Cika_Kure
PCAXE Addicted
- Učlanjen(a)
- 29.05.2024.
- Poruka
- 1.645
- Rezultat reagovanja
- 1.904
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
AMD Ryzen 7 5700x 3D, ID Cooling SE-225-XT BLACK
Motherboard:
Asus TUF Gaming B550
RAM:
KINGSTON Fury 32GB (2 x 16GB) DDR4 3200MHz
VGA & cooler:
Biostar RX6700XT 12GB GDDR6
U show room u prodavnicama svakako nisu realni i objektivni uslovi za procenu kakav je kvalitet slike na TV, jer oni koriste kvalitetne sadržaje visoke rezolucije, super bit rate, prenaglašenih boja, u jako osvetljenom prostoru bez prirodnih izvora svetlosti.Zapravo, to treba da bude jedan od odlučkriterijum prilikom odlučivanja.
- ako ne znaš šta da gledaš ili hoćeš da budeš u toku - pitaš,
- odeš i vidiš, zapaziš šta ti se sviđa,
- izvagaš za i protiv sugestija i primedbi na račun svog odabranog uređaja,
- kupiš ili čekaš
Takođe nisu ni svi TV kalibrisani out the box kako treba, pa neki nadmaše konkurenciju tek nakon podešavanja.
Tek kad uneseš TV u prostoriju koju si mu namenio i kreneš da šaltaš po srbistanskim kanalima mizerne rezolucije i još mizernijeg bit rate vidiš u stvari koliko mučeni TV može ili ne može da spase stvar i ugođaj učini iole prihvatljivim.
Zato sam i napisao da kvalitet slike OLED u odnosu na Mini led, po mom mišljenju nije toliko superioran da bi se kockao sa Burn in problemima koje OLED svakako ima, i igrao rulet zvani "garancija u Srbistanu"...
Zaista, ko recimo planira da koristi mts iris kao vecinski sadrzaj razocarace se u OLED najstrasnije

Posle tog perioda ne vidim nista zanimljivo na Ananasu, a da su konkurentni drugim online prodavnicama. Problemi koje sam imao su najcesce bili vezani za otkazivanje robe. Znaci porucim nesto i cekam 5-7 dana da obrade porudzbinu i oni je samo otkazu. Cak mi se desavalo da porucim, oni otkazu, a ostane na stanju i opet porucim i dobijem proizvod. Nikad nisi siguran da li ce ti prihvatiti ili otkazati porudzbinu. Mnogi kukaju da su dobijali polovnu robu, otvarane proizvode, prljave... najvise kukaju na Djak. Iskreno nisam imao takvih problema, uvek je sve stizalo odlicno upakovano i novo. Mada, citao sam mnogo tudjih utisaka, pa sam u startu eliminisao prodavce koji su pravili probleme. Ono u cemu se Ananas pokvario su recio A+ status, pre si kao clan koji ima A+ status cim kupis preko 499 dinara imao besplatnu dostavu. Sad je taj minimalni iznos skocio na 2000 dinara. Isto preporuka samo na placanje pouzecem. Ali moras obratiti paznju da ti sad ako zelis platiti pouzecem naplacuju dodatnih 150 dinara sto je po meni van svake pameti. Dalje,kao A+ clan ne placas postarinu ako kupis preko 2000, ali samo kod jednog prodavca. Ako kupis robu recimo 2500 vrednosti, al kod dva prodavca, platice kod oba po 350 dinsa postarine + 150 dinara jer placas pouzecem i to je nesto sto mi eliminise Ananas iz bilo kakve price. A odnjih nikad ne bih porucivao robu vredniju od recimo 5000, jer ko zna kako se tu resava reklamacija ili bilo koji drugi problem. Sve u svemu, dok su bili konkurentni sa cenama moglo se i rizikovati sa kupovinama, ovako, trenutno su mi na dnu lestvice online shopova.