• Apgrejdovali smo forum na XenForo 2.1.1, ukoliko imate predloga vezanih za izgled ili funkcionalnost foruma, ili ukoliko naletite na neki problem, javite nam OVDE

DEFINISALI SMO PRAVILA FORUMA. Pročitajte ih, pojaviće se automatski kada krenete da čitate nešto!

ASUS Xonar U7

warmaster

Moderator
Učlanjen(a)
01.04.2009.
Poruka
2.687
Rezultat reagovanja
8
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
4690k 4.5ghz 1.25v EK custom
Motherboard:
Gigabyte Z97n Gaming5
RAM:
eXceleram 2x4Gb
VGA & cooler:
Gigabyte gtx970 itx
Display:
LG 42" LW4500 3D SBS
HDD:
Seagate Barracuda ST3000DM001
Sound:
Storm Sirus/Telefunken TLX 22/4 on Telefunken TA750
PSU:
SilverStone Strider 650W Gold
Mice & keyboard:
G105 MW3, Logitech G5
OS & Browser:
Win7 x64
Other:
Take me to the hospital
:appl::appl::sekira:

peja81

Moderator
Učlanjen(a)
08.05.2009.
Poruka
9.796
Rezultat reagovanja
2.280
Moja konfiguracija
Svaka čast, pretpostavio sam da se to krije iza priče dotičnog, ali nisam hteo da mračim/pričam napamet.

Poslednja izmena:

Medolinos

Moderator
Učlanjen(a)
06.11.2010.
Poruka
5.394
Rezultat reagovanja
12
Moja konfiguracija
PC / Laptop Name:
no name
CPU & cooler:
AMD FX 8350 / Noctua NH-U14s / NF-A15 Puss-Pull
Motherboard:
Gigabayte 990FXA-UD5 rev. 3.0
RAM:
Kingston 16gb ddr3 1866mhz HyperX Fury
VGA & cooler:
R9280X-DC2 TOP
Display:
Samsung UE32EH5000
HDD:
SSD Samsung 850 EVO 250gb, HDD Segate Baracuda 2 TB, HDD Samsung F3 1TB
Sound:
integrisan zvuk i Creative Inspire T3030 speakers
Case:
COOLER MASTER HAF XB EVO RC-902XB-KKN2
PSU:
EVGA Supernova G2 750w
Optical drives:
Lite-on
Mice & keyboard:
A4tech X-7 G800, misonja neki zalosni genius
Internet:
ADSL Telekom paket do 20 mbita
OS & Browser:
Win 10
:rule:

hsv.stoned

PCAXE Addicted
Učlanjen(a)
13.04.2011.
Poruka
1.478
Rezultat reagovanja
15
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
AMD RYZEN 7 2700/LC-CC-120
Motherboard:
MSI B450 Tomahawk Max
RAM:
Kingston HyperX Fury 2x16GB DDR4 3200MHz (CL16)
VGA & cooler:
Sapphire RX 580 Pulse 8GB
Display:
AOC i2481FXH
HDD:
Kingston A2000 M.2 NVMe 500GB, Toshiba P300 3TB, WD Black 750GB, 2 x WD Blue 10EALX 1TB
Sound:
FiiO K5 Pro + Fostex TR-90/Sennheiser HD650/AKG K240 Sextett/PreSonus HD7/ATH-CKX9/SFR DT6 | 2.1 50W
Case:
Cooler Master Mystique 632s Black & Silver
PSU:
Cooler Master G550M
Optical drives:
Samsung SH-222AB DVD/RW
Mice & keyboard:
Asus ROG Chakram wireless + Asus ROG Strix Scope RX, Logitech MK320 wireless
Internet:
SBB 150/10 Mbps
OS & Browser:
Windows 10 Pro || Mozilla Waterfox
Other:
Sony Xperia™ XZ2
@ Accuphase

Prvi deo posta necu mnogo da komentarisem jer i ne znam o cemu se tacno radi ali evo ukratko -
ne mislim da je lik prevarant ali mi deluje da je tvrdoglav i ''malo'' nabedjen sto se tice svega vezanog za zvuk. Napljuvao je superlux i slicne slusalice sa pricom da im je zvuk krs i na nivou slusalica od 5e a da ih nije nikada ni cuo ili navodno jeste jednom na kratko obicne 681. A ogromna vecina korisnika govori upravo suprotno - da su sve te slusalice zvucno iznad svoje cenovne klase, to je sustina cele price koju i ja donekle mogu da potvrdim.

