Apgrejdovali smo forum na XenForo 2.1.1, ukoliko imate predloga vezanih za izgled ili funkcionalnost foruma, ili ukoliko naletite na neki problem, javite nam OVDE
DEFINISALI SMO PRAVILA FORUMA. Pročitajte ih, pojaviće se automatski kada krenete da čitate nešto!
Proveo sam 4 sata listajuci i uporedjujuci razlicite tipove procesora i grafickih karti, nesto sa najboljim performansama u tom cenovnom rangu sto sam nasao je ovo , pokazuje bolje rezultate na game debate benchu za pes2014, znam da to nije crveno slovo ali je ipak znaci nesto http://www.tehnomanija.rs/laptopovi/acer-aspire-notebook-e5-521g-63eb.html
Ne znam dal je merodavno oslanjati se na marku, tipa lenovo,dell i td. vec mozda treba obratiti paznju na model laptopa kako se pokazao,HP je brend pa je imao serije koje su se pregrevale i riknjavale u garanciji.
Ja, recimo, Dell odmah u startu otpisujem, jer nema našu tastaturu. Meni je to neshvatljiva bahatost od strane tako velikog proizvođača.
Da sada uzimam laptop (a pomalo razmišljam o tome, verovatno ću uskoro morati da menjam moj sadašnji 5,5 godina stari laptop), gledao bih pre svega Asus i Lenovo, konfiguraciju tipa 15" (mada bi mi i 13" bilo OK, otkad filmove ne gledam na laptopu), Intel i3 (eventualno i5), 4GB RAM, HDD 500GB-1TB, integrisana grafika, što više USB priključaka, solidna kamera, da je što lakši...
Jos neke stvari koje mozes da uzmes u obzir prilikom izbora:
- Asus ima "**** up and return" garanciju pa eventualne kvarove brze resavas nego kod ostalih, uglavnom rese problem za svega par dana. Zoves njihov call centar, ostavis adresu, dolazi kurir i uzima laptop, servisiraju i vracaju na tvoju adresu - sve o njihovom trosku. Ne moras da se cimas sa maloprodajom.
- Lenovo - do sada sam video najmanje reklamacija ovog brenda. Dok sam radio u maloprodaji retko kada su dolazili na reklamaciju, i to su uglavnom bila fizicka ostecenja nastala usled nepaznje korisnika - npr. prosipana tecnost po tastaturi, polomljen ekran jer je laptop pao, itd.
ovo oko garancija jeste bitna stavka, kada te snadje kvar bitno je i gde si kupio i sta si kupio
i5 u ovom cenovnom rangu nema, integrisanu otpisujem odmah,hd4000 mislim da ne moze da se poredi sa R5 M240 i nekim drugim, ovaj model ima i graficku u procesoru i u slotu ,za ne daj boze ako otkaze m240 tu je druga
i3 jedini koji imaju u ponudama je i3-3217U koji je dual na 1.8 i malo slabiji je od ovoga A6
Za te pare se svakako neces naigrati na laptopu. Ako ti igrice nisu neophodne nemoj da bezis ni od Intel HD grafike, zadovoljava sve potrebe u uobicajenom radu i multimediji (1080p reprodukcija), pa cak i neki light gaming. Dosta igara radi solidno u 720p rezoluciji sa osrednjim detaljima (Skyrim, 7 days to die, CS:GO), sem naravno pojedinih nabudzenih AAA naslova.
Ja se svakako necu naigrati jer igram samo TOCA race driver 3
Ovo gledam za komsiju, osnovne potrebe su mu net,face, YT, i mozda neka igra tipa PES i tako to
Znam da je ovaj budzet na granici izmedju low i mid-segmenta , i da nije za gaming, ali mi se cini da ne moze bolje od ovoga sto sam iskopao
ako je jak cpu slaba je graficka, ako je jaka graficka slab je cpu, nikako da se nadje neka zlatna sredina, ponuda i nije neka
HD4000 koji se svuda provlaci po laptopovima, u gamedebate za pes2014 daje 66% od preproucenih vrednosti, dok R5 M240 daje 104%, mrzi me uporedjujem brzine i ostalo ponaosob svakoj ali grafikon govori za sebe
nezahvalno je birati za drugog, da biram sebi 3 dana bih gleado i ne bih se opet odlucio na kraju
Moje misljenje je da biras laptop sa sto duzom garancijom. Takodje, mislim da je intel cpu uvek bolje resenje za laptop od amd cpua...da ne ulazim u sitna crevca zasto...
Ja bih Acer zaobisao u sirokom luku. Ubedljivo najveci procenat reklamacija imam na njih. Lenovo je odlican ali tek u nekom visem segmentu, ovi jeftini nista ne odskacu. Asus mi se najbolje pokazao, najmanji procenat reklamacija.