AXE
PCAXE Addicted
- Učlanjen(a)
- 28.07.2009.
- Poruka
- 5.957
- Rezultat reagovanja
- 500
Moja konfiguracija
Ekstremna formula
Prošle godine smo na redakcijskom bench stolu imali fascinantnu Z87 OC Formulu, potpisanu od strane ASRock-a i čuvenog overklokera Nicka Shiha. Dotični model spada u jednu od najboljih matičnih ploča namenjenih overkloku Intel Haswell procesora, što svedoče i rezultati na sajtu hwbot.org.
Moramo priznati da je ASRock imao zaista težak zadatak, a to je da napravi matičnu ploču koja je ekstremniji „overkloker“ od Z87 OC Formule. Na dotičnoj listi, trenutno je broj jedan kada je u pitanju frekvencija CPU-a upravo Z97 OC Formula. Naravno, maksimalna frekvencija nije uslov da neka matična ploča dobije maksimalne ocene na našem testu, već se uzima u obzir i odnos cene i kvaliteta i još mnogo čega.
Opširnije...
ploča. Svaka čast ASRock-u. Dobro su je zamazali conformal coatingom.
Nego su ekstremni overklokeri imali problema sa digitalnim PWM-om kada se debelo uđe u minus sa temperaturom, ne uvek i ne obavezno, ali su imali - a ako potraje sesija, što nije redak slučaj, eto problema. Sa analognim PWM-om sigurno nema tih problema, i bolje su se kroz istoriju pokazali od digitalnih. S obzirom da je ova matična ploča namenjena isključivo ekstremnim overklokerima, tj to joj je ciljna grupa, za mene ovo uopšte nije bilo iznenađenje, štaviše, očekivao sam to