E sad nikada nisam verovao da je taj njegov dac sjajan ali sam i dalje ubedjen da je bolji od fiia e07k (dac vs dac) i xonara DX, ko zna mozda i gresim. Naravno nisam se zanosio ni forama iz oglasa sa brojkama i specifikacijom, cim to ne moze da proda vec mesecima a kosta samo 100e znaci da i nije nesto posebno, verovatno je sklepao dac od tih komponenti iz Kine koje si postavio sto znaci da je realna vrednost prilicno ispod 100e ali dobro, tu su i majstorske ruke :d

Ne bih vise o tome.. ovo ide u spoiler jer nema ni najmanje veze sa temom

E sad.. hvala za ostatak posta i preporuke. Ali samo si mi otezao izbor :D Iskreno sumnjam da e10k moze da bude u rangu sa stx, evo sad citam pozitivne utiske o tom dac/amp ali se sve svodi da je to kvalitetan uredjaj sa dobrim odnosom cena/kvalitet u toj svojoj klasi malih dac/amp. Ogranicen soundstage navode kao najvecu manu a video sam cak i jedan komentar gde lik kaze da ne cuje razliku izmedju socijalnog DG i tog fiia i bilo bi lako lose da je tako, prakticno bih bacio pare.

Ali isto tako vecina se slaze da je e10k ima bolji kvalitet zvuka od 07k (tj kazu da su nove TI komponente donele cistiji-detaljniji, dinamicniji zvuk sa malo sirim soudstage-om i preciznijim basom u odnosu na e07k i stari e10). Cene su im tu negde jer 10k nema oled displej, bateriju itd.

Uglavnom, velika vecina testova dosta hvali e10k - za tu cenu i klasu. Sad sta to znaci za moje usi.. dok ne probam sigurno necu znati. Mislim da sam odustao od kombinacije dac/amp i za smartfon iz vise razloga (mislim da ce mi biti dovoljan audio kvalitet sledeceg telefona + kvalitetne in ear sluske).

Da ne spamujemo vise temu, pitacu te na pp sta me zanima..

Poslednja izmena:

hsv.stoned

PCAXE Addicted
Učlanjen(a)
13.04.2011.
Poruka
1.478
Rezultat reagovanja
15
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
Motherboard:
MSI B450 Tomahawk Max
RAM:
VGA & cooler:
Display:
AOC i2481FXH
HDD:
Kingston A2000 M.2 NVMe 500GB, Toshiba P300 3TB, WD Black 750GB, 2 x WD Blue 10EALX 1TB
Sound:
FiiO K5 Pro + Fostex TR-90/Sennheiser HD650/AKG K240 Sextett/PreSonus HD7/ATH-CKX9/SFR DT6 | 2.1 50W
Case:
PSU:
Cooler Master G550M
Optical drives:
Samsung SH-222AB DVD/RW
Mice & keyboard:
Internet:
SBB 150/10 Mbps
OS & Browser:
Other:
Sony Xperia™ XZ2
Stigao fiio, tek me ceka detaljno testiranje ali na osnovu pola sata slusanja lossless muzike ovo je realno za 2 klase (ili ocene) bolje od xonara DG :ziveli:
Ni manje ni vise od toga. Vise nisam ni ocekivao ali ogradjujem se jer ne znam kako zvuci sa nekim audiofilskim slusalicama od 200/300e+.

Probao na brzinu sa hd7 i m390 i hd7 su sada napravile jos vecu razliku u odnosu na pioneer.

Ukratko o zvuku - sound stage je siri, cujem semplove koje nikada nisam cuo, zvuk je topliji, detaljniji i zabavniji za slusanje od DG, bass boost opcija je super odradjena (oko +3dB prema fabrickim podacima) sto je dosta korisno za hd7 koje su prilicno flat i sto je najbitnije - visoki tonovi su drasticno bolji od xonara tj ja vise za HD7 ne mogu da kazem da ima neprijatne visoke. Mozda u nekim zanrovima i u zavisnosti od produkcije ali vec vidim da cu napraviti preset u aimpu sa samo za nijansu ublazenim visokim tonovima, cisto da imam ako zatreba. Mislim i dalje su visoki izrazeni ali po mom misljenju to nije nikakav problem a meni je cesto i prednost. Zvuk je sada smooth i ''kultivisaniji'' u svakom smislu, ne znam kako bih to opisao.. aj da uporedim sa video kvalitetom, xonar DG zvuk bih sada uporedio sa nekim 720p snimkom a fiio sa 4k, mozda je malo glupo poredjenje :d ali..

