nije bilo praznika (01.01., 01.05., Božić, Uskrs...) - tačno se znalo kada koji deo naselja se čita. To je bilo do februara. Od februara se očitava daljinski ili to rade ljudi iz eps-a ili se prijavljuju potrošeni kilovati preko aplikacije.

Šta hoću da kažem; nije isto kada se jednog meseca prijavi prvog u mesecu, a sledećeg petog u mesecu. Jeste da se granica između zona pomera (fiksna je za 30 dana, ali se proporcionalno smanjuje/povećava kako je manji ili veći period između 2 čitanja). Pogledaj mu zone u decembru 2025.: plava na 396, crvena na 1.236.

Ali, da, i veća je potrošnja.

Učlanjen(a)
11.11.2017.
Poruka
716
Rezultat reagovanja
357
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
Motherboard:
RAM:
VGA & cooler:
Display:
AOC 31.5" U32U3CV
HDD:
Sound:
Case:
Lian Li Lancool 216 argb
PSU:
FSP 1350W Platinum
Mice & keyboard:
Redragon/Logitech
Internet:
Optika
OS & Browser:
Win 11/Ubuntu
Other:
Logitech C270 Epson L386
@Veteran Digitalnog Doba : kao što reče @Cika_Kure ; spustili su granicu kada počinje crvena tarifa sa 1.600 na 1.200 kWh - promenio se način obračuna.

Da li sam prijavljuješ potrošene kilovate ili imaš daljinsko očitavanje?
Dolaze i čitaju brojilo. Možda je i do dana kada čitaju, nisu tu istog datuma svaki mesec.
Ali ko što kažete, zbog granice je i promene obračuna. Grejemo se na struju i drva (parno g.) kombinovano. Zato mi malo čudno, za 3 člana. TA peći palimo od 24h, kao i bojler.
Šta znam... Ovo je rekord račun do sad. Ja jesam nešto prčkao sa AI i renderom ali nisam baš nenormalno, fazon istestiram ga u full loadu 2h dnevno...

• Popust od 7 odsto
Ostvaruje se ako pređete sa papirnog na elektronski račun i izmirite račun do 20. u mesecu. Za sva domaćinstva koja papirni račun za električnu energiju zamene elektronskim i plate ga do 20. u mesecu, Elektroprivreda Srbije (EPS) omogućava popust od sedam odsto.

Prvi korak je da kupci izaberu elektronsku dostavu računa. To mogu da urade na portalu i aplikaciji "EPS Uvid u račun", na šalterima u poslovnicama EPS ili popunjavanjem zahteva koji se nalazi na sajtu www.eps.rs.

• Popust od 6 odsto
Osim toga, od računa omogućen je i popust od šest odsto za domaćinstva koja sama očitaju stanje na brojilu, pošalju podatke EDS i plate račun do 20. u mesecu.

• Popust od 5 odsto
I dalje je moguć stari popust od pet odsto za one koji račun izmire do 28. u mesecu.

vladarko

PCAXE Addicted
Učlanjen(a)
07.01.2018.
Poruka
16.101
Rezultat reagovanja
12.005
Moja konfiguracija
PC / Laptop Name:
Ago Ao 192 Kurier
CPU & cooler:
Motherboard:
RAM:
VGA & cooler:
Display:
27" AOC 27G2SPU/BK
HDD:
Sound:
Case:
PSU:
XPG Core Reactor 650
Mice & keyboard:
Internet:
mts 400/200
OS & Browser:
Windows 10
Moj brat se isto greje na struju (6 kW); 1.168 kWh prethodnog meseca, prethodno čitanje 03.12., poslednje čitanje 04.01.

Ne greješ se na renderovanje. :P ;)

Učlanjen(a)
11.11.2017.
Poruka
716
Rezultat reagovanja
357
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
Motherboard:
RAM:
VGA & cooler:
Display:
AOC 31.5" U32U3CV
HDD:
Sound:
Case:
Lian Li Lancool 216 argb
PSU:
FSP 1350W Platinum
Mice & keyboard:
Redragon/Logitech
Internet:
Optika
OS & Browser:
Win 11/Ubuntu
Other:
Logitech C270 Epson L386
Moj brat se isto greje na struju (6 kW); 1.168 kWh prethodnog meseca, prethodno čitanje 03.12., poslednje čitanje 04.01.

Ne greješ se na renderovanje. :P;)
haha. Pa faktički bi mogla da greje. da je pun gas svaki dan. Ali malo stagnira ova AI scena, nešto ne izlaze modeli koji mi se dopadaju. Međutim računar je upaljen 20-24h, kontam da u leru slabo troši.

Mr.Dzon

PCAXE Member
Učlanjen(a)
18.01.2015.
Poruka
237
Rezultat reagovanja
225
Moja konfiguracija
Hah... Nisam duže bio na komšijskom forumu, hteo da bacim pogled na temu za gume i preletim usput ostale teme...

Videh da su otvorili temu anarhija iako su rekli da vise neće posle zadnjeg fijaska... Očigledno da malo "flafuju" članove posle iživljavanja i one tenzije oko banova I egzodusa prošle godine...

i još bitnije wannabe šerif moderator je nogiran, pardon, zahvaljeno je obostrano na saradnji od novembra prošle godine... Od kada mu je oduzeta značka više ne sudeluje na forumu ni kao običan član.
No nepovratna šteta po reputaciju foruma I egzodusa dosta starijih članova je već načinjena...
Kada su njega nogirali mogli u I onu dileju u temi za mobilne, kada je već žickao preprodajom hardvera kao moderator a i svakome ko je kritikovao partnere foruma/kanala (Samsung pre svega), čak i kada je situacija bila opravdana, odmah rokao sa zabranom posta ili poenima...

Vrh