• Apgrejdovali smo forum na XenForo 2.1.1, ukoliko imate predloga vezanih za izgled ili funkcionalnost foruma, ili ukoliko naletite na neki problem, javite nam OVDE

DEFINISALI SMO PRAVILA FORUMA. Pročitajte ih, pojaviće se automatski kada krenete da čitate nešto!

Blic info

R1zl4

PCAXE Addicted
Učlanjen(a)
08.10.2016.
Poruka
1.171
Rezultat reagovanja
2.290
Moja konfiguracija
PC / Laptop Name:
Dell Vostro 7620
CPU & cooler:
12th Gen Intel(R) Core(TM) i7-12700H 2.30 GHz
RAM:
16.0 GB
VGA & cooler:
NVIDIA GeForce RTX 3050 Ti Laptop GPU
Display:
BenQ XL2420T
HDD:
NVMe KIOXIA 1024GB
PSU:
Dell 130.0W
Internet:
Telekom optika 200/80
OS & Browser:
Windows 11 Pro/ Chrome
Još malo ćeš poželeti bolje/tiše svičeve. :troll:

Plauer1

PCAXE Member
Učlanjen(a)
15.02.2020.
Poruka
765
Rezultat reagovanja
422
Moja konfiguracija
nema sanse . ova (tastatura) je kao stvorena za mene

L@l0

PCAXE Member
Učlanjen(a)
02.07.2026.
Poruka
372
Rezultat reagovanja
219
Moja konfiguracija
Kako bi nas tek davio utiscima da ima neku skuplju, normalniju tastaturu sa boljim svicevima :rule:

Mr.Dzon

PCAXE Member
Učlanjen(a)
18.01.2015.
Poruka
732
Rezultat reagovanja
701
Moja konfiguracija
Ajde jbga sad, cuj nije Srbija daleko, kao da zivis u Pakistanu.
Imas jasna pravila pri kupovini, trziste je bar uredjeno.
Mene u EU mogu da izrade samo tako, iako se vise drze zakona nego li u Srbiji koja je itekako poznata sa odnosom prema musterijama u vecim lancima koji prodaju tehniku.

Da si mlad pa i da izjavis tako nesto, ovako se samo lazemo i mazemo.
Postoje odredjeni parametri (vremenski period od prvih 6m) u kojem je prodavac duzan da ispostuje garanciju zakonski (zamena "no questions asked"), posle toga ide na "testiranje" cija je greska (defekt produkta ili korisnik) gde mogu te da vozaju, mada nece jer im se ne cima sa zastitom potrosaca/trzisnom inspekcijom...

Ali ono sto mogu da urade da to "zaobidju" je:

Ako su karte kostale odredjenu (manju) svotu pri kupovini i ne daj boze rikne ti sada recimo posle godinu dana od kupovine - teoretski su duzni da ti ponude isti ili identican zamenski model novije generacije ili refunduju originalnu svotu novca (najdraza im opcija sada) ako ga nemaju ga nemaju na lageru ili ne mogu da garantaju da ce ga biti.
Njima (prodavcu, uvozniku, proizvodjacu/zastupnistvu) uzeci u obizr na "nestasicu" se vise isplati da drze mali broj na lageru i kada se desi takav slucaj ponude samo refund a onda prodaju po vecoj uvoznoj ceni kada puste periodicno opet manji kontigent na trzistu. Za neki praznik recimo... I iako to otprilike znaju sigurno ne zele da ti izadju u susret jer im finansijski nije u interesu.
I ti mozes da se zalis kome hoces - "oni su te zakonski ispostovali ponudivsi ti refund jer ne mogu da garantuju kada ce stici zamenski model" ... A ti dokazi monopol i manupulaciju trzista.

Naravno tebi moze da gori ili su u fazonu "daj makar lovu nazad da izvucem, kupicu novu kod drugog..". I gle cuda sada moja 9070xt koja je kostala 680e prosli BF sada kosta 900e, ako se pojavi negde uopste...
Ili ne daj boze neko ko je zaista uzeo 4090/5090 i treba mu za posao pa mu rikne, a nema poznanika i vezu koja moze da iscima zastupnika/distributera da mu to resi.

Poslednja izmena:

Dakula74

PCAXE Addicted
Učlanjen(a)
01.12.2021.
Poruka
4.068
Rezultat reagovanja
3.615
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
9950x3d + NZXT Kraken 280 RGB
Motherboard:
PHANTOM GAMING X870E Nova WiFi
RAM:
64 gb
VGA & cooler:
MSI X Slim Nvidia RTX 4090
Display:
Gigabyte M27Q
Case:
DeepCool's MORPHEUS (4x LIAN LI UNI Fan SL140 V2 black + 3x UNI FAN SL-INF REVERSE BLADE 120)
PSU:
FSP Hydro G PRO 1000W
Mice & keyboard:
MX Master 2S , APEX 7
Isto ti je kao u EU, nema razlike osim sto veci lanci drze do svog imena pa ponekad izadju u susret iako ne moraju.
EU djubre je izvor sve korupcije kako kod njih tako i kod nas.Smrad korupcije oni sire.

Vrh