Ostavi automatik ako ne koristis premiere pro! Inace top masina cestitiam.Tako se ponasa sve ti je normalno, uvek ce da ide ka 95c stim sto sa boljim hladjenjem dobijes veci klok.Core clocks mi se menja, šeta gore dole u idle i u full loadu, pretpostavljam da je do neke opcije u biosu. (od 2057 do 5750Mhz-average 4761MHz)
izgleda da je sve OK.
Još nešto me zanima. Sa 64GB RAM-a, da li je potrebno podesiti virtual memory/page file? Staviti na automatski, na nulu ili na 2x od veličine rama(kako je nekad preporučivano)...?
Bolje ne; na ovo sam dodao 24 € transport i 300 i nešto dindži ležarinu na carini.Vladarko, moracu da te angazujem da mi vodis kucni budzet, ja ovako sam propadoh.
Vladarka angažuj samo kod kupovine polovnih matičnihVladarko, moracu da te angazujem da mi vodis kucni budzet, ja ovako sam propadoh.
Na Aliji je AMD R7 5700X3D 165 USD tj. 17.700 din sa troškovima transporta (registrovana pošiljka), a AMD R5 5600x 93 USD sa troškovima transporta (isto registrovana pošiljka).@Cika_Kure : po kojim cenama možeš da nabaviš 3d procesor na ali express?
Pitanje je i da li se isplati čekanje; poslednje što sam naručivao u maju - nešto je stizalo za 3 nedelje, a nešto još nije stiglo.