• Apgrejdovali smo forum na XenForo 2.1.1, ukoliko imate predloga vezanih za izgled ili funkcionalnost foruma, ili ukoliko naletite na neki problem, javite nam OVDE

    DEFINISALI SMO PRAVILA FORUMA. Pročitajte ih, pojaviće se automatski kada krenete da čitate nešto!

ASUS H97-Pro Gamer

PCAXE_news

PCAXE Addicted
Učlanjen(a)
28.07.2009.
Poruka
5.782
Rezultat reagovanja
395
Moja konfiguracija


„Mali ROG“

Matične ploče zasnovane na H97 čipsetu predstavljaju „cost effective“ rešenje. U prethodnim tekstovima o H97 matičnim pločama spominjali smo koje su razlike u odnosu na Z97 kada je sam čipset u pitanju i poznato je da su ovde postavljene određene limitacije kada je u pitanju overklok Intel Haswell procesora.

Dakle, ukoliko posedujete K seriju procesora, overklok je omogućen, ali ne i promena BCLK vrednosti. Takođe, H97 limitira brzinu RAM-a na 1600 MHz, pa se i tu gubi koji procenat na performansama ukoliko posedujete overklokersku memoriju. Na kraju krajeva, H97 matične obično stižu sa relativno slabijom VRM sekcijom, mada to i ne mora da bude toliko slučaj, ali je definitivno hlađenje slabije nego na Z97.

Ovo naravno nema veze toliko sa samim čipsetom, već sa cenovnom politikom proizvođača, koji ovakve modele „gura“ u segment ispod 100 eura za komad. U ovom „procepu“ između nekih 80 i 100 eura, pronašle su svoje mesto sve popularnije matične ploče iz raznih Killer i Sniper serija. ASUS kao vodeći proizvođač je takođe tržištu ponudio adekvatan model, koji je takođe „tu negde“ cenovno pozicioniran.

Opširnije...
 
Vrh