• Apgrejdovali smo forum na XenForo 2.1.1, ukoliko imate predloga vezanih za izgled ili funkcionalnost foruma, ili ukoliko naletite na neki problem, javite nam OVDE

DEFINISALI SMO PRAVILA FORUMA. Pročitajte ih, pojaviće se automatski kada krenete da čitate nešto!

Android TV box za multimediju

Mr.Dzon

PCAXE Member
Učlanjen(a)
18.01.2015.
Poruka
477
Rezultat reagovanja
467
Moja konfiguracija
Znam da je vrlo veliki izbor na trzistu i generalno stvar licnih preferenci ali...

Potrebna mi je preporuka za neki solidan Android TV box koji bi se koristio kao "glavni gutac" multimedije sa eksternog ssd-a, odnosno usb-a.
U planu je da "uparim" sa sledecim TV-om (trilema izmedju TCL-a, Hisensa i Philips OLED modela) ali bih nezavisno od istih (odnosno OS sa kojim dolaze) koristio "dedicirani box" sa plejerom za plejbek video formata u 4k (ahoy matey) i streaming sa Amazon Prime...
Uz tendencije da box ima sto vise integrisanih odnosno podrzanih formata (Dolby Atmos, Vision, DD, DDP) nativno a i hardverski bude sposoban da pogura vece fajlove preko recimo Kodija ili VLC/MX pro playera...

Ne interesuje me shield i apple tv - prvi mislim da je zastareo (i skup) a potonji nema mogucnost reprodukcije sa externog fizickog izvora (nema usb port) i nisam u ekosistemu jabuke...
Generalno "no f-ing way jose" 150-200e za media box za playback/streaming sa neta.

U sustini izbor mi se svodi na Xiaomi TV Box 3rd gen, Amazon Fire cube TV (aktuelan 3. gen?), eventualno i neki Thompson 270 box plus odnosno Strong Leap s3 pro (cenovno poslednja 3 su vrlo slicna - oko jedne zelene)
Xiaomi deluje najpovoljnije, pritom je i Android TV OS ali deluje da moze biti upitno koliko moze da pogura za jos koju godinu (hardverski najslabiji). Ali nativno ima podrzano dosta formata, medjutim deluje da "stuca" zbog 2gb rama.
Amazon Fire Cube deluje hardverski bolje ali je limitiran OS-om odnosnom samim izborom aplikacija - samo ogranicenje na amazon app store,tako da verovatno mora sideload a i to je pitanje koliko je moguce zbog zatvorenog sistema.

Thompson 270 plus i Strong Leap s3 pro (imam s1 i nisam preterano zadovoljan) deluju kao nepoznanica po pitanju brenda i buduce neke down the line podrske ali na papiru su hardverski skroz ok, mozda i bolja opcija od gore 2 navedene.

Veselin

PCAXE Addicted
Učlanjen(a)
15.07.2018.
Poruka
1.941
Rezultat reagovanja
2.910
Moja konfiguracija
Obrati pažnju ako budeš gledao "remux" jer OLED tv to zaslužuje i obični plejeri poput apple tv ne mogu da reprodukuju dolby vision (ne znam napamet ali ima u remux oznaci profil 7 tako nešto, ako kupuješ Lg tada ne može da reprodukuje DTS, zato se preporučuje Dune hd ali kako ga nabaviti, kakav je softver, ukucaj na klupa forumu dune hd pa pitaj člana koji ima kako je nabavio i pre svega za prednosti i mane. Jako je komplikovana priča ako želiš sve i najbolji video i najbolji audio.

Poslednja izmena:

Mr.Dzon

PCAXE Member
Učlanjen(a)
18.01.2015.
Poruka
477
Rezultat reagovanja
467
Moja konfiguracija
Ima ga na amazonu(de), nije mi problem da porucim ali opet je manji prodavac i generalno mislim da vise Dune nije toliko dostupan... Postavlja se pitanje i da li je nesto "kuvano" pre shippinga...
Takodje sam gledao i ka GX1 4k plejeru, opet je neki preprodavac u pitanju... Ili direktno od Amazon Uk da ga porucim za At i 170e serviram sa shippingom i porezom...
Sto je opet mnogo ako ne podrzava sve formate...