Win7 odmah prepoznaje uredjaj i bukvalno posle par sekundi moze da se koristi, postaje primaran izvor zvuka. Sistemska kontrola jacine zvuka radi i dalje preko tastature ali xonar centar softver ne radi, logicno.

Dizajn i izrada su odlicni, po mom misljenju dosta bolji nego na fotografijama sa neta.. Alu. kuciste i izrada su super, nemam nikakve zamerke ali nije ni za neko preterano odusevljenje, uredjaj izgleda korektno i kvalitetno. Micro usb kabl je prosecnog kvaliteta, mozda ima 80cm-1m u duzinu. U kutiji se dobija usb i neki osnovni papiri kao i gumene ''noge'' (6 komada) koje se postavljaju na kuciste da bi se precilo klizanje.

Koliko sam video stari E10 je stizao u metalnoj kutiji a nova k verzija u maloj kartonskoj kutiji, ocigledno su stedeli na ambalazi ali ne i na komponentama koje su unapredjene.

Prosto neverovatno da ovako mali uredjaj ovako dobro zvuci. Realno je da svako posumnja da uredjaj malo veci od zippo upaljaca moze da ima odlican audio kvalitet. I ja sam sumnjao u to i da nije bilo Accuphase-a ne verujem da bih razmisljao o ovom dac-u vec o nekim skupljim fiio.
Uglavnom procitao sam dosta testova i svi hvale ovaj dac, neki cak pominju kvalitet zvuka u rangu ili iznad stx xonara (odgovor autora testa na pitanje u komentarima) i reko daj da probam, stx je 200e a ovaj dac samo 80e + prenosivost/to sto nije u kucistu.

E sad neke mane - prejaka plava dioda koja ce mozda nekima smetati. Za sada mi ne smeta ali mozda cu zalepiti parce crne trake preko.
Zatim, uredjaj nema on/off taster sto je malo glupo, gasi se cupanjem usb-a. To je mozda i najveca mana.
I jos ovo - jacina zvuka nije mnogo (ili nije uopste) iznad XDG. Naravno sa gain on opcijom. Daleko od toga da je tih uredjaj, ne smem da pojacam preko 60% jer stvarno ne prija usima ali nisam siguran kako bi ovaj dac/amp gurao neke zahtevne slusalice i na kojoj jacini zvuka..

Za sada nista vise od ovoga ne vidim kao manu.. mozda bi bilo dobro da je uredjaj malo veci i da ima jos jedan ulaz za slusalice (nesto kao E5)

Uglavnom (za sada) ocena za ovaj kes (9,6k din u 4A) - 9/10, bez razmisljanja :) I jos nesto - sada sam jos vise ubedjen da za samo 120e moze da se uziva u veoma kvalitetnom zvuku a to je cena ovog fiio dac/amp-a i bilo kojih superlux-olikih slusalica. Jos jednom hvala Accuphase!

PS
Samo ipak tu postoji jedan problem.. ubedjen sam da cu u narednim godinama puci bar jos 400, 500e na jos bolji dac/amp i slusalice :d :d fidelio X2 sam fiksirao a za dac ima vremena, treba naci sledeci best buy :D
Ovo je stvarno rupa bez dna, sad se ne bih vratio na integrusu i neke lose slusalice, ma nema sanse a u isto vreme se pitam kako li to zvuci fidelio X2 u kombinaciji sa dac/amp-om od 300e.

Poslednja izmena:

peja81

Moderator
Učlanjen(a)
08.05.2009.
Poruka
9.796
Rezultat reagovanja
2.280
Moja konfiguracija
:ziveli:
Neka te dugo (ali ne predugo ;)) služi.

hsv.stoned

PCAXE Addicted
Učlanjen(a)
13.04.2011.
Poruka
1.478
Rezultat reagovanja
15
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
Motherboard:
MSI B450 Tomahawk Max
RAM:
VGA & cooler:
Display:
AOC i2481FXH
HDD:
Sound:
Case:
PSU:
Cooler Master G550M
Optical drives:
Samsung SH-222AB DVD/RW
Mice & keyboard:
Internet:
SBB 150/10 Mbps
OS & Browser:
Other:
Sony Xperia™ XZ2
Hvala brate :cheers:
Mislim da ce dac ostati kod mene oko 2 godine.. a sad razmisljam da narucim M30x :D cisto da se uverim koje su bolje sluske (jer ako se secas neki na b*nchu rekose da su za 2 klase bolje od SL :troll:) mada su me u toj nameri malo zaustavile one xiaomi, cekam prve utiske.

