gx-x
Display Guru
- Učlanjen(a)
- 01.04.2009.
- Poruka
- 7.705
- Rezultat reagovanja
- 2.345
Moja konfiguracija
PC / Laptop Name:
Chernobyl
CPU & cooler:
Intel i7 9th gen / LFII 360
RAM:
16gb
VGA & cooler:
Gigabyte RX 5700 XT 8GB OC
Display:
AOC 27G2U/BK (LF1F)
HDD:
SSD
Sound:
Xonar U5, Monitor Audio, JBL 1202D
PSU:
Enermax Platimax D.F. 1200W
Mice & keyboard:
HyperX Alloy Origins Core + Razer Basilisk
Internet:
SBB kabl
OS & Browser:
Winjdows 10 Pro, FF
voleo bih da je tako ali nije, barem kod mene. I sa drajverom i patchom igra ume da stucka na pocetku trke i kad ima mnogo automobila. To je bilo na 5850. Sad sam ubacio gtx260 i igra radi bolje, tecnije, ne stuca nikad i sl.Shift radi perfektno kad se instalira patch za igru, bez patch-a ocajno.
Od 9.10 do danas je 5000 serija dobila solidno ubrzanje u mnogim igrama...
Sto se ubrzanja tice, da, ima ga u igrama matorim po 2-3 godine koje ja nikad nisam ni igrao jer su ili krsh ili ne igram takve igre. Sta ce mi ubrzanje u TC HAWKS kad tamo imam 120fps? DiRT2? c'mon, i sa time igra radi sacuvaj boze u odnosu kako izgleda. Radi ok ali trebalo bi to mnogo bolje. Kako nisu ubrzali stalkera ili gotic4 ili sta znam, bilo sta pametno.
btw. od 9.10 drajvera, 5 serija je izgubila 2D cloks kad je karta oc, dobila je nasilnu konverziju FP tekstura u FP11 (iz 14, 16 i td.), dobila je brdo shimmeringa i secenja coskova na IQ kako bi se igre "ubrzale". Ok, vecina ne primecuje nista od tog "secenja" ali je to i dalje secenje i ja sam ga primetio, Lukija isto. Onda smo dobili zbrljan EDID info, pa u jednom momentu CCC koji uvek resetuje gamma ramps kad ga upalis pa moras da ucitavas ponovo kolor profil monitora i sve namestas, a antialiasing u starcraftu 2 i jos nekim igrama jos uvek cekaju svi, ali eto, dobili su onaj smudge AA, izvinjavam se, MLAA pa eto, to je valjda ok. Oh da, nisu ga dobili vlasnici 5xxx serije vec 6xxx serije iako je to samo stavka u drajveru koja se otkljuca.
Hvala mnogo AMD-u na svim poklonima i optimizacijama! Nemojte vise molim vas!
Poslednja izmena: