Iz perspektive performansi (klok za klok, bilo da je to RAM ili sam CPU) i ja mislim da skok nece biti prevelik (cenim manje od 5-10%) u odnosu na prethodnu generaciju , ali ce DDR4 da donese manju potrosnju i vece RAM module, a X99 i osam jezgara i verovatno vece klokove procesora sa istim TPD-om kao sad, a to je vec ozbiljan skok u performansama. Dobro se secam kada sam sa 4 jezgra presao na 6, na istom kloku u dobro optimizovanom softveru, skok u performansama koji se vidi iz aviona.Ko je pratio na casu znao je da je Intel najavio da ce X99 platforma doneti i podrsku za DDR4.
Moje misljenje je da to nece biti nikakav epohalni skok u odnosu na DDR3.
i7 5820K je oznaka, bice six core kao sto si napisao a suska se da ce mu cena biti oko 300$. Ono sto si zaboravio je cena ploca koja nece biti mala. Haswell ce biti jeftinija opcija u odnosu na X99.Cene za EEC DDR4 neke modele su formirane, da li su finalne ili ne...?
http://www.newegg.com/Product/ProductList.aspx?Submit=ENE&DEPA=0&Order=BESTMATCH&Description=DDR4&N=-1&isNodeId=1
Izgleda da se moze ocekivati i bezobrazna cena od 300$ za jeftiniji kit 4x4GB od 2133MHz a preko 200$ ne bi smela da bude.
Sa druge strane onaj najeftiniji model naslednik 3820 i 4820 ce imati 6 jezgra i Quad Channel sto predstavlja malo bolju opciju i dugorocniju investiciju od bilo kog Haswella pogotovu ovih skupljih sto kostaju isto.
Nisi pomesao samo si napisao soldered TIM, sto znaci zalemljena pasta, a to veze sa vezom nema.Pomesao sam Thermal Material i IHS, TIM i IHS.. A Sandy Bridge je bio zalemljen za IHS.
To ce biti i Haswell Xtreme. Pokazali su slike.