Sto se TV-a tice - LG verovatno necu uzeti, Philips 810/820 Oled je u sustini c5 samo sa Android OS-om i nesto "losijom" kalibracijom panela (citaj toplije kalibrisane) za manju svotu novca.
Opet sa druge strane ni TCL u 65c7k (ono sto sam video uzivo u MM-u) ne izgleda uopste lose sa HVA panelima, a dobijam za 10" vecu dijagonalu sto nije zanemarljivo i sto me najvise vuce za upgrade.
U sustini sa nekim boxom OS kakav god da je ne igra mi neku bitniju ulogu osim da je relativno "snappy" tj brzi odziv kroz menije ako menjam profil slike i sa jednog na drugi hdmi ulaz (reci box/ps5)

Recoba20

PCAXE Apprentice
Učlanjen(a)
01.11.2024.
Poruka
32
Rezultat reagovanja
36
Moja konfiguracija
PC / Laptop Name:
Huawei D15
CPU & cooler:
Intel® Core™ i5-11500 & ARCTIC Freezer 34 eSports DUO Red
Motherboard:
Asus TUF GAMING H570-PRO WIFI
RAM:
Kingston HyperX Fury Black 4x8GB
VGA & cooler:
Sapphire Pulse RX 6700 XT
Display:
Dell U2312HM
HDD:
Kingston KC3000 1TB; Seagate Baracuda 4TB, WD Red Plus 4TB
Sound:
Topping E30, Eris PreSonus E3.5
Case:
PHANTEKS Eclipse P600S
PSU:
EVGA SuperNOVA 650 G6
Mice & keyboard:
Microsoft Wireless Comfort Desktop 5050
Internet:
WiFi 300/300Mbps
OS & Browser:
Win11 & FF

Mr.Dzon

PCAXE Member
Učlanjen(a)
18.01.2015.
Poruka
477
Rezultat reagovanja
467
Moja konfiguracija
Gledajuci listu...
Zaomi 3rd gen nije losa prica, podrzava sve, jedino ga "kolje" 2gb rama (2/32gb) na duze staze a i moguce da zbog toga potencijalno stuca sa vecim fajlovima na playback... (60e)
Thomson 270 plus je "next step" mada i on ima 3gb rama (100e)
ili rokcteck gx1 4/32gb za 120e, koji takodje guta sve ali ima slabiji cipset od gornja dva...

Uruk

PCAXE Addicted
Učlanjen(a)
16.12.2010.
Poruka
2.131
Rezultat reagovanja
1.734
Moja konfiguracija
PC / Laptop Name:
mc5
CPU & cooler:
R5 7600X / ag620
Motherboard:
B650 LiveMixer
RAM:
2x16 6000cl30 Bestia
VGA & cooler:
RX 9070 hellhound
Display:
C4 48"
HDD:
2 TB nvme Kingston + 2 TB HDD Toshiba
Case:
Lancool 216
PSU:
Corsair Rm750x
Obrati pažnju ako budeš gledao "remux" jer OLED tv to zaslužuje i obični plejeri poput apple tv ne mogu da reprodukuju dolby vision (ne znam napamet ali ima u remux oznaci profil 7 tako nešto, ako kupuješ Lg tada ne može da reprodukuje DTS, zato se preporučuje Dune hd ali kako ga nabaviti, kakav je softver, ukucaj na klupa forumu dune hd pa pitaj člana koji ima kako je nabavio i pre svega za prednosti i mane. Jako je komplikovana priča ako želiš sve i najbolji video i najbolji audio.
Izgleda da su nešto menjali jer meni je C4 počeo da pušta remux sa DTS u WebOS. Ali mislim da je ostao još uvek problem Dolby Vision ako je profil 7 + remux. DV profil 8 pušta.

Vrh