Poslednja izmena:

peja81

Moderator
Učlanjen(a)
08.05.2009.
Poruka
9.796
Rezultat reagovanja
2.280
Moja konfiguracija
Znam :troll:, ako ništa drugo verujem da bi ih lako prodao uz minimalan gubitak ukoliko se ispostavi da nisu bolje.
Xiaomi lako može da prodrma nižu/srednju klasu onim modelom, ne verujem da će sebi dozvoliti da izbace osrednje sluške, ipak im je vrlo bitno da se za taj brend čuje i u vantelefonskom segmentu.

hsv.stoned

PCAXE Addicted
Učlanjen(a)
13.04.2011.
Poruka
1.478
Rezultat reagovanja
15
Moja konfiguracija
CPU & cooler:
Motherboard:
MSI B450 Tomahawk Max
RAM:
VGA & cooler:
Display:
AOC i2481FXH
HDD:
Sound:
Case:
PSU:
Cooler Master G550M
Optical drives:
Samsung SH-222AB DVD/RW
Mice & keyboard:
Internet:
SBB 150/10 Mbps
OS & Browser:
Other:
Sony Xperia™ XZ2
^ pa sad razmisljam da li da narucim m30x (verujem da su odlicne i da bi ih zadrzao) ali mi palo na pamet da je mozda bolje da ulozim u neke vrh in ear od 80-ak evra jer bih takve mogao da koristim i uz prenosive plejere a i uz pc. A sa druge strane i te xiaomi dolaze sa 2 para jastucica (on/over ear) i prema podacima nisu zahtevne tako da je mozda bolje da sacekam njih jer su ocigledno pravljene i za desktop i za prenosive plejere. Samo me nervira ona boja a i ne volim da nosim tolike slusalice na glavi dok sam u pokretu, neprakticno skroz.

Ne mogu da izmenim post.. ali ovo moram da ispravim:

I jos ovo - jacina zvuka nije mnogo (ili nije uopste) iznad XDG. Naravno sa gain on opcijom. Daleko od toga da je tih uredjaj, ne smem da pojacam preko 60% jer stvarno ne prija usima ali nisam siguran kako bi ovaj dac/amp gurao neke zahtevne slusalice i na kojoj jacini zvuka..
E zaj...h se.. slucajno sam preko tastature smanjio zvuk u win-u da nisam ni primetio.

Evo sad poredim sa XDG i realno zvuk je jaci bar za 15-20% na e10K. Tako da sam ubedjen da ce lepo gurati i neke malo zahtevnije slusalice ali ne treba ocekivati cuda.

I ovo vezano za jako plavo osvetljenje.. jeste da dosta sija u mraku ali realno na taj nacin znam gde je uredjaj (crn dac-crn sto) + osvetljava i potenciometar (jedan deo) tako da i ima neku funkciju. E jedino sto to svetlo sija i kada je komp ugasen.

Da dodam jos ovo tj da potvrdim da ovaj fiio definitivno malo ''boji'' zvuk ali na sjajan nacin - sve ono sto je falilo hd7 slusalicama na XDG sada je ispravljeno. Vrh, sada je zvuk daleko prijatniji, topliji, muzikalniji..ali ne po cenu detalja. Prebacivanjem na DG u istoj pesmi cujem neku izvestacenost zvuka/metalni, hladan prizvuk (uz daleko losije visoke tonove i slabiji, mutan bas a neke semplove, zvuke na DG jednostavno ne cujem, kao da ne postoje). Razlika je takva da posle samo par sati slusanja mislim da ne bih mogao da se vratim za stalno na DG zvuk, bar kada je muzika u pitanju.

Svaka cast kinezima sta prodaju za smesan kes (ili bolje receno za razumnu cenu), za sada apsolutna preporuka za ovaj dac/amp.

Poslednja izmena:
Vrh