• Apgrejdovali smo forum na XenForo 2.1.1, ukoliko imate predloga vezanih za izgled ili funkcionalnost foruma, ili ukoliko naletite na neki problem, javite nam OVDE

DEFINISALI SMO PRAVILA FORUMA. Pročitajte ih, pojaviće se automatski kada krenete da čitate nešto!

Blic pitanja

Dakula74

PCAXE Addicted
Učlanjen(a)
01.12.2021.
Poruka
3.901
Rezultat reagovanja
3.501
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
9950x3d + NZXT Kraken 280 RGB
Motherboard:
PHANTOM GAMING X870E Nova WiFi
RAM:
64 gb
VGA & cooler:
MSI X Slim Nvidia RTX 4090
Display:
Gigabyte M27Q
Case:
DeepCool's MORPHEUS (4x LIAN LI UNI Fan SL140 V2 black + 3x UNI FAN SL-INF REVERSE BLADE 120)
PSU:
FSP Hydro G PRO 1000W
Mice & keyboard:
MX Master 2S , APEX 7
Kad si radio DDU da li si gasio internet??
Kod tih kartica imas 3 problema, los instaliran drajver, kabl tacnije konektor i los kabl ili neku vrstu pregrevanja.
Opisi koje si zadnje izmene radio na win, da li si dodao novog misa, menjao neku periferiju, dodao neki eksterni uredjaj.

Učlanjen(a)
11.11.2017.
Poruka
815
Rezultat reagovanja
426
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
Ryzen 9 7950x + Arctic III 360
Motherboard:
MSI B650 MAG Tomahawk Wifi
RAM:
2x32GB Kingston DDR5 6000MHz
VGA & cooler:
RTX 5090 Gigabyte Aorus Master
Display:
AOC 31.5" U32U3CV
HDD:
KC3000 2TB + 1TB + Crucial P3 500, 2 HDD od po 4TB (WD - RED i Blue) Kingston SSD 240GB
Sound:
Microlab Solo 6c+Audient ID14 MKII
Case:
Lian Li Lancool 216 argb
PSU:
FSP 1350W Platinum
Mice & keyboard:
Redragon/Logitech
Internet:
Optika
OS & Browser:
Win 11/Ubuntu
Other:
Logitech C270 Epson L386
da, u safe bootu, klasika ko što uvek radim msconfig - safe boot - minimal, - ddu, dakle bez neta.
instalirao vozače u normalnom windowsu bez neta.
periferije nisam menjao, jedino što sam ubacio 2TB KC 3000 SSD pre 15 dana. Imam isti i od 1TB. Na predviđenim slotovima su, do grafike veći i manji ispod. Onaj crucial spor držim kao rezervu na trećem slotu. Procesor nije klokovan, stock sve. RAM, uključen brži xmp profil.

kada podesim PCIE slot grafičke u biosu na pcie 4.0 (nativno je ploča pcie 4.0), radi malčice stabilnije ali sporije za AI inferenciju, radio benchmarke. Izgleda da je novi bios omogućio pcie 5.0 podršku na ovoj MSI Tomahawk Mag B650 Wifi ploči uz Ryzen 9. barem tako GPU-Z prijavljuje pri render testu. Radio sam OCCT VRAM test, sat vremena je prošlo bez grešaka, adaptive nisam probao.

Kablovi su u redu, trebalo bi. ne koristim adapter jer ne podržava napajanje.
Možda je do SSD-a? videću dal je izašo firmwer neki noviji.

Ali evo gledam logove kada sam prvi put slao Claude, 1. jula sam primetio ovo, a 3. jula sam uzeo SSD. hm....

vBios je na performance režimu. Ne koristim MSI Afterburner

Prilozi

Vrh