• Apgrejdovali smo forum na XenForo 2.1.1, ukoliko imate predloga vezanih za izgled ili funkcionalnost foruma, ili ukoliko naletite na neki problem, javite nam OVDE

DEFINISALI SMO PRAVILA FORUMA. Pročitajte ih, pojaviće se automatski kada krenete da čitate nešto!

Apple tuzi Samsung zbog kopiranja izgleda iPhone-a i iPad-a

gx-x

Display Guru
Učlanjen(a)
01.04.2009.
Poruka
7.705
Rezultat reagovanja
2.346
Moja konfiguracija
PC / Laptop Name:
Chernobyl
CPU & cooler:
Intel i7 9th gen / LFII 360
RAM:
16gb
VGA & cooler:
Gigabyte RX 5700 XT 8GB OC
Display:
AOC 27G2U/BK (LF1F)
HDD:
SSD
Sound:
Xonar U5, Monitor Audio, JBL 1202D
PSU:
Enermax Platimax D.F. 1200W
Mice & keyboard:
HyperX Alloy Origins Core + Razer Basilisk
Internet:
SBB kabl
OS & Browser:
Winjdows 10 Pro, FF
^ Ovu priču sa Braunom je lepo objasnio Jonathan Ive u objetified dokumentarcu. Dizajn od Diter Rams (većina stvari sa slike) je poslužio kao inspiracija za prozivode. I sam Rams je pohvalio Apple kao firmu koja ozbiljno shvata dizajn svojih proizvoda.
...sto i ne znaci da se svima taj dizajn i svidja. Realno, meni je iPod RUZAN do zla boga (a onaj nesrecni barun t3 poket radio ne bih ni u ruku uzeo). Zapravo, vecina apple proizvoda je po meni ruzna. Prvo, bela boja. Prakticna je koliko i bele patike. Drugo, ne razumem insistiranje na toj njihovoj jabuci koja cak nije ni cela, vec zagrizena, a to me asocira na nesto sto nije celo, nesto sto je polovno, nekompletno, falicno i td. Automatski, kao sto ne bih kupio zagrizenu jabuku na pijaci, tako ne bih ni apple proizvod. Nuf said.

edit: ne bih kupio nikad ni Braun LE1 speaker, vec imam kvarcnu pec koja tako izgleda, a i zvucnici tog "kalibra" se ne postavljaju na patos. Gosn' poznati dizajner ocigledno nije bio upoznat sa niti jednom teorijom akustike kad je dizajnirao taj/te zvucnike. Industrijski dizajner koji radi na dizajnu nekog proizvoda MORA biti upoznat sa makar elementarnim stvarima vezanim za doticni. Ne mozes dizajnirati digitron bez displeja, automobil bez zadnjeg stakla i sl. Boli me bas uvo da li je covek uspesan, poznat ili ne, ali neke od onih stvari su prosto fail dizajn.

Poslednja izmena:
S

stalja

Guest
Vidiš meni su oni originalni bez obzira što to za neke bio ,,rip off" brauna ili ne.

Imam bele patike koje redovno čistim pa nemam problema po nedelju dana dok sa crnom već imam posle par sati.

Ipod nano prva generacija od 1gb neću nikad prežaliti što sam ga izgubio jer je to bio jedan fenomenalan mp3, što se tiče izgleda i što se tiče samog uredjaja. Ovako je izgledao

A pazi poštujem što ti se apsolutno ništa ne svidja i na sam pomen Apple kao firme, pa bi te zamolio da mi pokažeš tvoj primer dobro dizajniranog parčeta hw?

Koliko znam apple se nije nešto posebno bavio zvučnicima i aksutičnim uredjajima, a toliko me čistoća zvuka interesuje da bi sam bi nakačio i najskuplji mac pro na moje matore kineske Neo 2.1 zvučnike jer sam sasvim zadovoljan njihovim obavljanjem posla.

gx-x

Display Guru
Učlanjen(a)
01.04.2009.
Poruka
7.705
Rezultat reagovanja
2.346
Moja konfiguracija
PC / Laptop Name:
Chernobyl
CPU & cooler:
RAM:
16gb
VGA & cooler:
Display:
AOC 27G2U/BK (LF1F)
HDD:
SSD
Sound:
PSU:
Mice & keyboard:
Internet:
SBB kabl
OS & Browser:
Winjdows 10 Pro, FF
Nisam reako da mi se nista od apple dizajna ne svidja, svidja mi sa macbook air, svidja mi se apple cinema display. To je to otprilike. :P

Sto se tice primera parceta hw-a, iz koje oblasti? PC? Plejeri? Zvucnici? Laptopi?

I ne vidim sta ti je lepo na tom ipod-u. Blueberry, iako kinez, pravi lepse uredjaje. Recimo
samo jedan primer.

Sto se samog dizajna tice, pogledaj harman kardon. Bilo sta. To je dizajn sa stilom.

Poslednja izmena:
S

stalja

Guest
Dizajn sa stilom a košta ko svetog petra kagana (ko je rek'o apple :D).
Samo pokazatelj da lepo mora da košta.

Bluberry lep? Pa oni su prvi izbacili kopiju nano plejera :D

gx-x

Display Guru
Učlanjen(a)
01.04.2009.
Poruka
7.705
Rezultat reagovanja
2.346
Moja konfiguracija
PC / Laptop Name:
Chernobyl
CPU & cooler:
RAM:
16gb
VGA & cooler:
Display:
AOC 27G2U/BK (LF1F)
HDD:
SSD
Sound:
PSU:
Mice & keyboard:
Internet:
SBB kabl
OS & Browser:
Winjdows 10 Pro, FF
da, al to je prvi cat, i kostao je oko 10e u nabavci, a ne 100 evra :D I sto taj konkretno nije lep (ni ne moze da bude kad ni original nije lep, meni barem) ne znaci da su svi ruzni i da su svi kopije. Al ovaj sto ja prodajem (mp4, full smudgescreen, ziroskop bla bla) je vala i lep i tanak, a i dalje kosta ko pola tog iPod-a a sije ga u svemu. ;)

Vrh